milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

29 MAY 2012 SAL
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • DALGA ASKERİ AŞAMADI
  • KRAMPLARI ÇÖZÜCÜ,TESKİN EDİCİ,(ÇANOTU)
  • SİYONİST KATİLLER TUTUKLANABİLİR
  • ÜMMET, İSLAM BİRLİĞİ'Nİ BEKLİYOR
  • KADIN GARSON ZORUNLULUĞU
  • DEVLET DE ÖZAL'IN ÖLÜMÜNÜ ŞÜPHELİ BULDU
  • YA ALLAH!
  • YENİ BİR DÜZEN KURMANIN VAKTİ GELDİ
  • MÜSLÜMAN GENÇLER İSTANBUL'DA BULUŞTU
  • FETİH NAMAZI

SGK Sağlık uygulama Tebliği'nde değişiklik

21 OCAK 2012
CMT 14:06

[-] Normal [+]
  • Aile Hayat
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan tebliğe göre; aile içindeki geliri kişi başına düşen aylık tutarı asgari ücretin üçte birinden az olanlar, vatansızlar ve sığınmacılar, 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre aylık alanlarla bu kişilerin bakmakla yükümlü olduğu kişilerin ödediği katılım payları, talepleri halinde geri ödenecek.

Herhangi bir kurumdan gelir ve aylık alanlarla bakmakla yükümlü oldukları kişilerin dışında kalanlar için daha önce eczanelerin ödediği 3 lira, bundan böyle eczaneler tarafından bu kişilerden tahsil edilecek. ''Yeşil alan muayenesi'' sonucunda oluşan katılım payı da eczanelerce kişilerden tahsil edilecek. Muayene sonrasında reçeteyle eczanelere gidilmemesi durumunda, ikinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurumları ile özel sağlık kurumlarındaki muayenelerde 3 lira indirim yapılacak.
''Yeşil alan muayenesi'' adı altında Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) fatura edilebilen sağlık hizmetleri hariç acil servislerde verilen sağlık hizmetleri, bedeli SGK tarafından karşılanmayan ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayeneleri, Sağlık Bakanlığı tarafından sözleşme yapılmış, görevlendirilmiş veya yetkilendirilmiş aile hekimi muayeneleri ile tebliğ kapsamındaki sağlık kurumları tarafından sunulan sağlık hizmetlerinde bu katılım payı alınmayacak.

SGK ile sözleşmeli vakıf üniversiteleri ile özel sağlık kurum ve kuruluşları; tebliğdeki sağlık hizmetleri işlem bedellerinin tamamı üzerinden SGK tarafından belirlenen oranı geçmemek şartıyla SGK'ya fatura edilebilen tutarlar esas alınarak, kişilerden ilave ücret alabilecek.
''Yeşil alan muayenesi'' adı altında SGK'ya fatura edilebilen sağlık hizmetleri dışındaki acil sağlık hizmetleri için ilave ücret alınmayacak.
Sözleşmeli sağlık kurumları, asgari banyo, televizyon ve telefon bulunan; 2 yataklı odalarda sundukları otelcilik hizmetleri için ''Standart yatak tarifesi'' işlem bedelinin bir buçuk, tek yataklı odalarda ise üç katını geçmemek üzere ilave ücret alabilecek. Günübirlik tedavi kapsamındaki işlemler sırasında verilen otelcilik hizmeti için ise ''Gündüz yatak tarifesi'' işlem bedelinin 3 katına kadar ilave ücret talep edilebilecek.

Sözleşmeli sağlık kuruluşları, robotik cerrahi, prostata lazer tedavisi veya plazmakinetik tedavisi, suda doğum, epidural anesteziyle doğum, penil protez implantasyonu, diş protez işlemleri, kataraktta fakoemülsifikasyon ve multifokal İOL uygulaması, robotik rehabilitasyon, kapsül endoskopi olarak sınırlanan istisnai sağlık hizmetleri için de belli oranlarda ek ücret tahsil edebilecek.
Laparoskopik, perkütan, endoskopik, endosonografik, mikrocerrahi, robotik cerrahi gibi yöntemlerle yapılan işlemlerin ücreti SGK tarafından karşılanacak. Ancak ayrı kodu bulunan işlemler, kendi puanı esas alınarak SGK'ca karşılanacak. Bazı işlemlerin robotik cerrahiyle yapılması durumunda, işlem puanına yüzde 50 eklenerek, kuruma fatura edilecek.

Evde sağlık hizmetleri bedelleri, hizmet başına ödeme yöntemi esas alınarak faturalandırılacak. Hastaya kullanılan her türlü tıbbi malzeme sağlık hizmeti sunucusu tarafından temin edilecek. Tıbbi malzeme ile sağlık hizmeti sunucusu tarafından temin edilen ilaçların bedelleri, ayrıca faturalandırılabilecek.
Hiperbarik oksijen tedavisi bedelinin kurumca karşılanması için gerekli şartların tanımlandığı tebliğde, radyo cerrahi yöntemleriyle tedavi bedellerinin, fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemlerinin ödenmesi için gereken kriterler de sıralanıyor.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Aile Hayat bölümü’nde 21.01.2012 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • yer Kaynak: anadolu ajansı / Türkiye
  • tags Etiketler: sgk, sağlık, tebliğ,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Aile Hayat

    1. Kaybetmekten korkarız
    2. Erken düşen süt dişleri gelişim problemlerine yol açıyor
    3. Kardeşliğin zirvesi
    4. Vakit Nakittir
    5. İftira edenlerden Allah korusun
    6. Türkiye'de yılda 10 bin çocuk kalp rahatsızlığıyla doğuyor
    7. Çocuklarda okul fobisi
    8. MS hastaları için internette yanlış bilgilendirme tuzakları
    9. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    10. En ağır imtihanları onlar yaşadı
  • Diğer

    1. '1961, 1982 değil 2023 anayasasını yapmak istiyoruz'
    2. 'El bombası attılar'
    3. 'Kürtaj yasaklanmalı'
    4. Yazıcıoğlu soruşturmasında 3 tahliye
    5. "Öğretmenine sahip çık"
    6. Başörtülü öğretmen haklarını istiyor
    7. 10 tane görevim var
    8. Kırmızı bülten isteme yetkimiz yok
    9. Birden fazla sınav dönemi
    10. Sağlıkçılar, 2 saat iş bıraktı
  • Çok Okunanlar

    1. Fetih namazı
    2. Bu olacak Ayasofya!
    3. Ya Allah!
    4. Fethimiz mübarek olsun!
    5. Şok Detay
    6. Yeni bir düzen kurmanın vakti geldi
    7. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    8. İstanbul, İslam dünyasının liderlerine ev sahipliği yapacak
    9. Terör Dehşeti
    10. Kahraman polis can kaybını önledi
  • Çok Yorumlanan

    1. Yeterlilik derecesi en yüksek ürün kayısı
    2. Zile Kalesi restore ediliyor
    3. Hollande Afganistan'da 'farklı' şekilde kalacak!
    4. Savaşın acı dolu izleri bu müzede
    5. Tekkeler niye kapatıldı?
    6. Küresel ekonomide "Yunan" korkusu
    7. Fransa'yı topa tuttu
    8. Katılım Bankaları yüzde 20'yi hedefliyor
    9. Bol keseden laf var
    10. Avrupa'da resesyon Rusya'da siyasi krize dönüşür
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek