Pazartesi'den itibaren yurdu etkisi altına alan kar yağışı dün akşamdan itibaren şiddetini daha da arttırarak İstanbul'u adeta esir aldı. Sabah evlerinden çıkan vatandaşlar zor anlar yaşadı.
Sabah saatlerinde evlerinden çıkan İstanbullular, iyice kalınlaşan beyaz örtü manzarası ile karşılaştı.
Araçların giremediği ara sokaklar ve caddelere dökülen vatandaşlar, toplu taşıma araçlarının geçtiği ana caddelere ulaşmaya çalıştı. İstanbullular yoğun kar yağışı yüzünden dakikalarca yürüdü.
Otobüs ya da metrobüs duraklarına varanlar kar altında uzun süre araç bekledi. Metrobüs duraklarında insan seli oluştu. Geceden itibaren yoğun şekilde yağan kar, yolların kapanmasına sebep oldu. İstanbul trafiğinin en önemli iki ana yolu olan D-100 ve TEM Otoyolu'nda araçlar güçlükle ilerleyebildi.
METROBÜS SEFERLERİ AKSADI
Yoğun kar yağışı sabah saatlerinde İstanbul trafiğini durdurdu. Metrobüs yolunun buz tutması sebebiyle seferler bir süre aksayınca vatandaşlar çareyi yürümekte buldu. Bazı vatandaşlar ise, evlerine dönerek işe gitmedi.
İstanbul'da hafta başından beri devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ara sokaklar ve caddeler tamamen kar altında kalırken, ana arterler de zaman zaman tarafiğe kapandı. Ana arterlerin de kar tutuması nedeniyle araç trafiği durma noktasına geldi.
Sabah saatlerinde Avcılar istikametine çalışan metrobüs seferleri de bir süre çalışmadı. Özellikle Küçükçekmece ve Avcılar bölgesinde metrobüs yolu kar ve buzla kaplandı. Buzlanma sebebiyle Metrobüs Küçükçekmece rampasını çıkamayınca, seferler durdu. Metrobüslerin duraklara gelmemesi nedeniyle vatandaşlar da mahsur kaldı.
Özellikle Metrobüs'ün ilk durağı olan Avcılar'da uzun süre yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar kar yağışı altında araçların durağa gelmesini beklerken, bazıları da E5'e akın ederek yollarına belediye otobüsleriyle devam etmeye çalıştı. Ancak E5 karayolunun da karla kaplanması nedeniyle araç trafiği de durma noktasına geldi. Avcılar'da ve Küçükçekmece'de bazı araçlar rampayı çıkamayınca trafiği tıkadı. Bazı sürücülerin ise araçlarını E5 üzerine bıraktıkları gözlendi.
Bu durum üzerine vatandaşların bazıları evlerine dönerken bir kısmı da yürüyerek yollarına devam etti. Geri dönen vatandaşlar Avcılar durağında metrobüs bekleyenleri uyararak araçların durduğunu, trafik ilerlemediği için geri döndüklerini belirtti.
Belediye görevlileri de duruma müdahale ederek metrobüs hattındaki karları kürümeye başladı. Tuzlama çalışması da yapan ekiplerin müdahalesi ile metrobüs yolu trafiğe açıldı.
TRAFİK AKSADI
İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı, Basın Ekspres yolunu trafiğe tıkadı.
Gece etkisini artıran kar yağışı, araçların yollarda kalmasına neden oldu. Basın Ekspres yolundaki araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Kar nedeniyle yol tamamen kapandı.
Belediye yetkililerinin yolu açma çalışması sürüyor.
HAVA DURUMU
Hava sıcaklığı doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların; Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Rize, Artvin, Hopa ile sabah saatlerinde İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Balıkesir'in Bandırma ilçesi, Zonguldak, Düzce, Bartın ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Rüzgar, Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı (Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Tunceli, Malatya, Elazığ), Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Güney Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz' de kuzey ve kuzeybatı (Karayel), Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S), yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-
Yağışların; Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Rize, Artvin, Hopa ile sabah saatlerinde İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Balıkesir'in Bandırma ilçesi, Zonguldak, Düzce, Bartın ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
-BUZLANMA VE DON UYARISI-
Marmara'da orta kuvvette, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-
Rüzgarın; Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı (Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Tunceli, Malatya, Elazığ), Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Güney Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz' de kuzey ve kuzeybatı (Karayel), Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S), yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
-ÇIĞ UYARISI-
Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:
İSTANBUL: Çok bulutlu aralıklı kar yağışlı geçecek. Kar yağışının sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.(0)
ANKARA: Parçalı çok bulutlu.(-3)
İZMİR: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.(5)
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.(10)
ANTALYA: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeybatılı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.(12)
SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.(1)
ERZURUM: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.(-4)
VAN: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.(2)
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(2)
-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Kırklareli, Tekirdağ ve Balıkesir çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının sabah saatlerinde İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ile Balıkesir'in Bandırma ilçesi çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Bölge genelinde orta kuvvette buzlanma ve don olayı bekleniyor.
EGE: Az bulutlu, kuzeyinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.
AKDENİZ: Batısı az bulutlu, doğusu parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve İskenderun çevreleri yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esmesi bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının sabah saatlerinde Zonguldak, Düzce, Bartın ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Rize, Artvin ve Hopa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, Doğu Karadeniz'de sabah saatlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının bölgenin doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin genelinde eğiminin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Rüzgar; bölgenin kuzey ve batısında (Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Tunceli, Malatya, Elazığ) kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Kaynak: CİHAN / Türkiye
Etiketler:



