milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

28 MAY 2012 PZT
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • YA ALLAH!
  • YENİ BİR DÜZEN KURMANIN VAKTİ GELDİ
  • MÜSLÜMAN GENÇLER İSTANBUL'DA BULUŞTU
  • FETİH NAMAZI
  • FETHİMİZ MÜBAREK OLSUN!
  • ÜŞÜTMEYE KARŞI ETKİLİ (CİĞEROTU)
  • FETHİN ERLERİ HOCASIYLA BULUŞTU
  • MİLLİ GÖRÜŞ BARIŞIN DİLİDİR
  • İSTANBUL, İSLAM DÜNYASININ LİDERLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
  • BU OLACAK AYASOFYA!

Şentürk Yozgat'ta üretilen beç tavuğu kene savar olarak kullanıldı

11 EKİM 2011
SAL 17:15

[-] Normal [+]
  • Gündem
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

YOZGAT - Yozgat Valisi Necati Şentürk, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı taşıyan kenelere karşı mücadelede kullanılmak üzere ilde üretilen beç tavuğunun doğal kene savar olarak doğada görev yapacağını söyledi.

  • Şentürk: Yozgat'ta üretilen beç tavuğu kene savar olarak kullanıldı -

Vali Şentürk, Çalatlı Köyü, Alaca yol ayrımı mevkiinde kurulan Keklik Üretim İstasyonu'nu ziyaret ederek tesiste üretim birimlerini gezdi. Şentürk, beç tavuğu ve kınalı keklik üretim çalışmaları hakkında Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız'dan bilgi aldı. Vali Şentürk, burada yaptığı açıklamada son yıllarda Yozgat'ın da aralarında bulunduğu illerde kene vakalarından dolayı insan ölümlerine rastlandığına dikkat çekerek, "KKKA hastalığına karşı biyolojik mücadele yapmak maksadıyla Orman ve Su Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce kanatlı hayvanı üretimine hız verilmiştir. Bu kapsamda beç tavuğu üretimi de ülkemizde ilk pilot bölge olarak Yozgat'ta üretilmiştir." dedi.

Keklik Üretim İstasyonu'nda bu yıl itibariyle deneme amaçlı 2 bin 200 adet beç tavuğu üretimi yapıldığını vurgulayan Vali Şentürk, şunları söyledi: "Bu tavuklardan 700 adeti kene vakalarının yoğun olarak görüldüğü illerden olan Çorum'un Osmancık ilçesi merkez ve köylerine dağıtılmak üzere gönderildi. İlimizde ise Aydıncık, Çekerek, Kadışehri ilçeleri ve köylerine bin 500 adet beç tavuğu dağıtıldı. Amacımız burada keneyle biyolojik mücadeleyi en iyi şekilde sürdürmektir. Bu kapsamda kendi bölgemizde kene vakalarının yoğun olarak görüldüğü köylerimizdeki her ailemize iki dişi bir erkek beç tavuğu dağıttık. Bu hayvanlar doğayla uyumludurlar ve keneyle beslenirler ve keneyi gördükleri yerde hemen imha ederler. Dolayısıyla doğal bir mücadele, biyolojik bir mücadele keneyle mücadelede en iyi yöntemdir. Çünkü kimyasal mücadele biçimlerinde bir yandan keneyle mücadele edelim derken doğanın dengesini bozarsınız. İşte ilahi dengeyi de korumak maksadıyla bu tavuklarımızı üretiyoruz ve bölgemizdeki çiftçilerimize dağıtıyoruz."

Keklik Üretim İstasyonu'nda beç tavuğu üretiminin artırılması için çalışmaların devam edeceğini kaydeden Vali şentürk, "Bu tesisimizde 400 adet anaç tavuk mevcuttur. Bu tavuklardan önümüzdeki yıllar içerisinde yine 2 binin üzerinde üretim yaparak bölgemizdeki çiftçilerimize dağıtım yapacağız. Bu hayvanlar doğal ortamda yaşamaya alışkın ve evcil olmaya çok yakın hayvanlar. Bu sayede doğadaki hayvan varlığını artırarak doğadaki olaylara karşı en güzel mücadele biçimidir. Bu beç tavuğu üretimi ülkemizde ilk olarak Yozgat'ta pilot bölge olarak üretim yapılmıştır. Su Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü burada elde edilen başarılı üretimden dolayı diğer illerimizde de bu uygulamayı yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Vali Şentürk, avcılara da uyarılarda bulunarak yasak avlanmaların doğal dengenin bozulmasına neden olduğunu, bu konuda avcıların daha duyarlı olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Gündem bölümü’nde 11.10.2011 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: vali, şentük, doğa,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Gündem

    1. Ya Allah!
    2. Yeni bir düzen kurmanın vakti geldi
    3. Müslüman gençler İstanbul'da buluştu
    4. Yargı sürecini beklememiz lâzım
    5. Kur'an'la hayat bulan bir nesle doğru
    6. Kur'an'a hizmet en büyük şereftir
    7. Şırnak'ta bir üsteğmen şehit düştü
    8. Din kültürü dersleri ilahiyat fakültelerine devredildi
    9. Doktora kılıçla saldıran zanlı gözaltında
    10. Fetih namazı
  • Diğer

    1. Final programı belli oldu
    2. F.Bahçe transfer için başkanını bekliyor
    3. Sabahki antrenman iptal edildi
    4. İlhan Cavcav 21. kez başkan!
    5. Olimpiyat yolcularına moral desteği
    6. Yuri Metlushenko birinci oldu
    7. Yelkenciler denize indi
    8. Bülent Uygun ile yola devam
    9. 7.6 değil 5.5
    10. İhracatta Irak ve Libya sürprizi
  • Çok Okunanlar

    1. Fetih namazı
    2. Yelkenler indirildi
    3. Bu olacak Ayasofya!
    4. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    5. Fethimiz mübarek olsun!
    6. İktidarda figüran çatlağı
    7. Şok Detay
    8. Yasa geri çekilsin
    9. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    10. Saadet Partisi Gazze'de yetimhane inşa edecek
  • Çok Yorumlanan

    1. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    2. Yeterlilik derecesi en yüksek ürün kayısı
    3. Zile Kalesi restore ediliyor
    4. Mısır seçimleri Filistin'i etkileyecek
    5. Sezaryenle doğanlarda obezite riski daha fazla
    6. Gençlerde çatışma
    7. En ağır imtihanları onlar yaşadı
    8. En ağır imtihanları onlar yaşadı
    9. İlk çeyrekte yarım puan büyüdü
    10. 30 bin kişi çıkaracak, 3.5 milyar dolar tasarruf edecek
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek