Türkiye'de hafta sonu da açık gökyüzü ve yüksek sıcaklığın etkisiyle, yaz havasında geçiyor. Ancak yeni haftada ülkenin batı-sına yağış ve serin hava geliyor. Hava birden soğuyacak.
İstanbul'da güneşli ve sıcak bir hava var, sıcaklık gölgede 32 derece hissediliyor. Yeni haftada ise yağmur ve soğuma olacak.
Marmara'da yaz havası var, rüzgar hafif, sıcaklık bölgede 33-35 derece hissedilecek. Yarın biraz daha bulutlu geçecek. Pazartesi günü ise bölgeye yağmur ve serin hava geliyor, yeni haftada sıcaklık 20 dereceye kadar inebilir. Bursa 33 derece, Adana'da ise biraz bulutli bir gökyüzü hakim.
İç Anadolu'da hafta sonu güneşli ve 29-32 derece arasında sıcaklıkda geçecek. Salı günü ise serinme ve yağmur bu bölgeye de ulaşacak. Ankara hafta sonu güneşli, sıcaklık 32 derece.
Ege'de hafta sonu da zayıf rüzgarla birlikte yüksek sıcaklıkda geçecek. Sıcaklık kıyılarda gölgede 35 dereceye çıkıyor. Ancak Pazartesi günü ege bulutlanmaya başlayacak, Salı günü özellikle iç egeye sağanak yağmur geliyor. İzmir'de bunaltıcı bir hava var, hissedilen sıcaklık gölgede 35 dereceyi buluyor, ancak salı günü yağmur olabilir.
Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesi güneşli, nem oranı Antalya merkede de yükseldi, sıcaklık kıyılar boyunca 37-39 derece hissediliyor. Deniz suyu sıcaklığı da Akdeniz'de 30 derece. Hafta sonu güneydoğu açık, sıcaklık 36-38 derece civarında olacak.
Doğu Anadolu'da dört gün boyunca hava açık, sadece Kars çevrelerinde hafif yağmur görülüyor. sıcaklık Erzurum'da 27, Malatya'da 35 derece.
Doğu Karadeniz'in yaylalarında hafif yağmurlar olsada, Karadeniz geneli hafta sonunu güneşli geçirecek, rüzgar da fazla sert değil. Ancak Salı günü Bolu'dan başlayarak bu bölge de yağmurdan etkilenecek.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



