milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

16 MAR 2010 SAL
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • ROMALILARIN YAPTIĞI EVLER YENİ EVLERDEN DAHA SAĞLAM
  • TÜRK DOKTORLARA ÖDÜL
  • BAHÇELİ: AYTAÇ DURAK PARTİMİZDEN İSTİFA ETSİN
  • İŞTE TÜRKİYE'NİN EN FAZLA GOL ATAN TAKIMI
  • SİİRT'TE KCK OPERASYONU: 14 GÖZALTI
  • İSTANBUL'DA 5 YILDA 125 BİN BİNA İNCELENDİ

Zeytin penir beklerken
Simit de elden gitti

06 OCAK 2010
ÇAR 02:15

[-] Normal [+]
  • Ekonomi
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Paylaş
  • Yorum Yaz

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç başkanlığındaki Saadet Partisi Heyeti, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i konfederasyon genel merkezinde ziyaret ederek, esnaf ve sanatkârın sorunlarını dinledi.

  • Simit de elden gitti -

Hükümetin esnaf ve sanatkârı ezen politikalarını eleştiren Şeref Malkoç, "Sayın Başbakan, 5 kişilik bir ailenin her gün çay simit yemesi halinde, o günkü asgari ücretin üzerinde bir maliyet çıkarmıştı. O dönemde millet zannetti ki, sayın Başbakan bu simidin yanına zeytin ve peynir koyacak. Ama 7 sene sonra gelinen noktada, bırakın zeytin peyniri, simit de gitti. Vatandaşın elinde bir çay kaldı. Sayın Başbakan, fakir fukaranın sofrasında kazandığı itibar ve seçimle, büyük patronlarla hatta uluslararası sermaye çevreleriyle bir olup Türkiye'deki 75 milyon insanın kazancını belli bir kesime aktarmaya çalışıyor" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç başkanlığındaki Saadet Partisi Heyeti, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i konfederasyon genel merkezinde ziyaret ederek, esnaf ve sanatkârın sorunlarını dinledi. Mehmet Altınöz ve Ümmet Kandoğan ile birlikte TESK'e gelen Şeref Malkoç, Türkiye'de toplumun belkemiğini esnafın oluşturduğunu belirterek, kendi sermayesi ile iş kuran esnaf ve sanatkarın ailesinin geçimini temin etmek için günde 18 saate kadar çalıştığını vurguladı.

Milyarlarca lira maliyetle işçi ve memur istihdam eden devletin harcadığının yarısını esnafa vermesi halinde ülkede istihdam oranının üç misli artacağını kaydeden Malkoç, "Esnafımız aynı zamanda ülkemizin karşılaştığı siyasal olaylar ve sosyal sıkıntılar karşısında sosyal bir dengedir" dedi.

Ahiliğin geleneğine sahip olan esnaf ve sanatkâra büyük önem verdiklerini söyleyen Malkoç, hükümetin esnaf ve sanatkârı ezen politikalarını da eleştirdi. 2002 yılında iktidara gelmeden çay simit hesabını hatırlatan Malkoç, " Sayın başbakan, 5 kişilik bir ailenin her gün çay simit yemesi halinde, o günkü asgari ücretin üzerinde bir maliyet çıkarmıştı. O dönemde millet zannetti ki, sayın başbakan bu simidin yanına zeytin ve peynir koyacak. Ama 7 sene sonra gelinen nokta da, bırakın zeytin peyniri, simit de gitti. Vatandaşın elinde bir çay kaldı. Sayın Başbakan, fakir fukaranın sofrasında kazandığı itibar ve seçimle,  büyük patronlarla hatta uluslar arası sermaye çevreleriyle bir olup Türkiye'deki 75 milyon insanın kazancını belli bir kesime aktarma çalışıyor" dedi.

Bugün esnafın, çiftçinin, memurun, dar gelirlinin büyük mağduriyet yaşadığını vurgulayan Malkoç, "Biz 2010 yılını imkânları elinden alınan toplumun bu kesimiyle, karşılıklı olarak diyalog içindeyiz. Bu kesim ve ülkemizin faydasına olacak her şeyi yapmaya da hazırız" dedi.

Tekel işçilerine ve şeker fabrikalarının özelleştirilmesi nedeniyle Şeker-iş Sendikasına destek verdiklerini hatırlatan Malkoç, ""Meclisteki muhalefet partileri, iktidarın bu aymaz tutumu karşısında gerekli şeyleri söylemiyorlar.Toplumun itibar etmediği şeyler üzerinden siyaset yürütüyorlar. Hâlbuki esnafın derdi açık. İşsizliğin geldiği nokta belli. Dolayısıyla Meclis'teki partilerin sesi fazla çıkmayınca, biz de 2010 yılını esnafımızla, işsimizle, köylümüzle ve bütün mağdur kesimlerle dayanışma yılı olarak kabul ediyoruz. İnşallah toplumun sesi çıkmayan kesimlerin sıkıntılarını Ankara'ya taşımayı düşünüyoruz" dedi.

TESK: Davulla zurnayla zam olur mu?

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise, esnaf ve sanatkarın içinde bulunduğu sıkıntıları anlatırken, özellikle yılbaşında yapılan zamların esnaf ve sanatkara yansımasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son yapılan sigara zammı nedeniyle esanfın vatandaşla karşı karşıya kaldığını söyleyen Palandöken, "Niye sigara zammını 10 gün önceden dillendirdiniz, budaklandırdınız? Türkiye'nin dışında bir ülkede, bilmiyorum böyle davulla, zurnayla zam gelecek diye açıklama yapılıyor mu? Doğalgaza, elektriğe, ekmeğe, suya zam gelecek diye. Millete yılbaşında umut mu veriliyor yoksa zam furyası mı?" diye konuştu. Son yapılan akaryakıt zammının taksici ve kamyoncu esnafını perişan ettiğini vurgulayan Palandöken, "Taksici esnafı, artık sokaklarda boş geziyor. Kamyoncu ise, takozda bekliyor. Türkiye'de bütün esnaf perişan" dedi. Esnaf ve sanatkârın bugün kuralsızlık, haksız rekabet ve teşviklerden gerekli desteği göremediği için en sıkıntılı dönemini yaşadığını vurgulayan Palandöken, özellikle son dönemde açılan AVM ve hipermarketlerin haksız rekabet doğurduğunu kaydetti. Palandöken, "Biz yaptık oldu mantığıyla, mahalle aralarına kadar servis sokarak, müşteriler dükkanların kapısına kadar götürülüyor. Bu büyük haksızlık" dedi.

Umut mu yağıyor, zammı belli değil!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise, yılbaşında yapılan zamları eleştirerek, özellikle sigara zammı nedeniyle esnafın vatandaşla karşı karşıya kaldığını söyleyerek, "Niye sigara zammını 10 gün önceden dillendirdiniz, budaklandırdınız? Türkiye'nin dışında bir ülkede, bilmiyorum böyle davulla, zurnayla zam gelecek diye açıklama yapılıyor mu? Doğalgaza, elektriğe, ekmeğe, suya zam gelecek diye. Millete yılbaşında umut mu veriliyor yoksa zam furyası mı?" diye konuştu.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Ekonomi bölümü’nde 06.01.2010 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: saadet partisi, şeref malkoç, emekli, zeytin, peynir, simit, çay, zam,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Ekonomi

    1. Bellona’dan beyaz rüya: Suena
    2. İstikbal “Exclusive” ile farklı bir koleksiyon
    3. Borsa'da yabancı payı yüzde 66'ya yükseldi
    4. Birleşmiş markalar 40 bin kişiye istihdam sağlayacak
    5. TOKİ’ye Fransız ilgisi
    6. Gıda ürünlerinde etiket kapsamı genişletiliyor
    7. Domates ihracat lideri oldu
    8. Mali kuralı denetleyecek bir kuruluşa ihtiyaç var
    9. Fakirin enflasyonu zenginin iki katı
    10. İşsizlik artıyor!
  • Diğer

    1. Bu yarışta Kartal'da var
    2. İstanbul'da 5 yılda 125 bin bina incelendi
    3. "Sinagog inşası savaş ilanı demektir"
    4. Tefecilik suçu en fazla Mersin ve Ankara'da işleniyor
    5. 'Büyükelçi Tan'ın Ankara'ya çağrılma kararına üzüldüm'
    6. Kars'ta hortum evlerin çatılarını uçurdu
    7. Karabük'te uzman çavuş intihar etti
    8. AB'den Yunanistan'ı yalnız bıraktı
    9. Meksika'da 3 günde 100 ölü
    10. 3 gün arayla 2 maç oynatmanın mantığı ne?
  • Çok Okunanlar

    1. Bu fotoğrafları görünce utanacaklar mı?
    2. Başkanı bile utandıran defile
    3. Hak mücadelesinde vites değiştiriyoruz
    4. Topraklarımıza el koyuyorlar
    5. "Savaş olsa da olmasa da"
    6. Fransız vekilin PKK itirafı şok etti
    7. "Büyük depremin zamanı geldi"
    8. Havlu, mum ve süpürge
    9. Kare kare İsrail vahşeti
    10. Devlet, Kürtlerle Helalleşmeli
  • Çok Yorumlanan

    1. "Savaş olsa da olmasa da"
    2. Bu fotoğrafları görünce utanacaklar mı?
    3. Başkanı bile utandıran defile
    4. Kare kare İsrail vahşeti
    5. 'Yargıya baskı yapmayın'
    6. Hak mücadelesinde vites değiştiriyoruz
    7. Fransız vekilin PKK itirafı şok etti
    8. Devlet, Kürtlerle Helalleşmeli
    9. Pakistan'da kan oluk oluk akıyor
    10. İsrail Genelkurmay Başkanı, Ankara'da
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama

Video

  • 6627 kez izlendi 31.03.09
  • 2945 kez izlendi 02.08.09
  • kez izlendi 01.01.70

Multimedya Galerisi

Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek