PKK'nın üst yapısı olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik başlatılan soruşturmada, PKK Lideri Abdullah Öcalan talimatıyla kurdurulduğu öne sürülen Siyaset Akademisi mercek altına alınmıştı. Evrim, PKK Tarihi ve Apoculuk derslerinin verildiği akademiyi "başarıyla" tamamlayan kursiyerlere, üzerinde BDP Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş'ın imzasının bulunduğu bir de sertifika verildiği ortaya çıktı.
PKK'nın bir üst yapısı olduğu ileri sürülen KCK'ya yönelik başlatılan soruşturmada BDP kanalıyla başlatılan Siyaset Akademisi de yoğun bir incelemeye tabi tutulmuştu. Yasadışı PKK örgütünün İmralı'daki Lideri Abdullah Öcalan emriyle kurulduğu öne sürülen akademide okutulan derslerin, örgütün dağ kadrosuna verilen eğitimle aynı paralelde olduğu ortaya çıktı.
Öcalan'nın politik görüşleri başta olmak üzere PKK tarihi, Evrim, Kadının Kurtuluş İdeolojisi gibi derslerin okutulduğu akademiyi başarıyla tamamlayan kursiyerlere üzerinde BDP Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Selahattin Demirtaş'ın imzasının bulunduğu bir sertifika verildiği öne sürüldü.
Sertifikalı KCK'lı: Cehenneme çevireceğiz
Örgüte yetişmiş üst düzey eleman kazandırmak için başlatıldığı öne sürülen akademiyi bitirerek söz konusu sertifikalardan birini alan Şehmus Kalkan ismindeki bir örgüt mensubunun, emrindeki PKK'lılara nasıl talimatlar yağdırdığı teknik takiple ortaya çıktı. Kalkan'ın bir KCK toplantısında, Devlete karşı sessiz kalamayız. Biz de rakiplerimizi ezelim. Cehenneme çevireceğiz" dediği anlaşıldı. Konuşmasında İstanbul'u cehenneme çevirmek için 500-1000 kişiye ihtiyaç olmadığını söyleyen Kalkan, "Gerekirse 20 kişi de bir araya gelirsin en azından bir cam kırarsın, özü budur" şeklinde talimat da vermiş.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Kaynak: Cihat Arpacık / Türkiye
Etiketler:



