milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

23 ŞUB 2012 PER
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • TÜRKİYE HOCASINI ANIYOR
  • SERAP'I YAKAN MİT'Çİ MİYDİ?
  • FAİLİ MEÇHULLERDE PKK-JİTEM ORTAK
  • HEYKEL FETİŞİZMİ
  • KİNLERİ HİÇ BİTMEYECEK
  • ALÇAK SALDIRI!
  • ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ TEKLİFE EKLENSİN
  • EY MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER SİLKİNİN!
  • HÜKÜMETİN YERLİ UÇAK ÇELİŞKİSİ
  • "NAMAZA BAŞLAYALIM" KİTABINA İSTİFA BASKISI

Milli Gazete'nin haberi ses getirdi, Ankara Üniversitesi olumlu adım attı...
Hayra motor, şerre fren

29 OCAK 2012
PAZ 03:25

[-] Normal [+]
  • Gündem
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Gazetemizin Ankara Üniversitesi'ndeki mescit yasağı ile ilgili haberleri ses getirdi. Üniversite'nin Gölbaşı'nda bulunan 50. Yıl Yerleşkesi'ndeki ibadet özgürlüğünü sınırlayan yasak, Çankaya Köşkü ve YÖK'ün devreye girmesiyle sona erdi.

  • Hayra motor, şerre fren -
  • Hayra motor, şerre fren -

back 1 / 2 next Albumünden Göster

Ankara Üniversitesi'nin Gölbaşı'nda bulunan 50. Yıl Yerleşkesi'ndeki ibadet özgürlüğünü sınırlayan yasak, Çankaya Köşkü ve YÖK'ün devreye girmesiyle kaldırıldı. 3 bin öğrenci ve 300'den fazla kamu görevlisi bulunan kampusta ibadetlerini yapabilecekleri bir mekan isteyen öğrencilerin haklı talebi üzerine, üniversite yönetimi tarafından kız ve erkekler için ayrı ayrı mescit tahsis edildi. Ana kampüsün dışında Gölbaşı'na inşa edilen ve yerleşim yerlerine oldukça uzak olan arazideki 50. Yıl Yerleşkesi'nde, mescit bulunmadığı için aylardır birçok girişimde bulunan öğrenciler, nihayet ibadet etme özgürlüğüne kavuştular.

Öğrencilerin mağduriyeti

Üniversitenin hazırlık sınıflarına eğitim verilen Yabancı Diller Yüksekokulu ve çeşitli birimlerin faaliyet gösterdiği kampusta, artık erkek ve kız öğrenciler öğle tatili ve ders aralarında özgürce namazlarını kılabilecekler. Faaliyete geçtiğinden bu yana kampus dışında yaklaşık 5-6 km'lik mesafede bulunan şehir içindeki camilere gitmek zorunda bırakılan öğrenciler, zaman darlığı nedeniyle ibadetlerini aksatma durumu ile karşı karşıya kalıyorlardı.Yabacı uyruklu öğrencilerin de bulunduğu kampusta mescit açılması için 148 imzalı dilekçe toplayan öğrenciler bunu rektörlüğe iletmişlerdi. Ancak 'Ankara Üniversitesi  şehir üniversitesi olduğundan mescit açılmasına ihtiyaç duyulmamaktadır' gibi bir gerekçeyle bu talep reddedilmişti.

Köşk ve YÖK devrede

Öğrencilerin kendilerince buldukları çözümler ise,  görevliler ile karşı karşıya gelmelerine neden oldu. Öğrencilerin aktardığı bilgiye göre, namazı açık alanlarda kılan öğrenciler güvenlik görevlilerince engellenip, seccadelerine el konuldu. Bunun üzerine pes etmeyen öğrenciler, topladıkları imzaları Cumhurbaşkanlığı ve YÖK'e ulaştırdı.
Alınan bilgiye göre, Çankaya Köşkü ve YÖK, basında çıkan haberlerin ardından dilekçelerin de kendilerine ulaşması üzerine devreye girdi. Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'ne bir yazı gönderen YÖK, sorunun acilen insan hakları çerçevesinde çözülmesini istedi. Rektörlük de, hemen harekete geçerek Gölbaşı yerleşkesinde mescit tahsis edilmesini sağladı.

Memursen'den teşekkür

Sorunun ortaya çıkışından bu yana öğrencilerin mücadelesine destek veren Memursen Ankara İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Kır, ibadet özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasında duyarlılık gösteren Çankaya Köşkü ve YÖK'e, geç de olsa mescit tahsisini gerçekleştiren Rektörlüğe teşekkür etti.
Kır, "Sendikamızın aşama, aşama verdiği mücadele sonucunda  Ankara Üniversitesi Gölbaşı 50.Yıl Yerleşkesi'nde öğrenim gören öğrencilerin ve çalışanların mescit açılması yönündeki sorunları nihayet çözüldü" dedi.
Artık kız ve erkek öğrencilerin ayrı, ayrı vakitli namazları kılabilecekleri bir mescit açılarak hizmete sunulduğunu kaydeden Kır, "Bu sorunun çözülmesi ile büyük bir sevinç duyduğumuz muhakkaktır. Ancak Koskoca üniversitelerin hala yasakçı tavırlarını devam ettirmek için direnmeleri ise üzüntü kaynağımızdır. Dileriz ki bu mücadelemiz diğer yasakçılara örnek teşkil eder yasakçı tavırlarını sonlandırmalarına vesile olur" şeklinde konuştu.
Yasakla ve haksızlıkla mücadele etmenin asli görevleri olduğunu kaydeden Kır, "Bütün yasaklar, yasaklanıncaya kadar mücadelemiz sürecektir" ifadesini kullandı.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Gündem bölümü’nde 29.01.2012 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • yer Kaynak: Ebubekir Gülüm / Türkiye
  • tags Etiketler: yök, köşk, ankara, mescit,
benimde söyleceklerim var

yorumcular

toplam 2 yorum|yorum rssrss

  • milletin sesi milletin gazetesi

    İÇİNİZDEN HAYRA ÇAĞIRAN İYİLİĞİ EMREDEN KÖTÜLÜKTEN NEHYEDEN BİR TOLULUK BULUNSUN AYETİNİNİ (aliimran104) kendine şiar edinen bir gazetesindende ancak bu beklenirdi YAPAN helal olsun ALLAH RAZI OLSUN HAYRA VESİLE OLAN HAYRI YAPAN GİBİDİR HADİSİ şerifi gereği bu sevapta milli gazeteye yeter işallah gazetemden bir kez daha gurur duydum TARAFSIZ DEĞİL HAKKIN TARAFINDA MİLLİ GAZETE VE HAK GELDİ BATIL ZAİL OLDU

    ihvanınız | KatılıyorumKatılmıyorum (5.0/10 puan) | 30 Ocak 2012 15:30

  • bu başarı ise yapacak çok işimiz var çok

    Bu mantığı anlamakta zorluk çekiyorum.Konu Cumhurbaşkanlığı makamına kadar iletiliyor,ülkemizin en büyük sendikalarından biri konu ile yakınen ilgileniyor ve sonuçta çatı arasında,metruk bir mekanda mescit kazandırılıyor ve bununla yetinmek zorundakalarak başarı elde etmiş oluyoruz.Bu mekan bu kadar yetkili makamın ilgisi ile kampüsün en gözde mekanı olmalı idi.

    ufka bak | KatılıyorumKatılmıyorum (5.0/10 puan) | 29 Ocak 2012 11:41

Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Gündem

    1. Türkiye Hocasını anıyor
    2. Serap'ı yakan MİT'çi miydi?
    3. Faili meçhullerde PKK-JİTEM ortak
    4. 'Bütün insanlığın huzuru için çalıştı'
    5. Gelecek nesiller için çalışıyoruz
    6. BOP'un amacı savaşa sürüklemek
    7. Kazılarda iş makinesi kullanılmasına itiraz
    8. CHP, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu
    9. Depremde hasar gören tarihi camiler restore ediliyor
    10. 'O silahlar benim için miydi?'
  • Diğer

    1. ETİ Maden'de kira skandalı
    2. Çipli kimlikleri bu yıl alacağız
    3. 5 yıl sonra ilk kez...
    4. Öcalan ilk kurşunu Kürtlere sıktı
    5. 'Çocuklarım benimle Kürtçe konuşmuyor'
    6. Kazdıkça kafatası çıkıyor
    7. Yine 'Türkiye'ye gitmem' dedi
    8. Sav'dan kurultay resti
    9. Depoya değil, devletin kasasına akıyor
    10. Korku dağları sardı bir kere...
  • Çok Okunanlar

    1. Müslüman vurmak müthiş eğlenceli!
    2. Heykel fetişizmi
    3. "Namaza Başlayalım" kitabına istifa baskısı
    4. Ey Milli Görüşçüler silkinin!
    5. Hükümetin yerli uçak çelişkisi
    6. Kadınlara özel 'PEMBEBÜS'
    7. Kinleri hiç bitmeyecek
    8. Geride Hak davayı bıraktı
    9. İade edilirse ölecek!
    10. Alçak saldırı!
  • Çok Yorumlanan

    1. Yaşadığını anlamlandırma kılavuzu
    2. İTO'dan sigorta önerisi
    3. Fenerbahçe hız kesmiyor
    4. Bakan havada kaldı
    5. Gantz: Vurma kararını biz vereceğiz
    6. Asmayıp besleyince avukat oldular
    7. Müslüman mezarlığına saldırı
    8. Osteoropoza çip sayesinde uzaktan tedavi
    9. Neden Türk aile
    10. Hazreti Peygamberin dürüstlüğü
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Haberler | Bisiklet Mağazası | Bebek Mağazası | ticaretmerkezi.com.tr | Kombi | Bebek Ürünleri

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek