milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

28 MAY 2012 PZT
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • YA ALLAH!
  • YENİ BİR DÜZEN KURMANIN VAKTİ GELDİ
  • MÜSLÜMAN GENÇLER İSTANBUL'DA BULUŞTU
  • FETİH NAMAZI
  • FETHİMİZ MÜBAREK OLSUN!
  • ÜŞÜTMEYE KARŞI ETKİLİ (CİĞEROTU)
  • FETHİN ERLERİ HOCASIYLA BULUŞTU
  • MİLLİ GÖRÜŞ BARIŞIN DİLİDİR
  • İSTANBUL, İSLAM DÜNYASININ LİDERLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
  • BU OLACAK AYASOFYA!

Sebze ve meyvelere 'Türk Malı' ibaresi

16 OCAK 2011
PAZ 11:32

[-] Normal [+]
  • Haber
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Zorunlu standarda uygun olarak ihraç edilen enginar, havuç, ıspanak, incir ezmesi, karpuz, kivi, kuru incir, mahlep, patates, salyangoz, sap ve kök kereviz, sarımsak, taze biber, yeşil salata ve marulun ambalajına ''Türk Malı'' ibaresi de yazılacak.

  • Sebze ve meyvelere 'Türk Malı' ibaresi -

Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın, ihracatta zorunlu olarak uygulanan yemeklik ayçiçek yağı standardının revizyonu ile enginar, havuç, ıspanak, incir ezmesi, karpuz, kivi, kuru incir, mahlep, patates, salyangoz, sap ve kök kereviz, sarımsak, taze biber, yeşil salata ve marul standartlarının tadiline ilişkin Dış Ticarette Standardizasyon Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Söz konusu sebze ve meyvelere ilişkin standartların ambalajlarının işaretlenmesine ilişkin bölümleri yenileyen tebliğ, 15 gün sonra yürürlükte olacak.

TSE tarafından tadil edilen Enginar Standardı'na göre, enginar ambalajları üzerine, imalatçı, ihracatçı, ithalatçı firmalardan en az birinin ticari unvanı veya kısa adı, varsa tescilli markası (sadece ithalatçı firmanın ticari unvanı veya kısa adının yazılması durumunda, ambalajlar üzerine, 'Türk Malı' anlamına gelen bir ibare), okunaklı olarak silinmeyecek ve bozulmayacak şekilde yazılacak ve basılacak.

Ayrıca, standardın işaret ve numarası, boyu, net kütlesi, firmaca tavsiye edilen son tüketim tarihine ilişkin bilgilere de yer verilecek.

Ambalajların işaretlenmesine ilişkin bölümleri değiştirilen havuç, ıspanak, incir ezmesi, karpuz, kivi, kuru incir, mahlep, patates, salyangoz, sap ve kök kereviz, sarımsak, taze biber, yeşil salata ve marul standartları uyarınca da ambalajlar üzerine, ''imalatçı, ihracatçı, ithalatçı firmalardan en az birinin ticari unvanı veya kısa adı, varsa tescilli markası, açık adresi (sadece ithalatçı firmanın ticari unvanı veya kısa adının yazılması durumunda, ambalajlar üzerine, 'Türk Malı' anlamına gelen bir ibare) okunaklı olarak silinmeyecek ve bozulmayacak şekilde yazılacak veya basılacak. Ambalajın ağzı açıldığında tekrar kapatılmayacak veya tekrar kapatıldığında açılıp kapatıldığı belli olacak.

Ayrıca, standardın işaret ve numarası, boyu, istifli yerleştirilenlerde meyve sayısı, net kütlesi, firmaca tavsiye edilen son tüketim tarihine ilişkin bilgilere de yer verilecek. Gerektiğinde bu bilgiler Türkçe'nin yanı sıra yabancı dilde de yazılabilecek.

-YEMEKLİK AYÇİÇEK YAĞI STANDARDININ REVİZYONU-

Yenilenen ayçiçek yağı standardı uyarınca, ayçiçek yağı elde edildiği bitki tipine ve üretimde uygulanan yöntemlere göre; ''sınıf 1 (ayçiçek yağı), sınıf 2 (orta oleik asit içerikli ayçiçek yağı), sınıf 3 (yüksek oleik asit içerikli ayçiçek yağı) olmak üzere üç sınıfa ayrıldı.

Ayçiçek yağı, açık sarı renkte, berrak, kendine özgü tat, koku ve akışkanlıkta olacak ve yabancı madde içermeyecek.

Ayçiçek yağı ambalajları üzerine, imalatçı, ihracatçı, ithalatçı firmalardan en az birinin ticari unvanı veya kısa adı, varsa tescilli markası (sadece ithalatçı firmanın ticari unvanı veya kısa adının yazılması durumunda, ambalajlar üzerine, 'Türk Malı' anlamına gelen bir ibare) okunaklı olarak silinmeyecek ve bozulmayacak şekilde yazılacak veya basılacak. Ambalajın ağzı açıldığında tekrar kapatılmayacak veya tekrar kapatıldığında kapatıldığı belli olacak şekilde kapatılacak.

Üretici, standarda uygun olarak ürettiğini beyan ettiği ayçiçek yağı için istenildiğinde standarda uygunluk belgesi verecek veya gösterecek.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Haber bölümü’nde 16.01.2011 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: sebze, meyve, ihracat, ithalat, havuç, ıspanak, türk malı, patates, kereviz, sarımsak, biber, marul,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Haber

    1. Prof. Dr. Saraç: "Üniversiteler, bulunmamaları gereken bir yarışta"
    2. "Türkiye'de doğum yapan iki kadından biri sezaryen yaptırıyor"
    3. Niyâzî-i Mısrî'nin Limni'deki mezarını ve tekkesini kurtarma umudu
    4. Emniyet, sağlık çalışanlarına şiddete karşı harekete geçti
    5. Trafik kazasına karışan 232 bin sürücü savcılıklara sevk edildi
    6. Burhan Apaydın: "27 Mayıs, bir eşkıya hareketidir"
    7. Görsel kirlilik, resimlerle kapatılacak
    8. Terör örgütü, kaçırdığı 10 köylü serbest bıraktı
    9. Börek festivaline büyük ilgi
    10. Uzman eksiksiğini gidermeyen hastanenin ruhsatı iptal edilecek
  • Diğer

    1. Ya Allah!
    2. Yeni bir düzen kurmanın vakti geldi
    3. Müslüman gençler İstanbul'da buluştu
    4. Yargı sürecini beklememiz lâzım
    5. Kur'an'la hayat bulan bir nesle doğru
    6. Kur'an'a hizmet en büyük şereftir
    7. Şırnak'ta bir üsteğmen şehit düştü
    8. Din kültürü dersleri ilahiyat fakültelerine devredildi
    9. Doktora kılıçla saldıran zanlı gözaltında
    10. Final programı belli oldu
  • Çok Okunanlar

    1. Fetih namazı
    2. Yelkenler indirildi
    3. Bu olacak Ayasofya!
    4. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    5. Fethimiz mübarek olsun!
    6. İktidarda figüran çatlağı
    7. Şok Detay
    8. Yasa geri çekilsin
    9. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    10. Saadet Partisi Gazze'de yetimhane inşa edecek
  • Çok Yorumlanan

    1. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    2. Yeterlilik derecesi en yüksek ürün kayısı
    3. Zile Kalesi restore ediliyor
    4. Mısır seçimleri Filistin'i etkileyecek
    5. Sezaryenle doğanlarda obezite riski daha fazla
    6. Gençlerde çatışma
    7. En ağır imtihanları onlar yaşadı
    8. En ağır imtihanları onlar yaşadı
    9. İlk çeyrekte yarım puan büyüdü
    10. 30 bin kişi çıkaracak, 3.5 milyar dolar tasarruf edecek
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek