Mogadişu'da son günlerde artan silahlı saldırı ve şiddet olayları nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nın kurduğu sahra hastaneleri güvenlik gerekçesiyle 3 günlüğüne kapatıldı
Somali'nin başkenti Mogadişu'da son günlerde artan silahlı saldırı ve şiddet olayları nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nın kurduğu sahra hastaneleri güvenlik gerekçesiyle 3 günlüğüne kapatıldı.
İnsani yardım çalışması için Somali'de bulunan Türk kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliğinde toplantı yapıldı. Büyükelçi vekili Erman Birdal başkanlığında yapılan toplantıda, kentte son günlerde artış gösteren silahlı saldırı ve şiddet olayları ele alındı.
Toplantıda, Türk kurum ve kuruluşları ile Türk vatandaşlarına yönelik bir saldırı olmamasına rağmen bazı güvenlik tedbirleri alınmasına karar verildi. Bu doğrultuda, Sağlık Bakanlığı tarafından Mogadişu'nun Digfer ve Parlamento bölgesinde kurulan iki sahra hastanesinin güvenlik gerekçesiyle 3 günlüğüne kapatılması kararlaştırıldı.
Kentte insani yardım çalışması yapan Türklerin güvenlikli bölgelerde bulunması istendi.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Kaynak: anadolu ajansı / Dünya
Etiketler:



