milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

27 MAY 2012 PAZ
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • FETİH NAMAZI
  • FETHİMİZ MÜBAREK OLSUN!
  • FETHİN ERLERİ HOCASIYLA BULUŞTU
  • MİLLİ GÖRÜŞ BARIŞIN DİLİDİR
  • İSTANBUL, İSLAM DÜNYASININ LİDERLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
  • ÜŞÜTMEYE KARŞI ETKİLİ (CİĞEROTU)
  • BU OLACAK AYASOFYA!
  • TERÖR DEHŞETİ
  • KAHRAMAN POLİS CAN KAYBINI ÖNLEDİ
  • ŞOK DETAY

Helal kazancı talep etmek farzdır

23 ŞUBAT 2011
ÇAR 11:15

[-] Normal [+]
  • Haber
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Yazarımız Mehmet Talu, Küçükçekmece AGD'nin Helal Kazanç seminerinde konferans verdi.

Talu, "Para hırsıyla, mal mülk hırsıyla helal ve haramı birbirine karıştırmamamız gerekiyor. Yemede içmede, çalışmada işçilik hakkında, işveren hakkında alışveriş yapılacak yer hakkında hep bu düstürları göz önünde bulundurarak hareket etmeliyiz" dedi.

Küçükçekmece Anadolu Gençlik Derneği, Sefaköy Kültür Merkezi'nde Helal Kazanç Semineri düzenledi. Yazarımız Mehmet Talu'nun verdiği konferansta, helal kazancın insanlarımız ve esnafımız için önemi çarpıcı örneklerle dile getirildi. Seminer AGD Küçükçekmece İlçe Başkanı Atilla Olgunöz'ün açılış konuşmasıyla başladı. Olgunöz, toplumun helale ve harama dikkat etmeyen bir yapıya kavuşturulması için her türlü çalışmanın yapıldığı günümüzde, bu noktada üzerlerine düşen görevi yapmaya çalıştıklarını belirterek, düzenledikleri seminerin hayırlara vesile olmasını diledi.

Yazarımız Mehmet Talu, bir müslümanın helal kazanç için her şeyine dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Para hırsıyla, mal mülk hırsıyla helal ve haramı birbirine karıştırmamamız gerekiyor. Yemede içmede, çalışmada işçilik hakkında, işveren hakkında alışveriş yapılacak yer hakkında hep bu düstürları göz önünde bulundurarak hareket etmeliyiz" dedi.

Hayatımızı kontrol ederken, dünya ve ahiret dengesinin sağlanması gerektiğini, dinimizde kazancın önemi ve hükmünü anlatan Talu, "Resulullah (sav)'ın 'Kazanç aramak her Müslüman üzerine bir farzdır' hadisini hatırlamamız gerekiyor. Dinimiz meşru yoldan kazanç sağlamayı emretmektedir.. Yine Efendimiz tarafından insanların kazanç ve harcamalarının hesabını vereceği hadisini unutmamamız gerekiyor. 'Allah'ın sana verdiğinden O'nun yolunda harcayarak ahiret yurdunu iste; ama dünyadan da nasibini unutma' ayet-i kerimesinden hareketle de dünya ve ahiretin birlikte talep edilmesi gerektiğini unutmamalıyız.  Fakat ahretimizi unutarak, dünya malını talep etmede de ölçülü olmalıyız" diye konuştu.

Yiyip içtiğimiz her şey bizi etkiliyor

"Haram kazançtan ve şüpheli şeylerden şiddetle sakınmalıyız, kazancın meşru yollardan olmasını arzulamalıyız ve yerine getirmeliyiz.  Eğer öğrenmezsek, dinlemez ve okumazsak yaptığımız işlerde, ticaretlerde haramlara düşebiliriz. Gözlerimizle, ellerimizle harama yönelebiliriz. Allah'ı çok iyi tanıyıp peygamberini çok iyi bilmemiz helal yollarla hayatımızı sürdürmek için önem arzeder. Yiyip içtiğimiz her şey bizi etkiliyor.Eğer vücudumuza bir haram lokma girmişse bu 40 günde çıkmıyor. Haramlar yüzünden dualar da kabul olmaz. Bu yüzden yiyip içtiklerimiz, giydiklerimiz, iştigal ettiklerimiz haramlardan uzak olmalı. Haram yiyen insanın yüzünde nur olmaz, kazancı bereketli olmaz, çok kazansa bile çabucak biter, evleri huzursuz olur, çoluk çocukları itaat etmez. Yani haram yiyen bunun zararını sadece kendisi çekmez ev halkı da çeker. Allah'ın koyduğu kurallara uymayanların akıbetleri zindan olur, sıkıntı olur. Allah (cc) 'Ey iman edenler haram ile nefislerinizi mahvetmeyin' buyuruyor. Dolayısıyla haramlardan şeytandan kaçar gibi kaçmamız gerekli. Çünkü haramlar vücudumuza girerse huyumuz değişir, fıtratımız bozulur ve bizi cehenneme götüren işler yaptırır." Dedi Seminer sonunda ticaret ve günlük meseleler hakkında da soruları cevaplayan Mehmet Talu, "İslam'ın ışığında ve Peygamberimizin hadisi şerifleriyle katılımcıların tüm sorularına" cevap verdi.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Haber bölümü’nde 23.02.2011 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • yer Kaynak: Ahmet Çekin / Türkiye
  • tags Etiketler: helal kazanç, agd, anadolu gençlik, faiz, küçükçekmece, mehmet talu,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Haber

    1. Çatışmada şehit olmuş
    2. Toplu sınav sistemi için hedefi 2015
    3. Yakalanmamak için uyuşturucu yüklü aracı ateşe verdiler
    4. Sezaryene neşter
    5. Hüseyin Dede, 70 yıldır eşe dosta örgü örüyor
    6. ''Herkes İçin Engelsiz Dönüşüm Projesi''
    7. Davutoğlu, Malmström ile vize muafiyetini görüştü
    8. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım İtalya'ya geldi
    9. Böğürtlen, üreticisini sevindiriyor
    10. Bombalı saldırıda yaralananlardan 11'i taburcu edildi
  • Diğer

    1. Fetih namazı
    2. Fethimiz mübarek olsun!
    3. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    4. Milli Görüş barışın dilidir
    5. İstanbul, İslam dünyasının liderlerine ev sahipliği yapacak
    6. Ayasofya'yla Konuşmak..
    7. PKK yeniden çocuklara yöneldi
    8. Silvan'da teröristler mayın patlattı
    9. Göz nuru dantelleri "büyüteçle'' örüyor
    10. Karpuz, aç karnına ve çekirdekleriyle yenilmeli
  • Çok Okunanlar

    1. Iskarta tanka 500 milyon avro
    2. Yelkenler indirildi
    3. Bu olacak Ayasofya!
    4. Bu kadarını Deli Dumrul bile yapmadı
    5. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    6. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    7. İktidarda figüran çatlağı
    8. Şok Detay
    9. Regaip Geceniz mübarek olsun
    10. Yasa geri çekilsin
  • Çok Yorumlanan

    1. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    2. Böbrek taşına karşı ,kuşkonmaz
    3. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    4. Üstad Necip Fazıl anılıyor
    5. Zamma toplu savunma!
    6. Vefatının 30. yılında Hamid Aytaç
    7. Fırçasıyla gönül köprüleri inşa ediyor
    8. Cepheden Haber Var oyunu izleyenleri duygulandırdı
    9. Mourinho, İstanbul'a geliyor
    10. Fenerbahçe'den 5 ayda 27 şampiyonluk
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek