Diyarbakır'da izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.
Şanlıurfa yolundaki AK Parti İl Başkanlığı binası taşlandı. Binada nöbet tutan bir polis yaralandı. Yaralı polis, hastaneye kaldırıldı.
DTP Diyarbakır milletvekilleri Selahattin Demirtaş ve Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve bazı DTP'li belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu grup, DTP il binasının önünde bir araya geldi.
Polis, Koşuyolu mevkisine doğru yürüyüşe geçen grubu durdurarak, yürüyüşün yasal olmadığı uyarısında bulundu.
Polis ile milletvekillerinin görüşmesi sonucu grup, yürüyüş yapmaktan vazgeçerek basın açıklaması için DTP binasına geri döndü.
Dönüş sırasında gruptan bazı kişilerin havai fişek ve taş atması sonucu polis, biber gazı sıkarak müdahalede bulundu.
1 kişi öldü
Diyarbakır'daki izinsiz gösterilerde ateş açılması sonucu yaralanan Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Aydın Erdem (23, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Edinilen bilgiye göre, terör örgütü elebaşının cezaevi koşullarını bahane ederek Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde izinsiz gösteri yapan gruptan ilk belirlemelere göre 15 kişi gözaltına alındı.
Zanlılar, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.
Bu arada, gösterilerde yaralanan polis memurunun tedavisinin Diyarbakır Devlet Hastanesinde sürdürüldüğü bildirildi.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



