Terör devleti İsrail‘in Filistin‘de soykırıma varan işgal girişimine dikkat çekmek ve İsrail‘i lanetlemek üzere, 18 Ocak Pazar günü Ankara‘da yüz binlerin katılımıyla dev bir miting gerçekleştirilecek. Türkiye‘nin önde gelen sivil toplum örgütlerinden olan Hak-İş, Memur-Sen, AGD, MÜSİAD ve Mazlumder‘in oluşturduğu ‘Hepimiz Filistinliyiz‘ platformu tarafından organize edilecek Filistin‘e destek mitingine oldukça yoğun bir katılımın olması bekleniyor.
Terör devleti İsrail‘in Filistin‘de soykırıma varan işgal girişimine dikkat çekmek ve İsrail‘i lanetlemek üzere, 18 Ocak Pazar günü Ankara‘da yüz binlerin katılımıyla dev bir miting gerçekleştirilecek. Türkiye‘nin önde gelen sivil toplum örgütlerinden olan Hak-İş, Memur-Sen, AGD, MÜSİAD ve Mazlumder‘in oluşturduğu ‘Hepimiz Filistinliyiz‘ platformu tarafından organize edilecek Filistin‘e destek mitingine oldukça yoğun bir katılımın olması bekleniyor. Platform üyeleri, Sıhhiye Meydanı‘nda saat 13.00‘te başlayacak olan Filistin‘e destek, İsrail‘i telin mitingine Filistin‘de yaşanan insanlık dramının acısını yüreğinde hisseden tüm vatandaşları katılarak destek olmaya çağırdı.
İsrail vahşetine karşı, Filistin‘de akan kan durana kadar ortak eylem kararı olan Hak-İş, Memur-Sen, AGD, MÜSİAD ve Mazlumder, Pazar günü Başkent‘te düzenlenecek olan dev mitingle ilgili olarak dün Memur-Sen genel merkezinde ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Hüdaverdi Çakır, Mazlumder Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu ve AGD Genel Sekreteri Ali Özdemir katıldı.
Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, toplantıda yaptığı konuşmada Filistin‘deki katliamların soykırıma dönüştüğünü ve çağdaş dünyanın da bunu seyretmenin ötesinde bir şey yapmadığını vurguladı. "Dünyanın sessizliğine karşı Sıhhiye Meydanı‘nda Filistin için, insanlık için haykıracağız" diye konuşan Uslu, Pazar günü gerçekleştirilecek olan mitingin rutin bir gösterinin ötesinde çok büyük anlamlar ifade edeceğini söyledi. "Filistin‘de yaşananlara karşı vicdanı titreyen, yüreği acıyan herkesi Sıhhiye Meydanı‘na bekliyoruz" çağrısında bulunan Uslu, bunun tarihi bir sorumluluk olduğunu bildirdi. Filistin‘de bugün yaşanan İsrail vahşeti ve katliamlarının tarihi bir hesaplaşmanın ürünü olduğunun altını çizen Uslu, "Tarihi hesaplaşmada yerimizi doğru belirlemek zorundayız" dedi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise yaptığı konuşmada hükümete seslenerek, "İsrail‘den büyükelçimiz çekilerek, İsrail büyükelçisinin ise istenmeyen adam ilan edilmesini ısrarla istiyoruz" dedi.
Mazlumder Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu ise, "İsrail mi kazanacak, İnsanlık mı kazanacak? İnsanlığın kazanması için Ankara‘dan güçlü bir ses çıkması gerekiyor" dedi.
MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Hüdaverdi Çakır da İsrail‘in Filistin‘deki soykırım ve imha girişimlerinin İslam ülkelerinin uyanmasına ve kenetlenmesine vesile olacağına inandığını belirterek, Pazar günü bütün herkesi mitingi davet etti. AGD Genel Sekreteri Ali Özdemir ise "Pazar günü de geniş bir katılımla Sıhhiye Meydanı‘nda olacağız" dedi.



