milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

28 MAY 2012 PZT
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • YA ALLAH!
  • YENİ BİR DÜZEN KURMANIN VAKTİ GELDİ
  • MÜSLÜMAN GENÇLER İSTANBUL'DA BULUŞTU
  • FETİH NAMAZI
  • FETHİMİZ MÜBAREK OLSUN!
  • ÜŞÜTMEYE KARŞI ETKİLİ (CİĞEROTU)
  • FETHİN ERLERİ HOCASIYLA BULUŞTU
  • MİLLİ GÖRÜŞ BARIŞIN DİLİDİR
  • İSTANBUL, İSLAM DÜNYASININ LİDERLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
  • BU OLACAK AYASOFYA!

PKK'nın Zerdüşt Ayini

04 KASIM 2011
CUM 00:15

[-] Normal [+]
  • Gündem
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Çatışmalarda ölen militanlarını pagan merasimi ile defneden PKK'nın, Zerdüşt yüzü de açığa çıktı. Örgüt militanlarının düzenledikleri törenlerde ateşe nasıl taptıkları görüntülendi. Milli Gazete'nin ulaştığı ayin fotoğraflarında militanlar Öcalan bayrağı altında ateşe secde edip, sembolik krala tapınıyor.

  • PKK'nın Zerdüşt Ayini -
  • PKK'nın Zerdüşt Ayini -
  • PKK'nın Zerdüşt Ayini -

back 1 / 3 next Albumünden Göster

Son dönemde dini argümanları kullanarak bölge insanının dini hassasiyetlerini istismar eden PKK'nın kamplarda ateşe nasıl taptıkları ortaya çıktı. Örgüte katılan gençleri, yetiştiği sosyo-kültürel yapıdan ve dini inançlarından arındırmaya çalışan örgüt, ilk önce, tiyatro ve kısa piyeslerle gençlerin zihinlerini yıkamaya başlıyor.

Hazırlanan piyesler daha çok mağaralar da oynanıyor. Mağaraya kurulan bir sahnede sözde tanrı kral bulunuyor. Mabed olarak kabul edilen saray figürünün önünde bulunan kişiye tanrı kral sıfatını yükleyen militanlar, bu figür üzerinden, suratlarına yaptıkları makyajlarla, canlandırma yapıyorlar.  Canlandırma yapılan piyeslerde kullanılan giysiler ve figürler, piyeslerde M.Ö çağlara yani pagan dönemine ait konuların işlendiğini gösteriyor.

PKK'nın Zerdüşt yüzü

PKK'ya katılan gençleri adım adım asimile eden örgüt ilk eğitim devresini tamamlayan militanları için ikinci evrede dehşet verici planlar hazırlıyor. PKK'nın Kuzey Irak, İran ve Suriye'deki kamplarına belirli zamanlarda götürülen militanlar burada İslami kimliklerinden koparılıyor. Kırsal alanda silah eğitimini başarı ile tamamlayan militanlara Kürtçülük davası aşılandıktan sonra sıra Müslüman militanların devşirilmesine geliyor. İlk adımda tiyatro ve piyeslerle anlatılmaya çalışılan Zerdüştlük, sonrasında ise gerçek ayin şeklini alıyor. Örgüt üyeleri belirlenen dönemlerde Abdullah Öcalan'ın resimlerinin bulunduğu alanlarda bir araya gelerek ibadet yapıyor. Düz bir alana yakılan ateşin etrafında kırmızı, sarı ve yeşil renkli kıyafetlerle yapılan sapkın ayine ateşin etrafını saran diğer militanlar da katılıyor. Zerdüşt felsefesine birebir uyan ayinlerde bir önder etraftaki insanları ateşe davet ediyor.

İslam'dan soğutmaya çalışıyorlar

Ağrı'da örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan iki teröristin emniyette verdikleri ifade, PKK'nın İslam'a bakış açısını da gözler önüne seriyor. Ramazan'ın ilk günü bir köyün yakınında otururken teravih sonrası camide okunan ilahiden etkilenip kaçan teröristlerden Ş.I., "İslam dininden nefret ediyorlardı. Kürtlerin dininin Zerdüştlük olduğunu söylüyorlardı." diyor."Kırsala çıkmadan önce PKK İslam dinine sahip çıkan ve halkın dini değerlerini paylaşan bir görünüme sahip.  Ancak dağa çıkınca bu durum böyle değil." ifadelerini kullanan Çektar-Bazidi kod adlı Ş.I. adlı terörist, örgütü 'İslam düşmanı' olarak tanımlıyor. Dağda kendilerine Zerdüştlük propagandası yapıldığını anlatıyor. Ailesinin kendisini dini değerlere göre yetiştirdiğini belirten Ş.I., "Dağda dini inançlara ve yaşayışlara sıcak bakılmadığını ve hatta dini değerler ile dalga geçildiğini gördüm. Dini değerlere sahip örgüt mensuplarını dışlayarak, baskı altına alarak İslam dininden soğutmaya çalışıyorlar." diyor. Dini yaşama konusunda örgüt içinde yenilerin oluşturduğu grupla eskiler arasında ayrılık olduğunu söyleyen Ş.I., "Eski grup, yenilere baskı yaparak din değiştirmesi yönünde telkinde bulunuyor. Bu konuda bir tartışmada ajanlıkla suçlandım. Yeni katılanlar fırsat bulsa ve tutuklanmayacaklarını bilseler, örgütten kaçacaklar." diyor.

Fotoğraflar Karayılan'ı doğruluyor

Terör örgütünün iki numaralı ismi Murat Karayılan, Almanya'da yayımlanan 'Bir Savaşın Anatomisi' isimli kitabında, PKK'nın dine yaklaşımını anlatırken, İslam dinine ağır hakaretlerde bulunmuş, 'Kürtlerin ideolojik kimlik ve aynı zamanda inanç dini' diye tanımladığı Zerdüştlük için övgüler düzmüştü. Bu fotoğraflarla birlikte PKK'nın Zerdüştlüğü ne kadar önemsediği ve gençlere nasıl aşılamaya çalıştığı da belgelenmiş oldu.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Gündem bölümü’nde 04.11.2011 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • yer Kaynak: Mustafa KILIÇ / Türkiye
  • tags Etiketler: pkk, genç, adım, asimile, örgüt, eğitim, militan, evre, dehşet,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Gündem

    1. Ya Allah!
    2. Yeni bir düzen kurmanın vakti geldi
    3. Müslüman gençler İstanbul'da buluştu
    4. Yargı sürecini beklememiz lâzım
    5. Kur'an'la hayat bulan bir nesle doğru
    6. Kur'an'a hizmet en büyük şereftir
    7. Şırnak'ta bir üsteğmen şehit düştü
    8. Din kültürü dersleri ilahiyat fakültelerine devredildi
    9. Doktora kılıçla saldıran zanlı gözaltında
    10. Fetih namazı
  • Diğer

    1. Final programı belli oldu
    2. F.Bahçe transfer için başkanını bekliyor
    3. Sabahki antrenman iptal edildi
    4. İlhan Cavcav 21. kez başkan!
    5. Olimpiyat yolcularına moral desteği
    6. Yuri Metlushenko birinci oldu
    7. Yelkenciler denize indi
    8. Bülent Uygun ile yola devam
    9. 7.6 değil 5.5
    10. İhracatta Irak ve Libya sürprizi
  • Çok Okunanlar

    1. Fetih namazı
    2. Yelkenler indirildi
    3. Bu olacak Ayasofya!
    4. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    5. Fethimiz mübarek olsun!
    6. İktidarda figüran çatlağı
    7. Şok Detay
    8. Yasa geri çekilsin
    9. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    10. Saadet Partisi Gazze'de yetimhane inşa edecek
  • Çok Yorumlanan

    1. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    2. Yeterlilik derecesi en yüksek ürün kayısı
    3. Zile Kalesi restore ediliyor
    4. Mısır seçimleri Filistin'i etkileyecek
    5. Sezaryenle doğanlarda obezite riski daha fazla
    6. Gençlerde çatışma
    7. En ağır imtihanları onlar yaşadı
    8. En ağır imtihanları onlar yaşadı
    9. İlk çeyrekte yarım puan büyüdü
    10. 30 bin kişi çıkaracak, 3.5 milyar dolar tasarruf edecek
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek