milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

28 MAY 2012 PZT
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • YA ALLAH!
  • YENİ BİR DÜZEN KURMANIN VAKTİ GELDİ
  • MÜSLÜMAN GENÇLER İSTANBUL'DA BULUŞTU
  • FETİH NAMAZI
  • FETHİMİZ MÜBAREK OLSUN!
  • ÜŞÜTMEYE KARŞI ETKİLİ (CİĞEROTU)
  • FETHİN ERLERİ HOCASIYLA BULUŞTU
  • MİLLİ GÖRÜŞ BARIŞIN DİLİDİR
  • İSTANBUL, İSLAM DÜNYASININ LİDERLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
  • BU OLACAK AYASOFYA!

Muğla dünya şöhretlerinin tatil mekânı oldu

17 EYLÜL 2011
CMT 12:20

[-] Normal [+]
  • Gündem
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Dünyaca meşhur birçok isim, yaz tatillerini geçirmek için Muğla'yı tercih ediyor. Bu yıl havayolunun dışında özellikle Hollywood yıldızları ve milyarder işadamları, yatlarıyla gelerek mavi turun tadını çıkarıyor.

Sanattan spora, iş dünyasından siyasete ve üst düzey yöneticilere kadar önde gelen simalar, denizin mavisi ve yemyeşil doğasıyla yeryüzü harikası olan Muğla'da, koşuşturmadan uzakta dinleniyor.

Muğla, 2011'in ilk yedi ayında, geçen yıla göre yüzde 3'lük artışla 1 milyon 750 bin yabancı turist sayısına ulaştı. Bodrum ilçesine gelen İngilizler model Naomi Cambell, Rus milyarder Vladislav Voronin'le birlikte haftalığı 175 bin euro olan süper lüks yatla mavi yolculuğa çıktı. İngiliz model Kate Moss ise Dalaman ve Göcek koylarında tatil yapmayı tercih etti. Real Madrid'in Portekizli futbolcusu Cristiano Ronaldo, Irina Shayk ile beraber Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in davetiyle Bodrum'a gelerek, bir hafta özel yatla mavi yolculuğa çıktı. NBA'nın yıldız oyuncusu Hidayet Türkoğlu da Dalaman Hilton Otel'de dinlendi. Spartaküs gibi 20. yüzyılın en önemli filmlerine imza atan ABD'li aktör ve film yapımcısı Kirk Douglas ve Oscar ödüllü oğlu Aktör Michael Douglas, tatillerini Bodrum'da geçirdi. Ünlü yönetmen Stephen Spielberg, sahibi olduğu belirtilen 86 metre uzunluğundaki ''Seven Seas'' isimli süper lüks yatla Marmaris'e geldi. Ünlü şarkıcı Tina Turner ve Ermeni asıllı Türk besteci Garo Mafyan da Muğla'yı tercih edenler arasında yer aldı.

Şöhretlerin yanısıra Türkiye'nin ve dünyanın yazlık başşehri haline gelen Muğla'yı, devletin zirvesi de boş bırakmıyor. Bu yıl genel seçimin ardından Bodrum'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra İspanya Kraliyet ailesi mensuplarından Asturyas Prensi Felipe ve Prenses Letizia, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, İspanya eski Devlet Başkanı Felipe Gonzales Marqueez, Azerbaycan ve Sırbistan başbakan yardımcıları, Romanya Dışişleri Bakanı Cristian Diaconescu, Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Tani ve kraliyet ailesi üyeleri Şeyh Abdullah bin Khalifa Al-Thani ve Joaan bin hamad bin Khalife-Thani ile Zanzibar Meclis Başkanı Pandu Ameir Kificho da yazı Muğla'da geçirdi. Ürdün Kralı Abdullah'ın sahibi olduğu, dünyanın en büyük 100 yatı arasında gösterilen 82 metre uzunluğundaki ''Sarafsa'', Marmaris ilçesine geldi. Dünyanın en ünlü veri tabanı yazılım firmalarında Oracle'ın kurucusu ve CEO'su olan dolar milyarderi Larry Ellison, 138 metre uzunluğunda ve 18 metre genişliğindeki İngiliz bandıralı "Rising Sun" adlı yatıyla Bodrum'u tercih etti. Dünyanın en büyük çelik üreticisi Mittel Steel Company'nin başkanı olan ve Forbes dergisi tarafından 28 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin beşinci kişisi ilan edilen Lakshmi Mittal, "Amevi" isimli yatıyla çıktığı mavi yolculukta İztuzu Plajı'na da uğradı. Süper lüks yatından küçük bir tekneyle karaya çıkan Laskshmi ile Usha Mittal ve misafirlerinin bir bölümü çamur banyolarına gitti.

Muğla Valisi Fatih Şahin, dünyanın hayranlıkla seyrettiği sanatçıların yörelerinde tatil yapmasının, tanıtıma büyük katkı sağladığını söyledi. Vali Şahin, Muğla'nın sayısız kültürel ve turistik mekânıyla farklı kesimlere hitap eden bir yer olduğunu kaydederek, "Yemyeşil doğası, mavi turları, sakin koyları ve çeşitli medeniyetlere ait kültürel mirası, yoğun tempoları arasında dinlenmek isteyen başta Hollywood yıldızları olmak üzere dünya şöhretleri için de cazip hale getiriyor." dedi.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Gündem bölümü’nde 17.09.2011 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: muğla, tatil, türkiye,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Gündem

    1. Ya Allah!
    2. Yeni bir düzen kurmanın vakti geldi
    3. Müslüman gençler İstanbul'da buluştu
    4. Yargı sürecini beklememiz lâzım
    5. Kur'an'la hayat bulan bir nesle doğru
    6. Kur'an'a hizmet en büyük şereftir
    7. Şırnak'ta bir üsteğmen şehit düştü
    8. Din kültürü dersleri ilahiyat fakültelerine devredildi
    9. Doktora kılıçla saldıran zanlı gözaltında
    10. Fetih namazı
  • Diğer

    1. Final programı belli oldu
    2. F.Bahçe transfer için başkanını bekliyor
    3. Sabahki antrenman iptal edildi
    4. İlhan Cavcav 21. kez başkan!
    5. Olimpiyat yolcularına moral desteği
    6. Yuri Metlushenko birinci oldu
    7. Yelkenciler denize indi
    8. Bülent Uygun ile yola devam
    9. 7.6 değil 5.5
    10. İhracatta Irak ve Libya sürprizi
  • Çok Okunanlar

    1. Fetih namazı
    2. Yelkenler indirildi
    3. Bu olacak Ayasofya!
    4. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    5. Fethimiz mübarek olsun!
    6. İktidarda figüran çatlağı
    7. Şok Detay
    8. Yasa geri çekilsin
    9. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    10. Saadet Partisi Gazze'de yetimhane inşa edecek
  • Çok Yorumlanan

    1. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    2. Yeterlilik derecesi en yüksek ürün kayısı
    3. Zile Kalesi restore ediliyor
    4. Mısır seçimleri Filistin'i etkileyecek
    5. Sezaryenle doğanlarda obezite riski daha fazla
    6. Gençlerde çatışma
    7. En ağır imtihanları onlar yaşadı
    8. En ağır imtihanları onlar yaşadı
    9. İlk çeyrekte yarım puan büyüdü
    10. 30 bin kişi çıkaracak, 3.5 milyar dolar tasarruf edecek
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek