milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

29 MAY 2012 SAL
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • DALGA ASKERİ AŞAMADI
  • SİYONİST KATİLLER TUTUKLANABİLİR
  • ÜMMET, İSLAM BİRLİĞİ'Nİ BEKLİYOR
  • KADIN GARSON ZORUNLULUĞU
  • DEVLET DE ÖZAL'IN ÖLÜMÜNÜ ŞÜPHELİ BULDU
  • VÜCUDA ŞİFA KAYNAĞI(ÇEMENOTU)
  • YA ALLAH!
  • YENİ BİR DÜZEN KURMANIN VAKTİ GELDİ
  • MÜSLÜMAN GENÇLER İSTANBUL'DA BULUŞTU
  • FETİH NAMAZI

Terör 'panik' istiyor

30 EYLÜL 2011
CUM 01:00

[-] Normal [+]
  • Gündem
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Son aylarda sivilleri hedef alan terör eylemleriyle 'toplumsal panik' oluşturulmak istenildiğini belirten uzmanlar, eylemlerin iç yüzüne ve toplumdaki travmalara dikkat çekti. Uzmanlara göre saldırıların amacı toplumu psikolojik olarak yıldırmak, siyasal olarak teslim almak.

  • Terör 'panik' istiyor -

Son aylarda sivilleri hedef alan terör eylemleriyle 'toplumsal panik' oluşturulmak istenildiğini belirten uzmanlar, eylemlerin iç yüzüne ve toplumdaki travmalara dikkat çekti. Doç. Dr. Suat Kolukırık, Güneydoğu'da bölge halkının terörü istemediğini, Armağan Kuloğlu da, anayasa çalışmalarını işaret ederek PKK'nın terör eylemlerinin önümüzdeki günlerde daha da aratabileceğine dikkat çekti. Doç. Dr. Celalettin Yavuz ise eylemlerle toplum üzerinde korku psikolojisi oluşturmak istendiğini söyledi.

Eylemleri "Suikast TİM"leri yapıyor

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suat Kolukırık, son günlerde sivilleri hedef alan terör saldırılarını PKK'nın değil, suikast timlerinin gerçekleştirdiğini iddia etti. Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Kuzey Irak'ta Zaho ve Duhok'ta bölge insanıyla görüşerek, terörün sosyolojik boyutunu araştıran Doç. Dr. Kolukırık, terör eylemlerinin arkasında halkın demokratikleşmesini, kalkınmasını ve zenginleşmesini istemeyenlerin olduğunu söyledi. Ayrıca Batı ile entegrasyonun da engellenmek istendiğine dikkat çeken Doç. Dr. Kolukırık, halkın yalnızlaştırılmaya çalışıldığını ifade etti.

Doç. Dr. Kolukırık, bölgedeki eylemlerin sadece PKK'nın işi olmadığını söyleyerek, suikast timleri iddiasını ortaya attı. Doç. Dr. Kolukırık'a göre eylemlerin arkasında bölgenin demokratikleşmesini, istemeyen güçler var. Doç. Dr. Kolukırık: "Bölgedeki terör eylemlerinin sadece PKK üzerinden düzenlendiğini düşünmüyorum. Suikast timleri var. Terör, bölge insanının kalkınmasını, demokratikleşmesini istemiyor. Batıyla olan entegrasyonunu da engelliyor" şeklinde konuştu. Terör eylemlerinin önüne geçmenin ancak 'toplumsal karşı koyuşla' mümkün olabileceğinin altını çizen Doç. Dr. Kolukırık, "PKK'nın eylemleri kimseye, hizmet etmiyor. Bu, Kürtler adına yapılan bir eylem olmamakla birlikte bazı güçlerin çıkarları korunmaktadır" ifadesini kullandı.

Halk terörü istemiyor

Askeri ve polisiye tedbirlerin tek başına terör sorununu çözemeyeceğini belirten Doç. Dr. Kolukırık, "Asker ve polisin dışında halkın ortak tavır sergilemesi gerekir" dedi.

Devletin, bölgede ortaya koyacağı projelerle kendisini daha hissettirmesi gerektiğini savunan Doç. Dr. Kolukırık şöyle konuştu: "Bölgedeki çatışma ortamı halkın günlük yaşantısını olumsuz etkiliyor. Bölgedeki terör askeri ve polisiye tedbirlerle çözülmez. Sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler terörün ortadan kalkması için tek vücut olmalı. Aksi takdirde sosyal travmalar devam edecek. Bölge halkı terörden yana değil. Bu noktada devletin de tüm gücüyle varlığını hissettirmesi lazım. Bölgede istihdam sağlanmalı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı projeler gerekleştirmelidir. Halk terörü istemiyor. Barış, demokrasi ve zenginleşme istiyor."

Terör şiddetini daha da artıracak

Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, anayasa çalışmalarını işaret ederek PKK'nın terör eylemlerinin daha da aratabileceğine dikkat çekti.

Kuloğlu, "Önümüzde anayasa görüşmeleri var. Meclis dışında bir şey yapamayacağını anlayan BDP'de meclise dönme kararı aldı. Anayasa çalışmalarında isteklerinin kabul edilmesi için baskı aracı olarak PKK, terör eylemlerini artıracaktır" ifadelerini kullandı.

Kuloğlu: "PKK, 1990'lı yıllarda Güneydoğu'da askeri güçleri yok etmek istedi. Orada hâkimiyet kurmak istiyordu. Ancak başarısız oldu" dedi. PKK'nın bu durum karşısında strateji değiştiğini kaydeden Kuloğlu, "mecliste parti, dışarıda da bazı sivil yapılanmalar oluşturdu. PKK, gerçekleştirdiği terör eylemleriyle 'korku' ve 'gerilim' ortamı sağlayarak meclisteki siyasi yüzüne destek vermektedir" şeklinde konuştu.

İRA-PKK kıyaslaması yanlış

İRA terör örgütüyle PKK kıyaslamasının yanlış olacağını belirten Kuloğlu, "İRA, İrlanda'daki Katolikler ile Protestanlar arasındaki mezhepsel çatışmaydı. PKK'nın amacı ise siyasidir" dedi. Terörle mücadelede askeri yöntemin güçlendirilmesi gerektiğini savunan Kuloğlu, müzakerelerin, terörü daha da azdıracağını söyledi.

AKP bu gerçeği anlamadı

TÜRKSAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Celalettin Yavuz, PKK'nın son günlerde sivilleri hedef alan eylemler gerçekleştirmesinin, toplum üzerinde korku psikolojisi oluşturmak amacı taşıdığını belirtti. Doç. Dr. Yavuz; "Terörün amacı, dehşet ortamı oluşturarak toplumu sindirmek. 80'li, 90'lı yıllardaki 'bebek katili' dediğimiz döneme geri döndük. Terör gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi. Ancak AKP hükümetinin bu gerçeği anlamadığını düşünüyorum" dedi.

Güç gösterisi yapıyor

Askerleri hedef alan PKK'nın son iki yıldan bu yana polis ve sivillere yönelik de eylemler düzenlemesini güç gösterisi olarak yorumlayan Doç. Dr. Yavuz, "PKK, Hakkari'de, Şırnak'ta değil; Bitlis, Elazığ hatta 'Ankara'da da eylem yapabilirim' mesajı vererek güç gösterisinde bulunuyor. Son günlerde sivillere yönelik artan saldırılarla, korku ve panik ortamı oluşturulmak isteniyor" şeklinde konuştu.

Amaç, toplumu sindirmek

Doç. Dr. Celalettin Yavuz: "PKK, Hakkari'de, Şırnak'ta değil; Bitlis, Elazığ hatta 'Ankara'da da eylem yapabilirim' mesajı vererek güç gösterisinde bulunuyor. Son günlerde sivillere yönelik artan saldırılarla, korku ve panik ortamı oluşturulmak isteniyor."

Halk terörü istemiyor

Doç. Dr. Suat Kolukırık: "Bölgedeki çatışma ortamı halkın günlük yaşantısını olumsuz etkiliyor. Bölgedeki terör askeri ve polisiye tedbirlerle çözülmez. Bölge halkı terörden yana değil. Bu noktada devletin tüm gücüyle varlığını hissettirmesi lazım."

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Gündem bölümü’nde 30.09.2011 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: siirt, pervari, terörist, şehit, asker, önder turgay,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Gündem

    1. '1961, 1982 değil 2023 anayasasını yapmak istiyoruz'
    2. 'El bombası attılar'
    3. 'Kürtaj yasaklanmalı'
    4. Yazıcıoğlu soruşturmasında 3 tahliye
    5. "Öğretmenine sahip çık"
    6. Dalga askeri aşamadı
    7. Siyonist katiller tutuklanabilir
    8. Ümmet, İslam Birliği'ni bekliyor
    9. Kadın garson zorunluluğu
    10. Devlet de Özal'ın ölümünü şüpheli buldu
  • Diğer

    1. Vücuda Şifa Kaynağı(Çemenotu)
    2. Başörtülü öğretmen haklarını istiyor
    3. 10 tane görevim var
    4. Kırmızı bülten isteme yetkimiz yok
    5. Birden fazla sınav dönemi
    6. Sağlıkçılar, 2 saat iş bıraktı
    7. Suriyeli çocuklar, hayata gülümsüyor
    8. Yaşamını 200 kiloluk üvey oğluna adadı
    9. Final heyecanı başlıyor
    10. Komşu ile hazırlık maçı
  • Çok Okunanlar

    1. Fetih namazı
    2. Bu olacak Ayasofya!
    3. Ya Allah!
    4. Fethimiz mübarek olsun!
    5. Şok Detay
    6. Yeni bir düzen kurmanın vakti geldi
    7. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    8. İstanbul, İslam dünyasının liderlerine ev sahipliği yapacak
    9. Terör Dehşeti
    10. Kahraman polis can kaybını önledi
  • Çok Yorumlanan

    1. Yeterlilik derecesi en yüksek ürün kayısı
    2. Zile Kalesi restore ediliyor
    3. Hollande Afganistan'da 'farklı' şekilde kalacak!
    4. Savaşın acı dolu izleri bu müzede
    5. Tekkeler niye kapatıldı?
    6. Küresel ekonomide "Yunan" korkusu
    7. Fransa'yı topa tuttu
    8. Katılım Bankaları yüzde 20'yi hedefliyor
    9. Bol keseden laf var
    10. Avrupa'da resesyon Rusya'da siyasi krize dönüşür
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek