Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Milli Güvenlik dersinin kaldırılma amacıyla ilgili ‘‘Hiçbir ülkede milli güvenlik dersi gibi bir ders yok. Sadece Polonya‘da savunma eğitimi ismiyle bir ders bulunuyor. Hiçbir ülkede askerlerin derse girdiği bir uygulama yok.‘‘ diye konuştu.

MİLLİ Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Milli Güvenlik dersinin kaldırılma amacıyla ilgili ‘‘Hiçbir ülkede milli güvenlik dersi gibi bir ders yok. Sadece Polonya‘da savunma eğitimi ismiyle bir ders bulunuyor. Hiçbir ülkede askerlerin derse girdiği bir uygulama yok. Bu yönleriyle de AB de bizi çok eleştiriyordu. Doğrusu biz de değişen dünyaya bu vesileyle ayak uydurmuş oluyoruz‘‘ diye konuştu.Bakan Dinçer, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin milli güvenlik dersinin kaldırılması kararıyla ilgili sorularını yanıtladı. Dinçer, konuya ilgili ön çalışmanın yapıldığını, kendisinin yaklaşık 3 aydır çalıştığını ve tüm hazırlıkları tamam olduğunu belirterek, ‘‘Biz konuyla ilgili tüm hazırlıklarımızı yaptık. Bu açıdan dünkü Başbakanımızın duyurusu, bir başlangıç değil, neticelenmiş bir çalışmanın size aktarılmasıydı‘‘ dedi.

Dinçer, bu çerçevede 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren milli güvenlik derslerinin olmayacağını, bu dersin içindeki konuların ilgili derslere aktarılacağını bildirdi. Dinçer, konunun niteliğine göre sosyal bilgiler, tarih, Atatürk ilke ve inkılap tarihi, vatandaşlık gibi dersler içinde işleneceğini ifade ederek, ‘‘Milli tarih, milli şuur, kimlik, vatan sevgisi gibi konular ilgili derslerde işlenmeye devam edilecek‘‘ dedi.

Sözkonusu derslerin saatinde bir artırım ya da konuya ilişkin öğretmen alımını olup olmayacağının sorulmasına karşılık Dinçer, ‘‘Hayır, artırılmayacak, bu bize ek bir yük de getirmeyecek. Zaten hesaplamalarımız da bu doğrultuda oldu. Biz sadece mevcut derslerimiz içerisinde bu konuları işlemeye devam edeceğiz‘‘ yanıtını verdi.

‘‘Müfredat dışında bırakılacak konu var mı?‘‘ sorusu üzerine de Dinçer, ‘‘Sanıyorum olmayacak. Talim Terbiye Kurulu kendi içerisinde bir ön hazırlık yapmıştı. Bana verilen bilgi, öyle bir dışarıya çıkarılacak bir konu olmayacak‘‘ dedi.Askeri rütbeler gibi spesifik konuların hangi derslerin kapsamında öğretileceği sorusuna da Dinçer, ‘‘Onu zannediyorum Talim Terbiye Kurulu, zaman içerisinde gözden geçirir‘‘ karşılığını verdi.

Muhabir: Haber Merkezi