Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Melik, Çin'e, Sincan bölgesinden gelen ve Pakistan'da saklanan "militanlarla" mücadele konusunda destek verdiklerini bildirdi.
Melik, Çin Halk Güvenlik Bakanı Meng Cianju ile görüşmesi ardından yaptığı açıklamada, Pakistan'ın aşiretler bölgesinde saklanan "Çinli militanlarla" mücadele edeceklerini belirterek, "Onlara acımasız şekilde saldıracağız. Çin'in düşmanı herkes, Pakistan'ın da düşmanıdır" dedi.
Söz konusu "militanların" Çin'in Sincan özerk bölgesinden geldiği ve Pakistan'ın Afganistan'la olan sınıra yakın bölgesinde eğitim aldığı ifade edildi.
2009 yılında Sincan'ın başkenti Urumçi'de çıkan olaylarda 200'e yakın kişi hayatını kaybetmiş, Çin'in olaylara müdahalesi büyük tepki çekmişti.
Pakistan'ın, ABD ile ilişkilerinin bozulmasının ardından Çin ile olan bağını güçlendirmeye çalıştığı yorumları yapılıyor. Pakistan, ABD'nin Kuzey Veziristan aşiretler bölgesindeki militanlara karşı saldırı yapılması isteğini reddediyordu. Ancak, Melik geçen pazar günü birçok "Çinli militanı" öldürdüklerini açıklarken, olayın nerede ne zaman gerçekleştiği konusunda bilgi vermedi.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



