İngiltere'de iktidardaki İşçi Partisini zor durumda bırakan skandallar ve seçim başarısızlığı tartışılır ve Başbakan Gordon Brown kabine revizyonu üzerinde çalışmalarını sürdürürken, Savunma Bakanı John Hutton'ın da istifa ettiği açıklandı.
Hutton görevinden ayrıldığını belirtirken, Başbakan Gordon Brown ve kabinesini desteklemeyi ise sürdüreceğini bildirdi. Hutton'ın böylece, Brown'a karşı başlatılan muhalefet hareketini desteklemeyi düşünmediği ortaya çıktı.
Sabahın ilk saatlerinde de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı James Purnell istifa etmiş, ancak Purnell Başbakan Gordon Brown'a da istifa çağrısı yaparak, Brown'a karşı muhalefet bayrağını açmıştı.
Başbakan Brown'ın kabine revizyonu üzerinde çalışmayı sürdürdüğü, açıklamanın en erken bugün öğleden sonra yapılabileceği belirtiliyor.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



