2009‘da ekonomik sorunlar nedeniyle kapısına kilit vurulan Berdan Tekstil‘in yeniden faaliyete geçmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.

3 yıl öncesine kadar ABD‘den Çin Halk Cumhuriyeti‘ne kadar 23 ülkeye ürün satarak ülke ekonomisine katma değer sağlayan ve bir yıl önce kapatılan Berdan Tekstil, yeniden ayağa kalkmanın yollarını arıyor. 2000 yılında yaşanan ekonomik krizden bu yana 60 milyon avro borç ödemesi yapan Berdan Tekstil‘in yöneticileri 2010‘un ilk aylarından itibaren piyasaların hareketlenmesiyle birlikte kredi bulabilmek için bankalarla görüşmeye ve yeni ortak arayışlarına başladı. Berdan Tekstil Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muhteşem Ekenler, işçilere birer yazı göndererek, tesisleri yeniden açmanın çabası içerisinde olduklarını bildirdi.

Fabrikada örgütlü bulunan Teksif Sendikası Tarsus Şube Başkanı Necdet İnandıoğlu da Tarsus‘un son sanayi bacası olan Berdan Tekstil‘e kredi desteği verilerek, yeniden açılmasını ve işçilerin yeniden işbaşı yapmasını umut ettiklerini söyledi. İnandıoğlu, 530 çalışanın maaş, ikramiye ve çıkarılmaları durumunda 10 milyon lira civarında alacaklarının bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Muhabir: Haber Merkezi