Memleketin kimi açtır, kimi toktur efendim
Saadet Partisi‘nin ‘Türkiyem Farkı Seç‘ mitinglerinin Kahramanmaraş ve Sivas ayağı, muhteşem coşku ve heyecana sahne oldu. Maraş‘ın en büyük meydanlarından Müftülük Meydanı‘nda ve Millî Görüş‘ün efsane hizmetleriyle adını duyuran Sivas‘ın Mevlana Caddesi‘nde düzenlenen mitinge, binlerce Maraşlı ve Sivaslı katılarak, bütün Türkiye‘yi saran ‘Saadet‘ coşkusuna ortak oldu.
Saadet Lideri Kurtulmuş ise, Kahramanmaraş‘tan Başbakan Erdoğan ve CHP Lideri Baykal‘a yüklendi. Meydanlarda iki parti varmış gibi yürütülen seçim kampanyalarının Saadet‘in meydanları dolduran mitinglerinden sonra değiştiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Saadet meydanları doldurdukça, halkımızın kararlı tavrı, gençlerimizin ve kadınlarımızın inancı ortaya çıktıkça herkes Saadeti görüyor. Herkes siyaset denkleminde saadeti dikkate alıyor ve hesabını yeniden ona göre yapıyor" diye konuştu.
Saadet Partisi‘nin ‘Türkiyem Farkı Seç‘ mitinglerinin Kahramanmaraş ve Sivas ayağı, muhteşem coşku ve heyecana sahne oldu. Maraş‘ın en büyük meydanlarından Müftülük Meydanı‘nda ve Milli Görüş‘ün efsane hizmetleriyle adını duyuran Sivas‘ın Mevlana Caddesi‘nde düzenlenen mitinge, binlerce Maraşlı ve Sivaslı katılarak, bütün Türkiye‘yi saran ‘Saadet‘ coşkusuna ortak oldu.
Miting meydanlarında, ‘Kurtuluş fişeğini atan Kahraman şehrimize hoş geldin Kurtulmuş, Yeniden şahlanan Sütçü İmamın torunlarından selam olsun. IMF‘ye el açmadığı için Saadet. Bin yıllık değerlerine sahip çıktığı için Saadet. Allah‘ım şahid ol, Milli Görüş gömleğimi çıkartmayacağım. İmanlı gençliğin rehberi Saadet‘ pankartları dikkat çekti. Saadet Lideri Numan Kurtulmuş beraberindeki gazetecilerle birlikte özel bir uçakla önce Maraş‘a ardından Sivas‘a geldi. Maraş‘taki mitinge Kurtulmuş‘un yanı sıra Kahmaranmaraş Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek, İl Başkanı Mehmet Akgül; Sivas‘ta ise Belediye Başkan Adayı Osman Seçilmiş, İl Başkanı Salih Göçgün, ilçe ve belde belediye başkan adayları, il ve ilçe teşkilat yöneticileri tam kadro katıldı. Saadet Partisi‘nin Anayasa Hukukçusu Uzmanı eski Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Kamalak da, Maraş mitinge katılarak destek verdi.
Meydanı dolduran binlerce Maraşlı ve Sivaslı, Saadet Lideri Kurtulmuş‘a ‘Başbakan Numan‘ sloganları atarak büyük sevgi gösterisinde bulunurken, Kurtulmuş konuşmasını zaman zaman kesmek zorunda kaldı. Ayrıca ‘Fark var, Saadet Var, Mahçiçek var Saadet var‘ sloganları Maraş‘ı inletti. Sivas‘ta da Osman Seçilmiş farkını gösterdi. Mitingde, gençlik ve kadın kolları Kurtulmuş‘a çiçek takdim etti.
Kurtulmuş: İncir çekirdeğini doldurmayan konuşmalar
Saadet Lideri Numan Kurtulmuş ise, Kahramanmaraş‘tan Başbakan Erdoğan ve CHP Lideri Baykal‘a yüklendi. Meydanlarda iki parti varmış gibi yürütülen seçim kampanyalarının Saadet‘in Doğu Anadolu, Ege, Akdeniz ve Karadeniz‘deki meydanları dolduran mitinglerinden sonra değiştiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Saadet meydanları doldurdukça, halkımızın kararlı tavrı, gençlerimizin ve kadınlarımızın inancı ortaya çıktıktan herkes saadeti görüyor. Herkes siyaset denkleminde saadeti dikkate alıyor ve hesabını yeniden ona göre yapıyor" diye konuştu. AKP ve CHP‘nin meydanlarda aylardır süren tartışmalarını incir çekirdeğini doldurmuyor diye nitelendiren Kurtulmuş, "Akşamları televizyonlara görüyorsunuz. Ortada hiçbir proje yok. Tencere dibin kara seninki benden kara. Aslında yedi senedir aynı şeyi yapıyorlar. Ne söyleyecekler. Çünkü söyleyecekleri bir şeyler olmadığı için bunu yapıyorlar" dedi.
Kutuplaşma, çatışma ve kavga üzerine kurulan seçim propagandalarında ‘irtica geliyor, komünistler geliyor‘ stratejisi üzerine oturtulduğunu dile getiren Kurtulmuş, " Bu lafı yıllardır Demirel ve rahmetli Ecevit de söylüyordu. Şimdi bunlar söylüyor. Ama Saadet yükselişe geçti. Şimdi bütün oyun bozuluyor. Görüyoruz ki toplumun çok geniş kesimleri, bu tartışmadan memnun değil. Karagöz-Hacivat oyunu desem bile onların oyunu bundan daha ibretli" diye konuştu.
Kurtulmuş, meydanda halka söyle seslendi:"Ey Maraşlılar sizler akıllı insanlarsınız. Oyunu bozan insanlarsınız. Her seçim bir oydur. O da senin oyundur. Ver oyu boz oyunu".
Maraş‘ın kalkınmasında önemli rolü bulunan tekstil fabrikalarının kapandığını, kuyumcu imalatlarının kepenk indirdiğini ve ayakkabı imalatçılarının bir bir iflas ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, " Maraşımızdaki tekstil sektöründe 20 bin insan işsiz kalmıştır. Fabrikalar kapanıyor. Ayakkabı imalatında, bayan ayakkabı üretiminde Türkiye ikincisiydiniz. Bu ayakkabıcıların yarısı kapanmış. Kuyumcuların yüzde 60‘ı kapanmış. Pamuk üretemiyorsunuz. İşsizlik bir taraftan, kredi kartı borcu, tüketici kredisi borcu olanlar. Maraşın tamamı borçlu hale gelmiştir Reyhanlıda 23 tane çırçır fabrikası kapanmış. Çünkü insanlar pamuk üretemiyor" dedi. Ekonomik krizde alınan tedbirlerin yeterli olmadığını ifade eden Kurtulmuş "Bir takım tedbirler aldılar. Otomotiv sektöründe tedbir alınmış. ÖTV ve KDV düşürülmüş. Tekstil ve diğer sektörler ne olacak? Esas mesele, gıda maddelerindeki KDV ve diğer vergilerin düşürülmesidir" dedi.
Erdoğan‘ın kredi kartı mağdurlarını dürüst olmamakla suçlamasını da eleştiren Kurtulmuş, " Sayın başbakan kredi kartını mağdurunu kabul etmiyorum, dürüstlük yapmıyorlar diyor. Ama milletimiz artık ekmeğini, peyniri kredi kartıyla alır noktasına gelmiştir. Şu anda kredi kartını ödeyemeyenlerin sayısı yüzde 1600 artmıştır. İnsanlar borçludur. Tüketici, tarım kredi borçlarıdır. Sayın başbakan şunu hatırlatmak istiyorum. İyi, doğru sayın başbakan. Daha bir sene öncesine kadar yolda insanlarını çevirip kredi kartı vermiyorlar mıydı. Evlere adreslere gönderiyorlardı. Çocuklara bile gönderiyorlardı. O zaman bu ülkede başbakan kimdi? Asıl o zaman bunun tedbirinin alınması geriyordu" dedi.
Saadet Lideri Numan Kurtulmuş, bütün bunların 7-8 senedir iktidarda bulunan AKP iktidarının IMF‘ye bağlı ekonomi politikalarının sonucu olduğunu vurgulayarak, "Tezgah dağılmıştır. Herkesin durumu kötüye gitmiştir. Herkes borçlu hale gelmiştir" dedi. Kurtulmuş, milletin halini Afşinli ünlü sanatçı Aşık Mahsuni Şerif‘in iki dörtlüğüyle özetledi. İşte Kurtulmuş‘un meydanda okuduğu iki dörtlük:
Bizim memleketten haber sorarsan
Kimi açtır kimi toktur efendim
Koltuğu bulanlar bizi unuttu
Arada sürünen çoktur efendim
Avukat elinden hakim şaşırdı
Adalet sabrını böyle taşırdı
Soyguncu fakirde boza pişirdi
Akıl fikir vicdan yoktur efendim
Türkiye‘nin 29 Mart‘ta yeniden büyük bir işaret fişeği atacağını belirten Kurtulmuş, "Yeniden güçlü ve büyük Türkiye için kararını verecek. Onun için daha önce hangi partiye oy vermiş olursanız olun bu seçimlerde herkesi, bütün Maraşlı kardeşlerimizi, Kahramanmaraş‘a yakışır şekilde Saadet Partisi‘ne destek vermeye davet ediyorum. Çünkü Türkiye‘nin başka bir çıkış yolu kalmamıştır" diye konuştu.
Bu işaret fişeğinin Maraş‘tan da yükseleceğini belirten Kurtulmuş, "Bu işaret fişeğini sadece Maraş değil Ankara, IMF, Brüksel, Washington ve Telaviv de görecek. Kahramanmaraşlılar akıllı bir millet. Bunu sandıkta söyleyin Şimdiye kadar fark var Saadet var diyorduk,. Artık bundan sonra Türkiyemiz farkı seç, Kahramanmaraş farkı seç diyoruz. Oyunu bozacak olanı seç. Saadeti seç. Şimdiden görüyoruz ki, Maraş seçimini yapmış, kararını vermiştir. 30 Mart sabahı Hanefi Mahçiçek kardeşimizi başkan olarak seçecektir inşalllah" dedi.
Seçilmiş, görevi devralmaya hazır
Saadet Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Osman Seçilmiş de, "Sivas belediyecilik anlamında doğru seçimleri yaparak, Milli Görüş belediyeciliğine 1989 yılında kavuşmuştur. Memnuniyetini aynı anlayışla 1994, 1996 ve 1999 yılında Milli Görüş‘e oy verip bizleri tekrar seçerek göstermiştir. Ben de sizlerin teveccühü ile iki defa seçilerek, sizlere hizmet etme şerefine eriştim. Maalesef şu andaki belediye yönetimi istediğimi yaparım havasıyla hem kendileri yozlaşmış, hem de belediyeciliği yozlaştırmıştır. İnşallah bu seçimde yine sizlerin oylarıyla bu görevi yeniden devralacak, kentimizin hak ettiği hizmetleri yine el birliğiyle yapacağız" diye konuştu. Sivas İl Başkanı Salih Göçgün ise konuşmasında, Sivas‘ın bu seçimdeki tercihinin yine Seçilmiş olacağını vurguladı.
Mahçiçek‘ten yeni müjdeler
Kahramanmaraş Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek, "Eğer modern bir memleket olmak istiyorsak, gelişmiş ve yaşanabilir kent olmak istiyorsak bu işin temeli, imar planı. Bunun için önce bu memleketin sınırlarını olabildiğince genişleterek, yeniden sıfırdan imar planı yapacağız. Bu memleketi yeniden sıfırdan planlayacağız. Saadet farkı olacak inşallah" diye konuştu.
Mahçiçek, ayrıca doğu ve batıya iki dev parkın yanısıra 2 oda 1 salon sosyal konutlar üreteceklerini söyleyerek, "Süresi ise TOKİ‘nin gibi 25 yıl olmayacak. 4 senede en fazla 4.5 senede ve en önemlisi TOKİ‘nin 110 milyara ürettiği konutu biz 35-40 milyara yapacağız. Başka bir müjdemiz ise, bütün konutlara ve dükkanlara 10 tona kadar su bedava olacak. Maraşımıza ilk defa, bir hanım kardeşimizi belediye başkan yardımcısı yapacağız" diye konuştu. Saadet Partisi GİK Üyesi ve eski Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Kamalak ise, "Bu seçim sadece belediye başkanlığı değil, dünyanın yeniden şekillenmesi, adil bir düzenin kurulması, çocuklarımızın geleceğinin seçimidir. Bunun için oyları, Saadet Partisi‘ne vererek destek olun. Afganistan‘ta, Irak‘ta işgali ortadan kaldırmak, Osmanlı‘yı yeniden ayağa kaldırmak, emperyalizme dur demek için sizden destek bekliyoruz" diye konuştu.
İl Başkanı Mehmet Akgül ise, "1989 ve 1999‘da olduğu gibi yine biz geleceğiz. Allah‘ın yardımıyla yeniden hizmetlere kaldığımız yerden başlayacağız. Milli Görüşçü olmayan belediyeler hiçbir zaman başarılı olamamıştır. Çünkü Milli Görüşçü belediyeler, gücünü Hakta ve halktan alırlar" diye konuştu.
Saadet Partisi Lideri Kurtulmuş, YSK‘nın başörtüsü kararına tepki gösterdi
YSK‘nın başörtüsü kararı kabul edilemez
Yüksek Seçim Kurulu‘nun (YSK), siyasi partilerce bildirilen sandık kurulu üyelerinin, türbanlı olarak görev yapamayacaklarına kararını değerlendiren Saadet Partisi Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş; "Çok yanlış bir karardır. YSK‘nın böyle bir yasak oluşturma yetkisi yoktur. Seçim alanı kamusal alan sayılırsa yarın bu anlayış belediye otobüslerine de başörtülüleri almaz. Bu kararı kabul etmemiz mümkün değil. Hukukun temel ilkeleri ile çelişen bir karardır" dedi.


