milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

28 MAY 2012 PZT
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • FİLİSTİN'DE ULUSAL UZLAŞI HÜKÜMETİ KURULMASI İSTENDİ
  • RAJOY: "İSPANOL BANKALARINA HİÇBİR KURTARMA OLMAYACAK"
  • 2012-ALS SONUÇLARI AÇIKLANDI
  • ESED'İN BAŞINA 450 BİN DOLAR ÖDÜL KOYDU
  • YUNAN GAZETECİLER GREVE ÇIKTI
  • BAHREYNLİ AKTİVİST EL-HAVACA AÇLIK GREVİNE SON VERİYOR

Tayyar, Cumhurbaşkanı'na veto için teşekkür etti

03 ARALIK 2011
CMT 15:46

[-] Normal [+]
  • Haber
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kamuoyunda 'Şike Yasası' olarak bilinen 'Sporda Şiddet Yasası'ndaki değişikliği öngören yasayı veto etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum" diyen Tayyar, "Cumhurbaşkanımız toplumun duygularına tercüman olmuştur." dedi.

  • Tayyar, Cumhurbaşkanı'na veto için teşekkür etti -

Şamil Tayyar, Futbolda Şike Operasyonu'nda gözaltına alınıp tutuklananların serbest kalmasını sağlayacak olan şike yasasındaki değişikliğin Meclis'ten geçmesine karşı çıkmıştı. Yasa değişikliğinin Meclis'ten geçerek Cumhurbaşkanı'na sunulması üzerine Tayyar, Cumhurbaşkanı Gül'e bir mektup yazarak değişikliğin yürürlüğe girmesi halinde ortaya çıkacak olumsuzlukları bildirmişti. Cumhurbaşkanı'nın yasayı veto etmesinin ardından Habertürk Televizyonu'nda konuşan Tayyar, "Cumhurbaşkanımız toplumun hassasiyetini gözetmiştir. Toplumda adalet duygusunun zedelenmesine fırsat vermediği için Sayın Cumhurbaşkanı'na teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı toplumun duygularına tercüman oldu." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı'nın yasayı veto ederken çok haklı gerekçeleri ortaya koyduğunu bildiren Tayyar, "Cumhurbaşkanı, bu yasanın özel düzenleme olduğuna ilişkin bir gönderme yapıyor. Devam eden bir soruşturma var bildiğiniz üzere. Henüz daha hazırlanmamış bir iddianame süreci var, sonuçta bir iki gün içinde açıklanacak iddianamedir.

Bu operasyona yönelik bir özel düzenleme algısı oluştu. Sayın Cumhurbaşkanı da buna dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı yasayı veto ederek örtülü bir affın önüne geçti. Yasa geçse idi bu bir örtülü af niteliği taşırdı. Kişilere özel bir af olurdu. Cumhurbaşkanı, sporda mafya ve çeteleşmenin önünü açacak bir düzenlemeyi karşı çıktı. Bu yasanın Meclis'ten geçmesiyle tüm şüpheliler arka arkaya tahliye dilekçelerini vermeye başladı. Bu bizim haklılığımızı ortaya koydu. Odalarını boşalttılar, evlerine mesaj göndererek biz geliyoruz dediler. Kanundan kimlerin yararlanacağı ortaya çıkmış oldu. Şu an için tekrar kanunun Meclis'te görüşüleceğini zannetmiyorum. Bundan sonra ne olur bilmiyorum ama bütçe görüşmeleri var, yakın zamanda tekrar kanunun yeni bir düzenleme için Meclis'e gelmesi zor görünüyor."

Yasanın çıkması halinde toplumda adalet duygusunun zedeleneceğine dikkat çeken Tayyar, "Şike ve diğer suçlara uygulanacak ceza oranları azalıyor. Suç ve ceza arasındaki orana suç tehdidine bakarak karar verilir. Sayın Cumhurbaşkanı, toplumda adalet duygusunun zedelenmemesi gerekir diyor...Sonuçta çok haklı bir gerekçeyle veto etti Sayın Cumhurbaşkanı." dedi. Yasanın Meclis'ten geçmesiyle birlikte tutukluların hemen tahliye dilekçelerini verdiğini hatırlatan Tayyar, "Kanunun çıkmasının ardından hemen tahliye dilekçelerinin verildi. Bu yasa çete ve mafya suçlarından çıkaran bir düzenlemeyi öngörüyordu. Kanun yürürlüğe girseydi, çeteleşmenin ve mafyalaşmanın da önüne geçmek zor olacaktı. Sayın cumhurbaşkanı bu riski de ortadan kaldırdı." ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vetoya ilişkin ne düşündüğünün sorulması üzerine Tayyar, "Sayın Başbakanımızın bu karardan büyük memnuniyet duyduğunu düşünüyorum. Nasıl tepki gösterir bilmiyorum ama ben mutlu olacağını düşünmekteyim." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı tarafından veto edilen değişiklik şayet yasalaşsaydı, şike cezasına verilecek hapis cezasını 12 yıldan 3 yıla düşürülecek ve hali hazırdaki tutuklular serbest kalacaktı. Bu durum Ergenekon, Balyoz ve KCK davalarında emsal yolunu açabilecekti. Bu nedenle, şike yayasındaki değişiklik oylamasında Şamil Tayyar'ın da içinde olduğu 550 milletvekilinin neredeyse yarısı oylamaya katılmayarak tepkisini ortaya koymuştu.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Haber bölümü’nde 03.12.2011 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • yer Kaynak: CİHAN / Türkiye
  • tags Etiketler: tayyar, cumhurbaşkanı'na, veto,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Haber

    1. 2012-ALS sonuçları açıklandı
    2. Esed'in başına 450 bin dolar ödül koydu
    3. Askeri operasyonlar Hama'da da katliam boyutuna vardı: 50 ölü
    4. Vücutta kene yoksa bile KKKA belirtilerine dikkat
    5. Hac kuraları yarın çekilecek
    6. "Mevsim normalleri" şeftaliye yaradı
    7. "Engelli doğurdu" diye terk edilen kadına, polis sahip çıktı
    8. Türkiye'nin Gül Bahçesi'nde hasat mevsimi
    9. "Kürtaj, bir insanlık suçudur"
    10. Hayatını "ölen eşinden hatıra" 200 kiloluk oğluna adadı
  • Diğer

    1. Filistin'de ulusal uzlaşı hükümeti kurulması istendi
    2. Rajoy: "İspanol bankalarına hiçbir kurtarma olmayacak"
    3. Yunan gazeteciler greve çıktı
    4. Bahreynli aktivist el-Havaca açlık grevine son veriyor
    5. Saad el-Matlabi: "PKK ve PEJAK meselesinin çözümü Erbil'de"
    6. Dünya İslam Alimleri Birliği, katliamı kınayan bildiri yayımladı
    7. ABD'li öğretmen Müslümanlığı seçti
    8. Hula katliamının tanıkları, yaşadıkları dehşeti anlattı
    9. Eski elektronik eşyalar geri kazanılacak
    10. Avustralya Dışişleri Bakanı: Suriye'deki katliam acımasız ve alçakça
  • Çok Okunanlar

    1. Fetih namazı
    2. Yelkenler indirildi
    3. Bu olacak Ayasofya!
    4. Ya Allah!
    5. Fethimiz mübarek olsun!
    6. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    7. İktidarda figüran çatlağı
    8. Şok Detay
    9. Yeni bir düzen kurmanın vakti geldi
    10. Yasa geri çekilsin
  • Çok Yorumlanan

    1. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    2. Yeterlilik derecesi en yüksek ürün kayısı
    3. Zile Kalesi restore ediliyor
    4. Mısır seçimleri Filistin'i etkileyecek
    5. Sezaryenle doğanlarda obezite riski daha fazla
    6. Gençlerde çatışma
    7. En ağır imtihanları onlar yaşadı
    8. En ağır imtihanları onlar yaşadı
    9. İlk çeyrekte yarım puan büyüdü
    10. 30 bin kişi çıkaracak, 3.5 milyar dolar tasarruf edecek
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek