milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

27 MAY 2012 PAZ
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • FETİH NAMAZI
  • FETHİMİZ MÜBAREK OLSUN!
  • FETHİN ERLERİ HOCASIYLA BULUŞTU
  • MİLLİ GÖRÜŞ BARIŞIN DİLİDİR
  • İSTANBUL, İSLAM DÜNYASININ LİDERLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
  • ÜŞÜTMEYE KARŞI ETKİLİ (CİĞEROTU)
  • BU OLACAK AYASOFYA!
  • TERÖR DEHŞETİ
  • KAHRAMAN POLİS CAN KAYBINI ÖNLEDİ
  • ŞOK DETAY

İHH Gazze'ye giden gemilerde çatışma yaşanmadı

05 KASIM 2011
CMT 01:45

[-] Normal [+]
  • Dünya
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Gazze'ye doğru hareket eden ve içinde insani yardım malzemesi bulunan iki geminin İsrail askerleri tarafından ele geçirmesinin ardından İnsani Yardım Vakfı'ndan (İHH) bir açıklama geldi. İsrail askerlerinin gemiye müdahalesi sırasında bir çatışma yaşanmadığını ifade eden İHH Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, limanlarda bekleyen diğer gemilerin zaman zaman Gazze'ye doğru gitmeye devam edeceğini belirtti.

İçinde toplam 27 aktivistin bulunduğu biri İrlanda, diğeri Kanada bayraklı gemiler Gazze'ye yaklaşık 80 kilometre mesafe kala iki İsrail savaş gemisi tarafından takibe alındı. Görüşmelerin ardından İsrail askerleri gemiyi ele geçirdi.

Bu olaydan sonra, Gazze'ye giden aktivistleri organize eden sivil toplum kuruluşlardan İHH'nın yetkilisi Hüseyin Oruç bir açıklama yaptı. Konvoyda yer alan iki geminin 'Özgürlük Filosu - 2'nin bir kısmı olduğunu aktaran Oruç, "Bu yılın Haziran ayında Yunanistan'da toplanan 11 geminin Gazze'ye gidemeyişini hatırlıyoruz. İHH'nın da organizatörleri arasında bulunan ikinci filonun parçası olan bu gemiler dün akşam yola çıkmıştı. Ve İsrail askerleri öğle saatlerinde gemilere müdahale ettiler." dedi.

İsrail'in hukuksuz bir şekilde Gazze'ye ambargo uyguladığını vurgulayan Oruç, "Aktivistlerin, İsrail'in bu hukuk dışılığını ve hukuk tanımazlığını dünyaya hatırlatmak ve tekrar tekrar Gazze'ye ulaşmak için küçük dalgalar halinde hareket etmesi devam ediyor. İki gemideki toplam kişi sayısı 27 idi. Yaklaşık bir saat önce gemiyle tüm iletişim kesildi. Gemileri karadan takip eden arkadaşlara hiçbir şekilde şu anda ulaşamıyor. On dakika önce GPS aletinden bize mesaj gönderildi. Mesajda geminin İsrail askerleri tarafından alındığı yazılıydı. Şu anda bildiğimiz tek şey, geminin İsrail askerleri kontrolü altında olduğu. Büyük ihtimalle Mavi Marmara gemisine olduğu gibi gemileri Aşdod limanına çekiyorlar." diye konuştu.

Gemide herhangi bir çatışma yaşanmadığını anlatan Oruç, "İsrail Mavi Marmara'da olduğu gibi insanlık dışı saldırılara devam etmedi. Bundan önce giden gemilere de saldırmadı. Gemileri durdurdu ve kontrol altına almaya çalıştı. Gemilerle iki saattir pazarlık halindeydiler. Gemilerin geri dönmeleri, Mısır'a gitmeleri isteniyor. Ancak geminin içindeki aktivistler bunu kabul etmediler. Tek hedeflerinin Gazze olduğunu söylediler. Bu uzun pazarlık olduktan sonra İsrail askerleri gemiye çıktı." şeklinde konuştu.

'EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK'

"Bundan sonra dünyanın dört bir yanından bu tip organizasyonlar devam edecek." diyen Oruç, "Gazze'ye gidemeyen gemiler dünyanın çeşitli limanlarında bekliyor. Bu gemiler dönem dönem Gazze'ye doğru gitmeye devam edecek. Gazze'deki bu ambargo bitinceye kadar, oradaki insanların ihtiyaçları karşılanıncaya kadar ve Gazze'deki insanlar özgürlüğüne kavuşuncaya kadar bu eylemler devam edecek." ifadelerini kullandı.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Dünya bölümü’nde 05.11.2011 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • yer Kaynak: CİHAN / Türkiye
  • tags Etiketler: gazze, yardım, gemi,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Dünya

    1. Mısır'da saflar belirlendi
    2. Ana gündem Suriye ve İran
    3. Ban'dan Esad'a ağır eleştiri
    4. Zihinsel engelli adamı öldüren askerlere ağır hapis
    5. 48 yıldır Kıbrıs sorununun görüşülmeyen bir tarafı kalmadı
    6. Bosna Hersek'in NATO üyeliğini destekleriz
    7. 25 asır sonra gelen beraat kararı
    8. İlk itiraz Şefik'ten geldi
    9. ABD Pakistan'da gün aşırı katliam yapıyor
    10. Selin faturası ağır oldu
  • Diğer

    1. Fetih namazı
    2. Fethimiz mübarek olsun!
    3. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    4. Milli Görüş barışın dilidir
    5. İstanbul, İslam dünyasının liderlerine ev sahipliği yapacak
    6. Ayasofya'yla Konuşmak..
    7. Çatışmada şehit olmuş
    8. Toplu sınav sistemi için hedefi 2015
    9. Yakalanmamak için uyuşturucu yüklü aracı ateşe verdiler
    10. Sezaryene neşter
  • Çok Okunanlar

    1. Iskarta tanka 500 milyon avro
    2. Yelkenler indirildi
    3. Bu olacak Ayasofya!
    4. Bu kadarını Deli Dumrul bile yapmadı
    5. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    6. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    7. İktidarda figüran çatlağı
    8. Şok Detay
    9. Regaip Geceniz mübarek olsun
    10. Yasa geri çekilsin
  • Çok Yorumlanan

    1. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    2. Böbrek taşına karşı ,kuşkonmaz
    3. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    4. Üstad Necip Fazıl anılıyor
    5. Zamma toplu savunma!
    6. Vefatının 30. yılında Hamid Aytaç
    7. Fırçasıyla gönül köprüleri inşa ediyor
    8. Cepheden Haber Var oyunu izleyenleri duygulandırdı
    9. Mourinho, İstanbul'a geliyor
    10. Fenerbahçe'den 5 ayda 27 şampiyonluk
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek