Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan bir ay aradan sonra görev yerine geri döndü. Eşi Fügen Tan ile ABD'ye gidebilmek için 3.5 saat VIP salonunda bekleyen Büyükelçi Tan, bu süreyi telefon görüşmeleri yaparak geçirmeye çalıştı.
Büyükelçi Namık Tan, sözde Ermeni iddialarına ilişkin kararının ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nde kabul edilmesi üzerine tepki için 5 Martta Türkiye'ye gelmişti.
Washington'a gitmek üzere THY'nin tarifeli uçağıyla saat 09.05'de eşiyle Ankara'dan İstanbul'a gelen Büyükelçi Tan, açıklama yaptığı gerekçesiyle konuşmadı. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda eşiyle saat 11.00'deki New York uçağının kalkışını beklemeye başlayan Namık Tan bir süre sonra uçağın 1.5 saat rötar yaptığını öğrendi. Büyükelçi, gecikmeyle birlikte 3.5 saati bulan zamanın çoğunu VIP girişi önünde telefon görüşmeleri yaparak geçirdi.
Namık Tan, saat 12.35'te New York aktarmalı olarak Washington'a gitmek üzere eşiyle İstanbul'dan ayrıldı.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



