Almanya'da 2000-2006 yıllarında 8 Türk ile 1 Yunan'ın öldüğü aşırı sağcı cinayetlerde, katillere yardımcı olan Beate Zcshaepe'nin, 2007'de başka bir olayla ilgili sorgulandığı bildirildi.
Zschaepe'nin kendisini birçok yerde farklı isimler altında tanıtmış olduğunun da tespit edildiği ifade edilen haberde, Zschaepe'nin, ifade verdiği sırada aşırı sağcı arkadaşlarının 8 Türk ile 1 Yunanlıyı öldürmüş, ifadesinden yaklaşık 3 buçuk ay sonra da aşırı sağcıların, silahını almak üzere 1 kadın polisi öldürmüş olduğu kaydedildi.
Türklerin öldürüldüğü ve Zschaepe ile arkadaşlarının izleri yok etmek amacıyla kundakladığı Zwickau kentindeki evde bulunan Çek yapımı Ceska 83 marka tabancanın da 1990'lı yılların ortalarında yasal olarak İsviçre'ye gönderilmiş olduğu belirtilen haberde, olayla ilgili olarak İsviçre'li bir silah tüccarının 20 Oca'kta gözaltına alındığı, ancak 2 gün sonra serbest bırakıldığı bildirildi.
Böhnhardt ve Mundlos, geçen yılı Kasım ayı başında bir banka soygunundan sonra yakalanacaklarını fark ettikleri için intihar etmiş, Zschaepe de bu olaydan kısa bir süre sonra polise teslim olmuştu.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Kaynak: anadolu ajansı / Dünya
Etiketler:



