milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

27 MAY 2012 PAZ
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • FETİH NAMAZI
  • FETHİMİZ MÜBAREK OLSUN!
  • ÜŞÜTMEYE KARŞI ETKİLİ (CİĞEROTU)
  • FETHİN ERLERİ HOCASIYLA BULUŞTU
  • MİLLİ GÖRÜŞ BARIŞIN DİLİDİR
  • İSTANBUL, İSLAM DÜNYASININ LİDERLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
  • BU OLACAK AYASOFYA!
  • TERÖR DEHŞETİ
  • KAHRAMAN POLİS CAN KAYBINI ÖNLEDİ
  • ŞOK DETAY

Eğitim sendikaları haksızlıklara yol açan uygulamadan rahatsız
Kesintisiz eğitim bir an önce kaldırılmalı

10 OCAK 2012
SAL 02:10

[-] Normal [+]
  • Haber
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Hiçbir makul sebebe dayanmayan kesintisiz eğitim, 15 yıldan beridir ülkemizin eğitim sorunlarını artırmaktan başka bir şeye yaramadı. Eğitimciler bu uygulamanın rafa kaldırılması gerektiğini söylüyor.

  • Kesintisiz eğitim bir an önce kaldırılmalı -

Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, "28 Şubat sürecinde dayatılan sekiz yıllık kesintisiz eğitim uygulaması, meslek eğitimini yok olma noktasına getirdi ve pedagojik olarak büyük sakıncalar oluşturdu." dedi. Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Sofuoğlu, "İlköğretimde sekiz yıllık kesintisiz zorunlu eğitime geçme serüveni sivil, normal, bilimsel ve pedagojik bir sürecin sonunda gerçekleşmemiş, 28 Şubat 1997'de Millî Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında alınan kararla dayatılmıştır." şeklinde konuştu.

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Sofuoğlu, mesleki teknik eğitimin yönlendirme ve hazırlık aşaması ortadan kaldırılarak, sekiz yıllık zorunlu eğitimle El Salvador, Seyşel Adaları, Ruanda, Virjin Adaları, Dominik Cumhuriyeti gibi dünyadaki 298 ülkeden sadece 20'sinde uygulanan ve eğitimde örnek gösterilemeyecek bir sistemin, Türkiye'de MGK tarafından dayatıldığını söyledi.

Mehmet Emin Sofuoğlu, "Çocukların sosyal, fiziksel ve fizyolojik gelişim süreçleri dikkate alındığında, 8. sınıfa devam eden 14-15 yaşındaki öğrenciyle 7 yaşındaki öğrenciyi aynı zaman diliminde aynı koridora, aynı bahçeye, aynı tuvalete, aynı dersliğe mahkum eden sekiz yıllık kesintisiz, zorunlu, çarpık bir yaklaşım söz konusudur. 18. Millî Eğitim Şûrası'nda Eğitim Bir-Sen olarak görüşlerimizi aktardığımız bir platformda konu, eğitimin sosyal paydaşlarıyla tartışılmış ve tavsiyemiz üzerine 1 4 4 4 olarak kesintili, zorunlu ve son dört yılı esnek olacak şekilde toplam 13 yıl olarak düzenlenmiştir." dedi. Eğitim Bir-Sen olarak bir yıl okul öncesi, dört yıl temel eğitim, dört yıl ortaöğretime hazırlık ve dört yıl devam zorunluluğu olmayan ama diploma zorunluluğu olan, yaygın, örgün ve interaktif olmak üzere çeşitli seçenekleri barındıran esnek bir eğitim modelini savunduklarını ve elzem gördüklerini söyledi. Sofuoğlu, mesleki eğitim açısından özellikle ikinci dört yılda seçmeli dersler havuzunun geniş tutulduğu bir yönlendirme süreci olması, son dört yılınsa örgün eğitime devam edenler açısından mesleki olgunlaşma şeklinde düzenlenme gerektiğini ifade etti: "Mesleki yönlendirme süreci eğitimde yok edildiği için zamanında meslek liselerine gitmesi gereken gençlerimiz akademik/genel lise sonrası İş-Kur ve benzeri kurum ve kuruluşlar tarafından kısa süreli kurslarla yeniden meslek sahibi yapılmaya çalışılmaktadır. Eğitim süreçlerinin düzgün planlanmamasının sonucu olan bu ve benzeri uygulamalar, zorunlu sekiz yıllık kesintisiz eğitimin daha fazla sürdürülmemesi gerektiğini işaret etmektedir.

Bizler militarist, seküler, ideolojik eğitim anlayışına ve eğitimde merkeziyetçi, tektipçi yaklaşımlara karşı çıkmanın hukuki, ahlâki ve insani bir hak ve sorumluluk olduğuna inanıyoruz. 2012-2013 eğitim öğretim yılı için şimdiden altyapı çalışmalarına başlanarak gerekli yasal düzenleme yapılmalı ve 18. Millî Eğitim Şûrası kararı gereği kesintili eğitime geçilmelidir."

Sofuoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in, milyonlarca çocuğun geleceğini ilgilendiren böyle önemli bir konuda adım atmasını, eğitim tarihini bu garabet uygulamadan kurtarmasını beklediklerini kaydetti.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Haber bölümü’nde 10.01.2012 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: kesintisiz, eğitim, sendika,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Haber

    1. Prof. Dr. Saraç: "Üniversiteler, bulunmamaları gereken bir yarışta"
    2. "Türkiye'de doğum yapan iki kadından biri sezaryen yaptırıyor"
    3. Niyâzî-i Mısrî'nin Limni'deki mezarını ve tekkesini kurtarma umudu
    4. Burhan Apaydın: "27 Mayıs, bir eşkıya hareketidir"
    5. Görsel kirlilik, resimlerle kapatılacak
    6. Terör örgütü, kaçırdığı 10 köylü serbest bıraktı
    7. Börek festivaline büyük ilgi
    8. "Yeraltından su çekerek depremleri durduralım" önerisi
    9. Alabalık üreticileri "ayı nöbeti" tutuyor
    10. ''Kentsel Yoksulluk'' araştırması
  • Diğer

    1. Sudan, Güney Sudan'ı BM Güvenlik Konseyi'ne şikayet etti
    2. Şam yönetimi, katliamla ilgili her türlü sorumluluğu reddetti
    3. İran'da 9. Dönem Meclis'i göreve başladı
    4. Bayraktar: "Tarımda, alan küçüldü, verim arttı"
    5. Afrika'da akıl hastalarının çaresizliği
    6. "Hule katliamı" Arap Birliği acil toplanacak
    7. Afgan yetkililer: "NATO hava saldırısında 8 sivil öldü"
    8. Fetih namazı
    9. Fethimiz mübarek olsun!
    10. Fethin erleri hocasıyla buluştu
  • Çok Okunanlar

    1. Iskarta tanka 500 milyon avro
    2. Yelkenler indirildi
    3. Bu olacak Ayasofya!
    4. Fetih namazı
    5. Bu kadarını Deli Dumrul bile yapmadı
    6. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    7. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    8. İktidarda figüran çatlağı
    9. Fethimiz mübarek olsun!
    10. Şok Detay
  • Çok Yorumlanan

    1. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    2. Böbrek taşına karşı ,kuşkonmaz
    3. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    4. Üstad Necip Fazıl anılıyor
    5. Zamma toplu savunma!
    6. Vefatının 30. yılında Hamid Aytaç
    7. Fırçasıyla gönül köprüleri inşa ediyor
    8. Cepheden Haber Var oyunu izleyenleri duygulandırdı
    9. Mourinho, İstanbul'a geliyor
    10. Fenerbahçe'den 5 ayda 27 şampiyonluk
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek