milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

28 MAY 2012 PZT
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • YA ALLAH!
  • YENİ BİR DÜZEN KURMANIN VAKTİ GELDİ
  • MÜSLÜMAN GENÇLER İSTANBUL'DA BULUŞTU
  • FETİH NAMAZI
  • FETHİMİZ MÜBAREK OLSUN!
  • ÜŞÜTMEYE KARŞI ETKİLİ (CİĞEROTU)
  • FETHİN ERLERİ HOCASIYLA BULUŞTU
  • MİLLİ GÖRÜŞ BARIŞIN DİLİDİR
  • İSTANBUL, İSLAM DÜNYASININ LİDERLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
  • BU OLACAK AYASOFYA!

Okullarda süt ve 'şampiyon' ekmek dağıtıldı

13 EKİM 2011
PER 11:22

[-] Normal [+]
  • Gündem
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

BURSA - Hazırlanan yeni bir proje kapsamında, Bursa'da pilot olarak belirlenen 9 okulda öğrencilere ekmek ve süt dağıtıldı.

  • Okullarda süt ve 'şampiyon' ekmek dağıtıldı -

Yavuz Selim İlköğretim Okulu'ndaki süt ve ekmek dağıtımına katılan Bursa Ekmek Sanayi A.Ş (BESAŞ) Genel Müdürü Mustafa Bektaş, sütün içinde bulunan kalsiyumun çocuğun gelişimi için önemine dikkat çekti. Bektaş, Bursa'da süt içme oranının çok düşük olduğunu, proje ile bu eksikliği gidererek, öğrencilerin sağlıklı gelişimine destek olmayı amaçladıklarını söyledi.

"ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 70'İ KAHVALTI YAPMADAN OKULA GİDİYOR"

Proje kapsamında, öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlığı da kazandırmayı hedeflediklerini belirten Bektaş, 9 okulda bin 720 öğrenci ile başlatılan sosyal destek projesinin etap etap genişletileceğini dile getirdi.

Konunun önemini özellikle vurgulayan Bektaş, "Yaşadığımız toplumun görmezden gelemeyeceğimiz gerçekleri vardır. Ne yazık ki bugün, birçok öğrenci düzenli kahvaltı yapmadan okula gelmektedir. Öğrencilerin beslenme alışkanlıklarına bakıldığında öğrencilerin yüzde 70'inin kahvaltı yapmadan okula geldiğini söyleyebiliriz. Yüzde 30'luk grup ise beslenme ihtiyacını fastfood tarzı yiyeceklerle gideriyor." dedi.

Öğrencilerin ancak yüzde 20'sinin süt tükettiğini belirten Bektaş, "Aynı zamanda birçok öğrenci de harçlıksız olarak okula gelmek durumunda kaldığından beslenme ihtiyacını karşılayamıyor. Okul çağındaki çocukların, sürekli büyüme ve gelişme halinde olduklarını gözardı etmemeliyiz." diyerek, çocukların sağlıklı beslenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bektaş, Bursalı hayırseverlerden ve sivil toplum kuruluşlarından da projeye destek beklediklerini söyledi. Okullarda günlük olarak süt ve bir öğrencinin enerji ve kalsiyum ihtiyacını karşılayacak BESAŞ şampiyon ekmeğin ikram edileceğini anlatan Bektaş, "Şampiyon ekmeğin içerisinde pekmez, fındık, keçi boynuzu tozu, ruşeyn ve üzüm besin değerine sahip. Bu ekmek çok yakında tüm Bursalılar için reyonlarımızda satışa sunulacak." dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de böylesi güzel ve anlamlı projenin ilçelerinde başlatılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Keskin, "Sağlam kafaların sağlam vücutlarda bulunması adına sağlıklı nesiller yetiştirirken vücut sağlığını da düşünmemiz gerekiyor. Bir yandan eğitim ve öğretim alanında birçok çalışma yapıyor ve yeni okullar kazandırıyorken, bir yandan da çocukların sağlıklı gıdalarla buluşabilmelerini sağlamak son derece önemlidir." diye konuştu.

Süt ve şampiyon ekmeklerini afiyetle tüketen öğrenciler de uygulamadan memnun olduklarını ifade etti. Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nda 1/B sınıfı öğrencileri Azra İrem Öztürk, Emirhan Yılmaz ve Gamze Bıçakçı süt içmeyi çok sevdiklerini belirterek, kemik gelişimi ve sağlıklı büyümek için süt içtiklerini anlattı. Dağıtım yapılan okullarda bazı çocukların aylarca süt içmedikleri belirtilirken, proje ile bütün çocukların güne süt içerek başlamaları amaçlanıyor.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Gündem bölümü’nde 13.10.2011 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: pekmez, fındık, keçi boynuzu tozu, süt,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Gündem

    1. Ya Allah!
    2. Yeni bir düzen kurmanın vakti geldi
    3. Müslüman gençler İstanbul'da buluştu
    4. Yargı sürecini beklememiz lâzım
    5. Kur'an'la hayat bulan bir nesle doğru
    6. Kur'an'a hizmet en büyük şereftir
    7. Şırnak'ta bir üsteğmen şehit düştü
    8. Din kültürü dersleri ilahiyat fakültelerine devredildi
    9. Doktora kılıçla saldıran zanlı gözaltında
    10. Fetih namazı
  • Diğer

    1. Final programı belli oldu
    2. F.Bahçe transfer için başkanını bekliyor
    3. Sabahki antrenman iptal edildi
    4. İlhan Cavcav 21. kez başkan!
    5. Olimpiyat yolcularına moral desteği
    6. Yuri Metlushenko birinci oldu
    7. Yelkenciler denize indi
    8. Bülent Uygun ile yola devam
    9. 7.6 değil 5.5
    10. İhracatta Irak ve Libya sürprizi
  • Çok Okunanlar

    1. Fetih namazı
    2. Yelkenler indirildi
    3. Bu olacak Ayasofya!
    4. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    5. Fethimiz mübarek olsun!
    6. İktidarda figüran çatlağı
    7. Şok Detay
    8. Yasa geri çekilsin
    9. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    10. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
  • Çok Yorumlanan

    1. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    2. Yeterlilik derecesi en yüksek ürün kayısı
    3. Zile Kalesi restore ediliyor
    4. Mısır seçimleri Filistin'i etkileyecek
    5. Sezaryenle doğanlarda obezite riski daha fazla
    6. Gençlerde çatışma
    7. En ağır imtihanları onlar yaşadı
    8. En ağır imtihanları onlar yaşadı
    9. İlk çeyrekte yarım puan büyüdü
    10. 30 bin kişi çıkaracak, 3.5 milyar dolar tasarruf edecek
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek