Milli Gazete
08 KASIM 2009 PAZ

Üslûbunuzu düzeltin

Partisinin Mersin İl Teşkilatı'nca düzenlenen toplantıda konuşan Saadet Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, siyasetteki üslûp sorununu eleştirerek gerilimden siyasî rant elde edilmeye çalışıldığını söyledi. Kürtlerle Türklerin arasını kimsenin bozamayacağını söyleyen Kurtulmuş, domuz gribi aşısında hükümetin yanlış yaptığını, kanser hastası Güler Zere'nin affının ise doğru ama geç alınmış bir karar olduğunu ifade etti.

Bu sorun çözülmeli

Konuşmasında Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Kurtulmuş, siyasileri "uslup" konusunda uyardı. Kurtulmuş, "Şu an gerginlik siyasetiyle ilerliyoruz. Biliyorsunuz ki Kürt açılımı olarak başlayan süreç, iktidar ve muhalefet partileri arasında üslup sorunu yaşanmasına neden oldu. Oysa ki biz ilk baştan beri gönüllü birlikteliği önemsedik. Hiç kimse Türkler ve Kürtlerin arasını kötü yapmaya çalışmasın. Sorun çözülmeli" diye konuştu.

Yanlışlara son verilmeli

Kurtulmuş, domuz gribine karşı aşı kampanyasıyla ilgili tartışmalara da değinerek, "Bu kadar ciddi bir olay ne kadar basitleştiriliyor, anlayamıyorum. Bir Başbakan Sağlık Bakanı ile konuşmadan bu kampanya nasıl yürütülür? Parti grup toplantıları bakanı haşlama yeri olamaz. Ben yıllardır ilk defa bir başbakanın kendi bakanını azarladığını görüyorum. Bu yanlışlara son verilmesini temenni ediyorum" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, kanser hastası Güler Zere'nin de bulunduğu dört mahkumun kalan cezasını kaldırılmasıyla ilgili, ''Doğru bir karar. Ancak geç kalınmıştır. Belki de ömrünün son nefeslerini alan insanların aileleriyle birlikte olması gerekir'' dedi. Kurtulmuş, partisinin Mersin İl Teşkilatınca Internationals Groups Hotel'de düzenlenen akşam yemeğinde, partililerle bir araya geldi. Kurtulmuş, toplantıda bir gazetecinin ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, aralarında kanser hastası Güler Zere'nin de bulunduğu dört mahkumun kalan cezasını kaldırmasıyla'' ilgili sorusuna ''Doğru bir karar. Ancak geç kalınmıştır. Belki de ömrünün son nefeslerini alan insanların aileleriyle birlikte olması gerekir'' diye yanıtladı.

Gergin siyasetten uzak duralım

Konuşmasında Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğine dikkati çeken Kurtulmuş, siyasileri ''üslup'' konusunda uyardı. Siyasetçilerin üslup konusunda bir takım hatalar yaptığını savunan Kurtulmuş, ''Şu an gerginlik siyasetiyle ilerliyoruz. Biliyorsunuz ki Kürt açlımı olarak başlayan süreç, iktidar ve muhalefet partileri arasında uslup sorunu yaşanmasına neden oldu. Oysa ki biz ilk baştan beri gönüllü birlikteliği önemsedik. Yani her zaman ne yapmalıyız ve üslubun ne olması gerektiğinin belirlenmesini istedik'' dedi. Söz konusu açılım sürecinin 4-5 ayı kapsadığını anlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti: ''Aradan geçen süre içerisinde müzakere zemini oluşturamadılar. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, açılım çalışmaları kapsamında bizi ziyaret ettiğinde, önce bu konunun muhatabının kim olacağını sorduk, ama net bir cevabı şimdi bile göremiyoruz. Oysaki muhatap 70 milyon olmalı. Dolayısıyla buna göre de bir üslup olmalı.''

Sorunlar çözülmeli

Çalışmalardan hiç bir siyasi partinin rant elde edebilme gayreti içerisine girmemesi gerektiği üzerinde duran Kurtulmuş, şunları söyledi:''Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan itibaren süren bir sorunla karşı karşıyayız. Hiç kimse Türkler ve Kürtlerin arasını kötü yapmaya çalışmasın. Sorun çözülmeli. Bu süreçte iktidar ve muhalefet partilerinin nasıl görüşecekleri konusunda bile bir ay boyunca gündem meşgul edildi. Yani milleti oyaladılar. Yahu Parlamento'da konuşun. Ha ayın 9'u, ha 10'u. Yeter ki sorunu çözecek bir irade ortaya koyun.

Yapılması gerekenler bu kadar kolayken, biri kalkıp, 'sen şerefsizsin' diyor. Öbürü kalkıp, 'Sen daha şerefsizsin' dedi. Bu üslupla mı sorun çözülecek. Bu üslup Türkiye'yi çıkmaz sokağa götürür.''

Yanlışlara son verilmeli

Kurtulmuş, domuz gribine karşı aşı kampanyasıyla ilgili tartışmalara da değindiği konuşmasında şöyle dedi:''Bu kadar ciddi bir olay ne kadar basitleştiriliyor, anlayamıyorum. Bir Başbakan Sağlık Bakanı ile konuşmadan bu kampanya nasıl yürütülür? Parti grup toplantıları bakanı haşlama yeri olamaz. Ben yıllardır ilk defa bir başbakanın kendi bakanını azarladığını görüyorum. Bu yanlışlara son verilmesini temenni ediyorum.''

AKP ve MHP'den büyük katılım

Programda ayrıca değişik partilerden katılım gerçekleşti. Saadet Partisi'ne katılanlar arasında AKP'den istifa eden 80 kişi ve Mustafa Güzeloğlu, 1994 Toroslar İlçesi MHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Şahin de bulunuyor.