İstanbul'da 2009 yılı vergi rekortmenleri listesinde ikinci sırada yer alan Salvo Taragano ve kızı Viki Taragano'nun da aralarında bulunduğu 5 sanığın ''tefecilik yaptıkları'' iddiasıyla yargılanmasına başlandı.
İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Viki Taragano katıldı. Davanın diğer tutuksuz sanıkları Salvo Taragano, Serkan Gedik, Moris Adato ve Dilek Özçakar ise duruşmaya gelmedi.
Sanıklardan Viki Taragano, savunmasını avukatı aracılığıyla yapmak istediğini belirterek, hazırlık aşamasında verdiği ifadeleri tekrar ettiğini bildirdi.
Salvo Taragano'nun babası olduğunu ifade eden Viki Taragano, diğer sanıklardan Moris Adato'yu akrabası olması sebebiyle tanıdığını, Serkan Gedik ve Dilek Özçakar'ı ise tanımadığını söyledi.
Babasının şirketinde yönetim kurulu üyesi olmadığını ve şirkette çalışmadığını söyleyen Taragano, ''Ben 2009 yılı Temmuz ayında kendi adıma ticari danışmanlık şirketi kurdum, onu yürütüyorum. Babamın işiyle bir ilgim yok. Kurtuluş Faktoring şirketinde yüzde 4'le çek ve senet kırdırıp faizle para aldığı iddia edilen müşterilerin hiçbirini tanımıyorum'' dedi.
Viki Taragano'nun avukatı Süheyl Donay da müvekkilinin evinde yapılan aramada ele geçirilen ziynet eşyasının tamamının müvekkiline ait olduğunu belirterek, iadesini talep ettiğini bildirdi.
Salvo Taragano'nun avukatı ise müvekkilinin İsrail'de tedavi gördüğünü ve tedavisinin uzun süreceğini söyledi.
Talepler konusunda görüşü sorulan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ali Çelebi, soruşturma aşamasında Viki Taragano'nun evinde ele geçirilen ve suç konusu olmayan veya suç işlenmesiyle elde edilen değerlerden bulunmayan şahsi eşyanın iadesine karar verilmesini istedi.
Sanık Salvo Taragano hakkında zorla getirme müzekkeresinin çıkarılmasına, Serkan Gedik ve Dilek Özçakar hakkında yeniden zorla getirme müzekkeresi yazılmasına karar veren hakim Ahmet Korkusuz, Viki Taragano'nun evinde ve kasasında ele geçirilen çek ve tapu senedi dışındaki tüm ziynet eşyasının kendisine iadesine hükmetti.
İstanbul Ticaret Odası ve Ticaret Sicil Memurluğuna yazı yazılarak Kurtuluş Faktoring isimli şirketin hissedarlarının kim olduğu ve sanıkların hissedar olup olmadıklarının sorulmasına karar veren hakim Korkusuz, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
İDDİANAMEDEN
İddianamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne 12 Ocak 2010 tarihinde gelen isimsiz ihbar mektubunda, bir faktoring firmasının, faktoring izninin iptal edilmesine rağmen esnaflardan topladığı, çekleri aylık yüzde 4 faizle kırdığının öne sürüldüğü anlatılıyor.
Konuya ilişkin soruşturma sonucunda Salvo ve Viki Taragano'nun, sahibi oldukları ilgili firmanın faktoring izninin iptal edilmesine rağmen faktoring faaliyetinde bulunarak ''tefecilik'' suçunu işledikleri, Serkan Gedik, Moris Adato ve Dilek Özçakar'ın da bu firma adına ''tefecilik'' yaptıklarının anlaşıldığı belirtilen iddianamede, sanıkların 2 ile 5'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



