milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

29 MAY 2012 SAL
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • DALGA ASKERİ AŞAMADI
  • KRAMPLARI ÇÖZÜCÜ,TESKİN EDİCİ,(ÇANOTU)
  • SİYONİST KATİLLER TUTUKLANABİLİR
  • ÜMMET, İSLAM BİRLİĞİ'Nİ BEKLİYOR
  • KADIN GARSON ZORUNLULUĞU
  • DEVLET DE ÖZAL'IN ÖLÜMÜNÜ ŞÜPHELİ BULDU
  • YA ALLAH!
  • YENİ BİR DÜZEN KURMANIN VAKTİ GELDİ
  • MÜSLÜMAN GENÇLER İSTANBUL'DA BULUŞTU
  • FETİH NAMAZI

Topbaş'tan İstanbullulara iyi haber

30 MART 2011
ÇAR 13:10

[-] Normal [+]
  • Gündem
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

1 milyon 600 bin yapının yüzde 70'nin imara aykırı yapıldığını belirten Topbaş, bu sayede vatandaşların hem deprem güçlendirmesini yapabileceklerini hem de aynı binanın zemin katlarındaki küçük işletmelerin ruhsat sahibi olabileceğini anlattı.

AK Partili belediye başkanları, Sarıyer'deki Çayırbaşı Tüneli'nde son iki yılını değerlendirdi. Tüneldeki toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, iskansız binalara geçici kullanım belgesi verilmesi için bir hazırlık yürüttüklerini ifade etti. Söz konusu iskansız binaların içinde yaşam devam ettiği için yıkılmalarının mümkün olmadığını dile getiren Topbaş, "Kullanılmakta olan bu yapılara geçici kullanım belgeleri izni verelim. Bu izin karşılığında da mevcut vermeleri gereken iskan harcının belirli bir oranını ödesinler. Daha sonra ekonomik ömürleri bittiği zaman bu yapıların yeniden yapmak istedikleri zaman yeni düzenleyeceğimiz imar durumları neyse o imar durumları geçerli olmak koşuluyla binalarını yaparken de daha önce ödedikleri harcı düşelim. Tekrar bir daha harç almayalım." diye konuştu.

Konuyla ilgili program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, "İstanbul'da 1 milyon 600 bin civarında bir yapının yüzde 60-70'inde imara aykırılıktan bahsediliyor. Bu kendi parselinde de olsa başlangıçta ruhsatlı başladığı halde imara aykırı olarak bitirdiği binaya ruhsat alamadığı için iskansız bir şekilde kullanmaya devam ediyor. Bu yapılar zaten kullanımda olduğu için bir şekliyle bunlara müdahale de edemiyorsunuz. Sayıları da oldukça fazla olduğuna göre, bu yapılardan da deprem güçlendirme adına yapılan müracaatlarında belediyelerde işlem yapılmadığı için bir çözüm gelmesi gerekiyordu. Bununla ilgili bir af sayılmayacak ama diğer taraftan bir geçici kullanım belgesi verilmesi için çalışma yapabiliriz diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Böyle bir hazırlık yaptıklarını ve bunu meclise sunacaklarını ifade eden Topbaş, "Bunu biz hükümete, parlamentoya teklif edeceğiz. Böyle bir kanun taslağı olabilir. Burada mevcut yapıların ekonomik ömürleri bitene kadar zaten kullanmakta oldukları yapılara bir geçici kullanım izni vermek suretiyle iskan harcının belli bir kısmını almak suretiyle bu yapıları kullanım belgeli hale getirmek ve böylece deprem güçlendirme yapmak isteyenler rahatlıkla belge alabilecekler ruhsat alabilecekler. Diğer taraftan bu yapıların altlarındaki bakkal olsun küçük işletmeler olsun binanın iskansız olması sebebiyle ruhsat alamayan iş yerleri de böylelikle ruhsata kavuşmuş olacak. Bina ömrünü bitirdiğide yeniden yapmak istediğinde oradaki mevcut imar planında neyse onu yapabilecek. Her türlü yapı, yani kaçak katı da olan, büyüme yapmış ilaveler yapmış binalar dahil tüm yapılarla ilgili bunu düşünmekteyiz. Çünkü bir gerçek var. Bu kentte deprem riski varsa kentsel dönüşüm yapıyorsunuz ama diğer taraftan yapısını güçlendirmek isteyen insanlar var. Bina iskansız olduğu için belediye bunlara güçlendirme ruhsatı veremiyor. Bina çünkü yasal değil. Yasal hale getirilmesi de mümkün değil adeta. O halde biz bunlara geçici bir belge verelim ki. Güçlendirme ruhsatı alabilsinler." diye konuştu.

Bu düzenlemenin seçimden sonraya kalabileceğini belirten Topbaş, "Bu belediye seçimi değil. Bu yasa seçimden sonra çıkar. Bunu seçimle alakalı söylemiyoruz. Ne kadar yapı varsa bunun hepsini kapsamak zorundasınız. Zaten o bina kullanıldığı için onlara müdahale edemiyorsunuz. On binlerce yüz binlerce yapı var." şeklinde konuştu.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Gündem bölümü’nde 30.03.2011 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: kadir topbaş, istanbul, ibb, büyükşehir,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Gündem

    1. '1961, 1982 değil 2023 anayasasını yapmak istiyoruz'
    2. 'El bombası attılar'
    3. 'Kürtaj yasaklanmalı'
    4. Yazıcıoğlu soruşturmasında 3 tahliye
    5. "Öğretmenine sahip çık"
    6. Dalga askeri aşamadı
    7. Siyonist katiller tutuklanabilir
    8. Ümmet, İslam Birliği'ni bekliyor
    9. Kadın garson zorunluluğu
    10. Devlet de Özal'ın ölümünü şüpheli buldu
  • Diğer

    1. Başörtülü öğretmen haklarını istiyor
    2. 10 tane görevim var
    3. Kırmızı bülten isteme yetkimiz yok
    4. Birden fazla sınav dönemi
    5. Sağlıkçılar, 2 saat iş bıraktı
    6. Suriyeli çocuklar, hayata gülümsüyor
    7. Yaşamını 200 kiloluk üvey oğluna adadı
    8. Final heyecanı başlıyor
    9. Komşu ile hazırlık maçı
    10. Beşiktaş'tan ikinci UEFA çıkarması
  • Çok Okunanlar

    1. Fetih namazı
    2. Bu olacak Ayasofya!
    3. Ya Allah!
    4. Fethimiz mübarek olsun!
    5. Şok Detay
    6. Yeni bir düzen kurmanın vakti geldi
    7. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    8. İstanbul, İslam dünyasının liderlerine ev sahipliği yapacak
    9. Terör Dehşeti
    10. Kahraman polis can kaybını önledi
  • Çok Yorumlanan

    1. Yeterlilik derecesi en yüksek ürün kayısı
    2. Zile Kalesi restore ediliyor
    3. Hollande Afganistan'da 'farklı' şekilde kalacak!
    4. Savaşın acı dolu izleri bu müzede
    5. Tekkeler niye kapatıldı?
    6. Küresel ekonomide "Yunan" korkusu
    7. Fransa'yı topa tuttu
    8. Katılım Bankaları yüzde 20'yi hedefliyor
    9. Bol keseden laf var
    10. Avrupa'da resesyon Rusya'da siyasi krize dönüşür
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek