CİDDE - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Suriyeli yetkililerden sivillere yönelik şiddete son vermelerini istedi, ülkedeki elçiliklere yapılan saldırıları kınadı.
Suriye yönetiminden reform sözünü tutmaları ve ülkedeki krizin uluslararası hale gelme tehlikesine karşı sivillere yönelik şiddete son vermesini isteyen İhsanoğlu, aksi takdirde Suriye ve bölgenin barış ve huzurna yönelik ciddi tehditlerin ortaya çıkabileceğine dikkat çekti.
Arap Birliği'nin Suriye'deki krizi sona erdirmek için gösterdiği çabaları öven Ekmeleddin İhsanoğlu, bu çabalara ve Suriye halkının meşru taleplerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. İhsanoğlu'nun bu bağlamda İİT İcra Kurulu'nu bakanlar seviyesinde toplama konusunda istişarelere başladığı kaydedildi.
Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'nin diplomatik misyonlarına önceki gece düzenlenen saldırıları da kınayan Ekmeleddin İhsanoğlu, Suriyeli yetkililere elçilikleri korumaya dair sorumluluğunu hatırlattı.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Kaynak: CİHAN / Dünya
Etiketler:



