milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

09 ŞUB 2012 PER
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • TEZKEREYLE Mİ DÖNECEK?
  • FİDAN'I KİM HARCAMAK İSTİYOR ?
  • DIŞA BAĞIMLI OLARAK BÜYÜK DEVLET OLUNAMAZ
  • BİR ÜLKENİN BAŞBAKANI, EMPERYALİST PROJE İÇERİSİNDE YER ALABİLİR Mİ?
  • FATİH'İN KARADAN YÜRÜTTÜĞÜ GEMİLERİN BELGESİ BULUNDU
  • BÇG'Yİ DE GÖRÜN
  • ŞİDDETİN DOZU ARTTIKÇA VİCDANLAR DA TUTULDU
  • 'YEŞİL'E YAKALAMA KARARI!
  • “AKP’NİN DİNDAR NESLİ BÖYLEDİR!”
  • GÜN ORTASINDA CAMİLERİ YAKTILAR

Ümit Sayın’dan sonra Osman Yıldırım da konuştu
“Hedef saptırmak için başörtüsünü kullandılar”

09 ARALIK 2009
ÇAR 03:55

[-] Normal [+]
  • Gündem
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı Osman Yıldırım, Cumhuriyet gazetesine bomba atılması olayında, Başörtüsünün figür olarak kullanılmasını, "Bunun Alparslan Arslan'ın çıkarttığı bir mesele. Alparslan tetikçiden öte bir şey değildir. Başörtüsü Alparslan'ın isteği doğrultusunda konuldu. Demek ki efendileri hedef saptırmak için öyle uygun görmüşler" şeklinde yorumladı.

  • “Hedef saptırmak için başörtüsünü kullandılar” -

İş Küçük'ten, bombalar Tekin'den

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı Osman Yıldırım, "Ümit Sayın'ın örgütten kopup devletin yanında yer almasını takdirle karşılıyorum" dedi. Yıldırım, işi Veli Küçük'ten, bombaları da Tekin'den aldığını söylediğini hatırlattı.

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı Osman Yıldırım, ''Ümit Sayın'ın örgütten kopup devletin yanında yer almasını takdirle karşılıyorum'' dedi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, çapraz sorgusuna devam edilen Osman Yıldırım, Cumhuriyet gazetesine atılan bombaları Ataşehir'deki bir villada, Muzaffer Tekin'den aldığı iddialarına ilişkin Tekin'in ayrıntılı sorularına zaman zaman sinirlenerek cevap verdi.

Yıldırım, bu sorulara daha önce cevap verdiğini ve ''Muzaffer Tekin'in bu sorularla mı kendini aklamaya çalıştığını'' söyledi. Tekin, Yıldırım'ın Alpaslan Aslan ile Dudullu'da Güllüoğlu Pastahanesi'nde buluştuğunu ileri sürdüğünü kaydederek, Yıldırım'a, Alpaslan Aslan ile ne zaman buluştuğunun sorulmasını istedi. Yıldırım, ne zaman buluştuğunu hatırlamadığını ifade ederek, ''Pastahanenin kamera görüntüleri vardır. Çok isteniyorsa bu oradan öğrenilebilir'' dedi. Yıldırım, Danıştay'a yapılan saldırıyla bir ilişkisinin bulunmadığını, kendisinin Cumhuriyet gazetesi olayı ile ilgisinin olduğunu tekrarladı.

Yıldırım, Tekin'in ''Bombaları alırken kendisine talimat verilmiş mi?'' şeklindeki sorusuna, ''Bana kimse talimat veremez, bağımsızım'' dedi. Yıldırım, bombaları aldığı iddia edilen Ataşehir'deki evde de 5 dakika kadar kaldığını ifade etti. Muzaffer Tekin'in ''Cumhuriyet gazetesinin ortaklarının benimle ilgili mi problemleri var, yoksa kendi aralarında problemleri mi var. Ben Cumhuriyet gazetesinden kimseyi tanımıyorum'' demesi üzerine Yıldırım, gazetenin ortakları arasında problem olduğunu, Tekin ile  Cumhuriyet gazetesinin ortakları arasında problem olduğunu düşünmediğini kaydetti. Tekin, Yıldırım'a ''12 Mart 2008 tarihli ifadenizde bombaların benim tarafımdan verildiğini söylediniz. 1 Nisan 2008 tarihli ifadenizde de bombaları Veli Küçük'ten aldığınızı söylediniz. Arada bir çelişki var'' dedi. Yıldırım da daha önceki ifadesinde bunu düzelttiğini belirterek, bunun kayıtlara yanlış geçirildiğini anlattı. Yıldırım, işi Veli Küçük'ten, bombaları da Tekin'den aldığını söylediğini hatırlattı. Tekin tarafından Cumhuriyet gazetesine bomba atılmasına karşılık verilecek olan 500 bin doları ne zaman almak için anlaştığının ve avans ya da senet alıp almadığının sorulması üzerine Yıldırım, ''Parayı meseleden sonra alacaktım. Söz yeterlidir'' diye cevap verdi.

Sorgusunda Yıldırım, dün ifadesi alınan Ümit Sayın'ı takdir ettiğini ve Ümit Sayın'ın zeki bir insan olduğunu kaydederek, ''Örgütten kopup devletin yanında yer almasını takdirle karşılıyorum'' dedi.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Gündem bölümü’nde 09.12.2009 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: ergenekon, iddianame, savcı, bayrampaşa, cezaevi, operasyon, danıştay, mahkeme, tuncay güney, anafor, hurşit tolon, öğrenci, hilmi özkök, cia, pentagon, atatürk, tbmm, karayalçın, osman baydemir, diyarbakır, esam, ilhan selçuk,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Gündem

    1. Tezkereyle mi dönecek?
    2. Fidan'ı kim harcamak istiyor ?
    3. Dışa bağımlı olarak büyük devlet olunamaz
    4. Bir ülkenin başbakanı, emperyalist proje içerisinde yer alabilir mi?
    5. 'İsrail kalkanını kuran ben değilim'
    6. PKK'nın dağ kadrosunun yarısı 18 yaşın altında
    7. İstanbul emniyetinde deprem!
    8. Meclis İçtüzüğü 14. kez değiştiriliyor
    9. 'O isimleri açıklayabiliriz'
    10. MLKP bombacısına 26 yıl hapis
  • Diğer

    1. Mamak'ta yaptığı işkencelerin filmini çekiyor
    2. Tohumda İsrail'e bağlı olmaktan kurtulalım
    3. Banka müşterisi lehine bir karar daha
    4. Milletvekillerini tehdit eden öğretmen çıktı
    5. Türkiye kar ve sele teslim
    6. Müslüman olduğum için Fener'i tercih ettim
    7. Kartal çıkış arıyor
    8. Yiğidoların iç sahada bileği bükülmüyor
    9. Mete Düren güvence verdi
    10. Trabzon'dan öz eleştiri
  • Çok Okunanlar

    1. Gün ortasında camileri yaktılar
    2. Bu kafayla yerli oto hayal
    3. “AKP’nin dindar nesli böyledir!”
    4. Erbakan'ın yerli oto çabasını unutmayız
    5. Mersin'de muhteşem Milli Gazete gecesi
    6. Kanayan yara Keşmir
    7. BÇG'yi de görün
    8. Fatih'in karadan yürüttüğü gemilerin belgesi bulundu
    9. "Erbakan'ın etkisi hiç bitmeyecek"
    10. Türkiye daha etkili olmalı
  • Çok Yorumlanan

    1. Sinemanın Ankara'sı
    2. Yeni Anayasa siyasilerin borcu
    3. Dünyada sıtmadan ölenlerin sayısı sanılandan fazla
    4. Parmak emmek bir sorunun habercisi olabilir
    5. Erbakan’ın yerli oto çabasını unutmayız
    6. En fazla altın Uşak'tan çıkartılıyor
    7. Yazıcı, işadamlarına TTK'yı anlatacak
    8. Poşetini getirene indirimli ekmek
    9. Tarihi binası olanlara restorasyon kredisi
    10. Konya Kapalı Havzası'nda su alarmı
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Haberler | Bisiklet Mağazası | Bebek Mağazası | ticaretmerkezi.com.tr | Kombi | Bebek Ürünleri

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek