Meclis Başkanı Cemil Çiçek, AB Parlamento Başkanları Konferansı‘na katılmak için gittiği Varşova‘da, TBMM‘deki kavgalardan rahatsızlığını dile getirdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bu dönem, siyasetçilerin dilinin çok fazla ‘‘dikenli‘‘ olduğunu ifade ederek, ‘‘Onun için de birlikte çözülmesi gereken konularda, bir araya gelmekte ciddi zorluk oluyor. Hem yüce parlamento, yüce Meclis... O yüceliğe yakışmayan ifadeler, davranışlar, kavgalar‘‘ dedi.

Meclis Başkanı Çiçek, bu hafta içinde muhalefet partisi grup başkanvekilleriyle yaptığı toplantının anımsatılması üzerine, grup başkanvekilleriyle konuşup, ortak bir günde gelecek hafta buluşacaklarını söyledi. Çiçek, bir vatandaşın, ‘‘ Genel Kurul‘daki o görüntüleri size yakıştıramıyoruz, bunları doğru bulmuyoruz‘‘ şeklinde bir mektup gönderdiğini anlatarak, ‘‘Bizi vekil seçenler, bu işleri bize yakıştıramıyor, doğru bulmuyorsa, bizim de buna dikkat etmemiz gerekiyor. Hem yüce parlamento, yüce Meclis... O yüceliğe yakışmayan ifadeler, davranışlar, kavgalar.... Bunlar hoş şeyler değil‘‘ dedi.

Bunların TBMM İçtüzüğü‘ne de uygun olmadığını dile getiren Çiçek, İçtüzüğe göre konuşmaların kaba, yaralayıcı olamayacağını, temiz bir üslup gerektiğini kaydetti. Çiçek, sözlerini, ‘‘Bunu herhalde başkalarına söylemiyor, en azından milletvekili olan bizlere söylüyor. Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor. Bunlardan ne parlamento yarar görüyor ne siyaset kurumu kazanıyor ne de hiddetle, şiddetle bu yola tevessül eden milletvekilleri kazanıyor. Millet asla bunları tasvip etmiyor‘‘ diye sürdürdü.

Muhabir: Haber Merkezi