Pakistan'ın Pencap eyaletinde kalp hastalarına ücretsiz dağıtılan ilaçtan ölenlerin sayısı 122'ye yükseldi.
Bölgesel yönetimin sağlık bakanlığı, Pencap Kardiyoloji Enstitüsü tarafından sağlanan kalp ilaçlarına hastaların tepki vermesi sonucu şimdiye dek 122 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Açıklamada, aynı sorundan tedavi altında olan 350 hastanın 40'ının sağlık durumunun kritik olduğu belirtildi.
Geneli yoksul hastalara dağıtılan söz konusu kalp ilaçlarındaki etken maddenin kemik iliği ve kandaki beyaz hücrelerin azalmasına sebep olarak ölümlere yol açtığı açıklanmıştı.
Pakistan'da son yılların en büyük sağlık skandalında bugüne kadar doktor ve firma sahiplerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi tutuklandı.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Kaynak: anadolu ajansı / Dünya
Etiketler:



