Japonya hükümetinin, muhalif Uygur lideri Rabia Kadir'e vize verme kararı aldığı bildirildi.
Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir 20 Mayıs'ta, Tibet'in sürgündeki ruhani lideri Dalay Lama da 18 Haziranda Japonya'ya gidecek.
Halkın Günlüğü gazetesinin internet sayfasındaki haberde, Çin hükümetinin herhangi bir ülkenin Rabia Kadir'e ve Dalay Lama'ya vize vermesine karşı çıkmasına rağmen, Japon hükümetinin bu şahsiyetleri "önemli kişi olarak karşılamayacağı ve vizenin yasalara göre verildiği şeklideki her zamanki tutumunda ısrar ettiği" belirtildi.
Yukio Hatoyama liderliğindeki Japonya Demokratik Partisi hükümeti işbaşına geldiği geçen ağustos ayından bu yana, bu iki muhalife ikinci kez vize veriyor.
Dalay Lama, daha önce Japonya'yı 13 kez ziyaret etmişti. Rabiya Kadir, Japonya ziyareti sırasında Kanazawa ve Yokohama'da konuşma yapacak.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



