OSYM, kayıt yaptıran öğrencilere verdiği şifreyi, güvenlik gerekçesiyle bloke ediyor.
ÖSYM sınav kaydı yaptırırken adaylara, sınav sonuçları için 2 TL karşılığında kullanıcı şifresi veriyor.
Kayıt yaptıran adaylara, sonuçlara ulaşabilecekleri bir şifre A-4 çıktı olarak veriliyor. Çıktıda, 'geçici şifrenizi en kısa sürede http://ais.osym.gov.tr internet adresinden sürekli kullanacağı şifre ile değiştirin' diye bir ikaz var.
Ancak 'en kısa süre'nin göreceli bir tarif olduğu ve adayların mağdur oldukları noktasında şikayetler geliyor.
OSYM Merkezi'ni telefonla arayan adaylara; 'geçici şifreler aynı gün içersinde değişmesi gerekiyor' gibi bir ikaz yapılıyor. Oysa OSYM Merkezleri tarafından verilen çıktıda böyle bir ikaz yazmıyor.
Çözüm olarak; 'mutlaka bir gününüzü daha feda edip, aynı merkezden 2 TL karşılığında yeni bir şifre almalısınız' ikazı yapılıyor.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Kaynak: haberayna / Türkiye
Etiketler:



