TOFAŞ‘ın bu sezon Türk pasaportu ile oynatacağı Tomislav Ruzic, basketbola ağabeyi sayesinde başladığını ve bu tutkusunun ilk günkü gibi sürdüğünü söyledi.

Türk basketbolseverlerin Beşiktaş ve Kepez Belediye‘de oynadığı yıllardan tanıdığı ve son olarak TOFAŞ‘ta forma giymeye başlayan Tomislav Ruzic, bu sezon Beko Basketbol Ligi‘nde Türk statüsünde oynayacak. Yeni kanun gereği ismini değiştirmesine gerek kalmayan Hırvat oyuncu, basketbol aşkının kendisi için ağabeyi sayesinde doğduğunu ve hala da başarılı olmak için çok çalıştığını söyledi.

Ankara‘daki Tansev Mıhçıoğlu Turnuvası sırasında TBF sitesinden Burak Şahin‘e konuşan Ruzic Türkiye günlerini, TOFAŞ‘ı, lokavt sırasında Türkiye‘ye gelen yıldız oyuncuları, çok tartışılan kurban meselesini, Eurobasket 2011‘i ve yeni yaptırdığı dövmesine kadar her şeyi anlattı.

Şu anda Hırvatistan‘da olan ve bir zamanlar Eczacıbaşı‘nda oynayan eski voleybolcu eşi, Barbara Jelic-Ruzic‘i ve çocuklarını özlediği her halinden belli olan Ruzic‘in, buna rağmen başarılı olabilmek için ne kadar istekli olduğu da gözlerden kaçmadı.

Muhabir: Haber Merkezi