Çalışanlar Türkiye genelinde iş bırakarak hükümeti uyaracak. Sermayenin her türlü talebini ikiletmeyen hükümet, Tekel işçilerinin haklı taleplerine karşılık kulaklarını tıkamaya devam ediyor. İşçi ve memurlar hükümetin bu tavrına karşılık bugün Türkiye genelinde iş bırakarak cevap verecek.

08.00‘den 17.00‘ye kadar grev

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu imzasıyla konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanlıklarına gönderilen yazıda, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK, MEMUR-SEN, TÜRKİYE KAMU-SEN ve KESK genel başkan ve temsilcilerinin, Tekel işçilerine destek amacıyla bugün yapmayı kararlaştırdıkları eylemin bugün 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirileceği ve bu süre içerisinde çalışanların üretimden gelen güçlerini kullanacağı bildirildi.

Bugün, Türkiye‘de hayat Tekel işçileri için duracak. İşçi ve memurlar, 51 gündür Ankara‘da hak ve emek mücadelesi yapan tekel işçilerine destek vermek amacıyla bugün kendilerini izinli sayacaklar. Türk-İş‘e bağlı sendikalar, ‘iş bırakma eylemine‘ ilişkin çalışmalarını tamamlarken, memurların da eyleme katılımının yoğun olması bekleniyor.

Hükümet ile Türk-İş arasındaki görüşmeden bir sonuç alamayan Tekel işçilerinin Ankara‘daki eylemleri 51‘nci güne girdi. Türk-İş‘in önünde derme çadırlarda, Ankara‘nın soğuna rağmen hak mücadelesinden vazgeçmeyen Ttekel işçilerine, bugün tüm Türkiye destek verecek. İşçi ve memurlar, Tekel işçilerinin haklı mücadelesine destek vermek için bugün işe gitmeyecek. Bugünkü iş bırakma eylemi önce gün Türk-İş‘te toplanan işçi ve memur konfederasyon başkanlarının ortak kararı ile alınmıştı.

İş bırakma eylemi sabah saat 08.00‘de başlayacak 17.00‘de sona erecek. Türk-İş‘ten bağlı sendikalar gönderilen yazıda, "Sendikalara üye işçiler Anayasa‘nın çalışma hakkı ve ödevi ile ilgili düzenlemede tanınan çalışma hakkını kullanarak 08.00-17.00 saatleri arasında kendilerini izinli sayacaktır" denildi.

TÜRK-İŞ, Tekel işçilerine destek amacıyla 6 işçi ve memur konfederasyonunun bugün yapacakları ‘‘üretimden gelen gücü kullanma‘‘ eylemi dolayısıyla teşkilatını bilgilendirdi. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Pevrul Kavlak imzasıyla konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanlıklarına gönderdikleri yazıda, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK, MEMUR-SEN, TÜRKİYE KAMU-SEN ve KESK genel başkan ve temsilcilerinin, Tekel işçilerine destek amacıyla 08.00-17.00 saatleri arasında üretimden gelen güçlerini kullanacağı bildirildi.

Muhabir: Haber Merkezi