Evet, kitap okumak gerekli bir eylemdir. Ancak bizim ülkemizde maalesef okuma alışkanlığı sıkıntısı var. Okuyan insanımız çok az. Bunun için okumayı öncelikle çocuklara anne ve babalar tarafından aşılanması taraftarıyım.
Ama gel gelelim anne ve baba da okumuyor. Yani anlayacağınız bu iş kökten böyle.
Şimdi böyle bir durumu iyileştirmek için ne yapmalıyız? Öncelikle insanlar kitap okumak sonucundaki hazzı bilmelidir. Kitap okumak sıkıcı, gereksiz görülmemelidir. Bu tabular yıkılmalıdır. Boş zamanlarınızda ne yaparsınız diye sorulduğunda genellikle okumasakta ?kitap okumak? diye cevaplarız. Hâlbuki kitap okumak boş zaman işi değildir. Bunlara dikkat etmeli ve bilinçlenmeliyiz. Bilinçlenmeden sonra sıra eyleme geçmekte. Kitap bir eğlence, bilgi? deposudur. Kitap okurken insan anlatılan olayı yaşar, tanıklık eder, benimser ve bilgilenir. Yapacağımız şey çok basit: günümüzün herhangi bir zamanını kitaba ayırmak. Televizyondan, bilgisayardan fedakârlık yapıp en az 20 dakika kitap okuyacağız. Böylece düzenli bir kitap okuyucusu oluruz.
Son olarak kitap maliyeti yüksek alamıyorum diyenler varsa bu da bahane değil. Kültür ve Turizm Bakanlığı?nın kütüphaneleri her ilde ve her ilçede var. Ayrıca ilçe belediyelerinin de kütüphaneleri var. Bu kütüphanelerde bulunan kitaplar da bol çeşitli ve güncel.
Evet, top sizde bana kalırsa okuyun, gelişin.
Hasan Remzi EKER





