Bir süredir kanser tedavisi gören İzmir Barosuna kayıtlı avukatlardan Mehmet İsen, 2 yıl önce apandisit ameliyatı olduğu hastanede kendisine kanser teşhisi konabilecekken doktorların bunu gözden kaçırdığını öne sürerek, Sağlık Bakanlığı aleyhine 1 milyon 200 bin lira tazminat istemiyle İzmir 2. İdare Mahkemesine başvurdu.
Alınan bilgiye göre, avukat Mehmet İsen, karın ağrısı şikayetiyle gittiği İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde apandisit ameliyatı oldu. Ameliyattan 2 yıl sonra kolesterol testi için Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne müracaat eden İsen, burada kanser teşhisiyle tedaviye alındı. Bir dizi ameliyat geçiren evli ve 2 çocuk babası İsen'e yüzde 87 iş göremez raporu verildi.
Halen kemoterapi tedavisi gören Mehmet İsen, apandisit ameliyatı sırasında, patoloji servisinden kendisine daha çok kadınlarda görülen kanser çeşidi olan "Müsinoz Kistatenom" olabileceği yönünde rapor verildiğini, ancak doktorların bunu gözden kaçırdığını öne sürerek, avukatı Ender Benli aracılığıyla Sağlık Bakanlığı aleyhine 1 milyon lira maddi, 200 bin lira da manevi tazminat istemiyle mahkemeye başvurdu.
Avukat Ender Benli de yaptığı açıklamada, müvekkiline erken teşhis konulabilecekken bunun yapılmadığını öne sürerek, bunun bir sağlık skandalı olduğunu savundu.



Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



