Güvenlik uygulamalarıyla ilgili olarak son sistemlerin Türkiye'de kullanılmaya başlandığını açıklayan Bankalararası Kart Merkezi vatandaşlara uyarıda bulundu.
Güvenlik uygulamalarıyla ilgili olarak son sistemlerin Türkiye'de kullanılmaya başlandığını açıklayan Bankalararası Kart Merkezi (BKM), kullanıcıların sorun yaşamaması için bir dizi kampanya yapılmasına karşılık, bazı kullanıcıların şifrelerini başkalarıyla paylaşmaya devam ettiğini bildirdi. BKM Kart Monitör 2009 adlı araştırmaya göre, kart kullanıcılarının yüzde 10'u hala şifresini başkalarıyla paylaşıyor.
BKM'nin kart kullanıcılarını, "Paylaşılan Şifre, Şifre Değildir" sloganı ile uyardığı belirtilen açıklamada, kullanıcıların "Şifrenizi kimseyle paylaşmayın, ATM'lerde şifrenizi, kimseye göstermeden tuşlayın, telefonla yardım etmeyi teklif edenlerin tuzaklarına düşmeyin, şüphelendiğiniz her hareketi ve işlemi bankanıza hemen bildirin" ifadeleriyle uyarıldığı hatırlatıldı.
BKM Genel Müdürü Sertaç Özinal, yeni kampanyalarında kullanıcıları şifre güvenliği konusunda bilgilendirdiklerini belirterek, kampanyada şifrenin kişiye özel olduğu, 'ne olursa olsun kimseyle hiçbir şekilde paylaşılmaması' gerektiği konusunda belirgin mesajlar verdiklerini bildirdi.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



