Bakırköy'deki Ukrayna Başkonsolosluğu'na üzerinde silah ve bomba olduğunu söyleyen bir kişi zorla girmeye çalıştı. Güvenlik görevlisi şahsı vurarak etkisiz hale getirdi.
Sabah saatlerinde Florya Şenlikköy Mahallesi Adakale Sokak'ta bulunan Ukrayna Başkonsolosluğu'na saat 09.00 sıralarında gelen bir şahıs, üzerinde bomba ve silah olduğunu söyleyerek zorla içeri girmeye çalıştı. Konsolosluk kapısında bulunan güvenlik görevlileri, şahsı silahla vurarak etkisiz hale getirdi. Yaralı şahıs, hastaneye kaldırıldı.
Bu arada olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.
Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na silahla girmek istediği için silahla vurularak yaralı yakalandığı belirtilen 29 yaşındaki V.D, kaldırıldığı hastanede tedavi görüyor.
Alınan bilgilere göre, Bakırköy'ün Florya semtindeki Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na elinde bulunan çanta ve silahla girmek isterken yaralı halde yakalanan V.D, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunmadığı belirtilen V.D'nin tedavisine, polis nezaretinde devam ediliyor.
Bu arada, başkonsolosluk binasının bulunduğu Adakale Sokak'ın girişleri polislerce kapatılarak güvenlik şeridi oluşturuldu.
Polis, V.D'nin çantasını fünye ile patlatmak için hazırlıklara başladı. Bu amaçla olay yerine bomba imha işleminde kullanılan robot da getirildi.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



