milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

28 MAY 2012 PZT
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • YA ALLAH!
  • YENİ BİR DÜZEN KURMANIN VAKTİ GELDİ
  • MÜSLÜMAN GENÇLER İSTANBUL'DA BULUŞTU
  • FETİH NAMAZI
  • FETHİMİZ MÜBAREK OLSUN!
  • ÜŞÜTMEYE KARŞI ETKİLİ (CİĞEROTU)
  • FETHİN ERLERİ HOCASIYLA BULUŞTU
  • MİLLİ GÖRÜŞ BARIŞIN DİLİDİR
  • İSTANBUL, İSLAM DÜNYASININ LİDERLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
  • BU OLACAK AYASOFYA!

Ölenler arasında yabancılar da var

26 OCAK 2011
ÇAR 11:58

[-] Normal [+]
  • Dünya
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Moskova'daki Domodedovo Havalimanındaki patlamada ölen yolculardan da 24'ünün kimlikleri belirlendi. Bunlardan 2'sinin İngiltere, 1'i Alman, 1'i Kırgızistan, 1'i Tacik ve 1'inin de Özbekistan vatandaşı olduğu, diğerlerinin de Rusya vatandaşı olduğu açıklandı.

Rusya'nın başkenti Moskova'nın en büyük havalimanı Domodedovo'da bagaj alım noktasında meydana gelen patlamada en az 35 kişi ölürken, 180 kişi de yaralandı. 5 kilogram patlayıcı kullanıldığı ifade edilen saldırıda 48 yaralının durumlarının da ağır olduğu gelen bilgiler arasında. Rusya Olağanüstü Hal Bakanlığı yaralıların 86'sının ayakta tedavi edildiğini, 94'ünün de dört ayrı hastanede tedavilerinin sürdüğünü açıkladı. Ölen yolculardan da 24'ünün kimlikleri belirlendi. Bunlardan 2'sinin İngiltere, 1'i Alman, 1'i Kırgızistan, 1'i Tacik ve 1'inin de Özbekistan vatandaşı olduğu, diğerlerinin de Rusya vatandaşı olduğu açıklandı. Ölen ve yaralanan yolcuların kimlikleri domoded24.com portalından yayınlanmaya devam ediyor. Yaşamını yitiren diğer yolcuların kimlikerini belirlemek için DNA testlerinin yapılması gerektiği ve cesetlerinin tanınamaz halde olduğu ifade ediliyor.

İnterfax haber ajansı emniyetten edindiği bilgiye göre saldırıyı gerçekleştirenin Kafkas kökenli olabileceğini duyurdu. Düzeneğin saldırgana daha sonra karşılayan yolcular kısmından ulaştırılmış olduğu iddia ediliyor. Görgü tanıkları iki patlamanın olduğu bilgisini verirken, Federal Güvenlik Servisi (FSB) yetkilileri ikinci patlamayı doğrulamadı.

Dış hatlar geliş bağaj alım noktasında yolcuların tahliyesi için duvarların kırıldığı ve o şekilde yolcuların çıkartıldığı ifade ediliyor. Güvenlik güçleri patlayıcının daha fazla zarar vermesi için metal objelerle güçlendirildiğini belirtilirken, Ria Novosti muhabiri tavan ve yerde çok sayıda kan lekesinin olduğu bilgisini aktardı.

Türk yolcu yok

Ukrayna, Brüksel, İngiltere, Yunanistan, Almanya ve Küba'dan gelen uçakların TSİ 15:00-15:40 arasında patlama öncesi iniş yaptığı kaydediliyor. THY Rusya Temsilcisi Mefail Deribaş Türkiye'den Anadolujet'e ait bir uçağın Domodedova havalimanına TSİ 13:45'de iniş yaptığı ve 65 yolcusunun bulunduğunu söyledi. Ancak Türk yolculardan herhangi birinin zarar görmediği ifade ediliyor. Türkiye'den yolcu taşıyan Rus havayolu şirketi Aeroflot'un seferlerinin Şeremetyova havalimanına gerçekleşmesi nedeni ile patlama anında herhangi bir Türk yolcunun olmayacağı üzerinde duruluyor. Türkiye Moskova Büyükelçilik yetkilileri şu ana kadar herhangi bir Türk yolcu olduğu konusunda bilgi almadıklarını, Rus makamlarının da yolcuların kimliğini belirlemeye çalıştını söyledi. Yakınları ile ilgili bilgi almak isteyenler Moskova Büyükelçiliğine 00 7 495 99448 08 nolu telefon numarasından ulaşabiliyor.

İkinci saldırı endişesi

Yolcuların verdiği bilgiye göre şiddetli bir patlama meydana geldiği, ölülerin daha fazla olabileceği belirtiliyor. Hastane'den bazı kaynaklar da ölü sayısının çok daha fazla olduğunu belirtiyor. Bölgeye onlarca ambulans ve güvenlik gücü gönderildi.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Dünya bölümü’nde 26.01.2011 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: rusya, moskova, bomba, havaalanı,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Dünya

    1. Sudan, Güney Sudan'ı BM Güvenlik Konseyi'ne şikayet etti
    2. Şam yönetimi, katliamla ilgili her türlü sorumluluğu reddetti
    3. İran'da 9. Dönem Meclis'i göreve başladı
    4. Afrika'da akıl hastalarının çaresizliği
    5. "Hule katliamı" Arap Birliği acil toplanacak
    6. Afgan yetkililer: "NATO hava saldırısında 8 sivil öldü"
    7. Mısır'da saflar belirlendi
    8. Ana gündem Suriye ve İran
    9. Ban'dan Esad'a ağır eleştiri
    10. Zihinsel engelli adamı öldüren askerlere ağır hapis
  • Diğer

    1. Prof. Dr. Saraç: "Üniversiteler, bulunmamaları gereken bir yarışta"
    2. "Türkiye'de doğum yapan iki kadından biri sezaryen yaptırıyor"
    3. Niyâzî-i Mısrî'nin Limni'deki mezarını ve tekkesini kurtarma umudu
    4. Burhan Apaydın: "27 Mayıs, bir eşkıya hareketidir"
    5. Görsel kirlilik, resimlerle kapatılacak
    6. Terör örgütü, kaçırdığı 10 köylü serbest bıraktı
    7. Börek festivaline büyük ilgi
    8. "Yeraltından su çekerek depremleri durduralım" önerisi
    9. Alabalık üreticileri "ayı nöbeti" tutuyor
    10. ''Kentsel Yoksulluk'' araştırması
  • Çok Okunanlar

    1. Yelkenler indirildi
    2. Fetih namazı
    3. Bu olacak Ayasofya!
    4. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    5. Fethimiz mübarek olsun!
    6. İktidarda figüran çatlağı
    7. Şok Detay
    8. Yasa geri çekilsin
    9. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    10. Saadet Partisi Gazze'de yetimhane inşa edecek
  • Çok Yorumlanan

    1. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    2. Yeterlilik derecesi en yüksek ürün kayısı
    3. Zile Kalesi restore ediliyor
    4. Mısır seçimleri Filistin'i etkileyecek
    5. Sezaryenle doğanlarda obezite riski daha fazla
    6. Gençlerde çatışma
    7. En ağır imtihanları onlar yaşadı
    8. En ağır imtihanları onlar yaşadı
    9. İlk çeyrekte yarım puan büyüdü
    10. 30 bin kişi çıkaracak, 3.5 milyar dolar tasarruf edecek
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek