milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

27 MAY 2012 PAZ
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • FETİH NAMAZI
  • FETHİMİZ MÜBAREK OLSUN!
  • FETHİN ERLERİ HOCASIYLA BULUŞTU
  • MİLLİ GÖRÜŞ BARIŞIN DİLİDİR
  • İSTANBUL, İSLAM DÜNYASININ LİDERLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
  • ÜŞÜTMEYE KARŞI ETKİLİ (CİĞEROTU)
  • BU OLACAK AYASOFYA!
  • TERÖR DEHŞETİ
  • KAHRAMAN POLİS CAN KAYBINI ÖNLEDİ
  • ŞOK DETAY

Hakimden özel harekatçı polislere, 'performans' sorusu

22 EYLÜL 2011
PER 14:15

[-] Normal [+]
  • Gündem
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İkinci Ergenekon davasının 133'üncü duruşmasına CHP Milletvekili Gazeteci Mustafa Balbay, Gazeteci Tuncay Özkan ve İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 17 tutuklu sanık katıldı.

Tutuklu sanıklardan eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ve Ersin Gönenci ise duruşmaya gelmedi. Davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük ise Oda TV'ye yönelik operasyona ilişkin davadan tutuklu bulunduğu için tutuksuz sanıklar arasında yer aldı. Küçük'ün de aralarında yer aldığı toplam 10 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, bir süre tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen özel harekat polisi Bülent Güngördü'nün savunmasının alınmasına başlandı. Tutuklu olarak 10 ay yargılandıktan sonra tahliye edildiğini belirten Güngördü, terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmediğini söyledi. Sanık İbrahim Şahin'in evinde yapılan aramada ele geçirilen S1 suikast listesinde adı geçen Güngördü, savcılık soruşturması sırasında İbrahim Şahin'i tanımadığı, telefonda bile görüşmediği şeklindeki ifadesini kabul ettiğini söyledi. Sanık Güngördü, aynı aramada Alevi Bektaşi Federasyonu yöneticileri Ali Balkız ve Kazım Genç ile Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'a yönelik suikast planlarının yer aldığı Tedhiş planlarından haberi olmadığı, suikast yapılacak kişileri de tanımadığı, şeklinde verdiği ifadenin de doğru olduğunu söyledi.

İddia edilen yapılanma içinde yer almak için kendisine herhangi bir teklifte bulunulmadığını belirten Güngördü, "Bir dönem amirim olan aynı zamanda davada sanık olan Servet Kaynak beni telefonla arayarak bir görev olduğunu çalışıp çalışamayacağımı sordu. Ben de bir dönem birlikte Hakkari'de çalıştığım, güvendiğim ve mesleki anlamda saygı duyduğum için Servet Kaynak'ın teklifini kabul ettim. Benden görev için istediği kimlik bilgi ve belgelerini Servet Kaynak'a verdim. Ben terörle mücadele için kurulacak müsteşarlıkla ilgili olduğunu düşündüğüm için bilgilerimi verdim." dedi.

Duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel sanığa, "Kimlik bilgilerinizi neden Servet Kaynak'a verdiniz? Size görevle ilgili bir resmi yazı geldi mi?' diye sordu. Resmi bir yazı gelmediğini belirten sanık Güngördü, "Ancak Servet Kaynak, resmi yazı geleceğini söyledi." dedi. Savcı Pekgüzel "Çalıştığınız birimin amirlerine 'Böyle bir görev var bilgilerimi vereyim mi?' diye sordunuz mu?" şeklindeki soruya ise sanık Güngördü, "Hayır sormadım. Resmi yazı geldikten sonra görev ile ilgili bilgi verecektim." diye cevap verdi.

Cumhuriyet Savcılarının ardından tutuklu sanıklardan Tuncay Özkan, "Servet Kaynak size, kurulması planlanan bu müsteşarlık için görev teklifinde bulunmuş olabilir?" diye sordu. Önce Hakkari'de birlikte çalıştıkları için olabileceğini belirten Güngördü, "Vatanımı milletimi sever, gerekirse uğruna canımı veririm." dedi. Ancak Güngördü, bu konudaki soruya verdiği cevaba "Tabii maddi artıları da vardı." ifadesini eklemesi de dikkat çekti.

Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun, iddianamede tutuklu sanık İbrahim Şahin ile irtibatı gösterilen ve Özel Harekat polisi sanıkların çapraz sorguları sırasında sorduğu sorular dikkat çekti. Haşıloğlu önce sanıklara "Sizi, görev yaptığınız diğer özel harekat polislerinden ayıran temel bir özelliğiniz var mı?" diye sordu. Sanıklardan bu konu hakkında bilgi almaya çalışan Haşıloğlu, konuşmaları esnasında "Sizin başarı performansınızla ilgili sorduk ve elimizdeki bilgilere göre sporda ya da atışta sizle diğer arkadaşlarınız arasında önemli bir fark yok. Yani siz, atışlarında 10'da 10 vuran ya da sporda diğer arkadaşlarını çok gerilerde bırakan kişiler değilmişsiniz." ifadesini kullandı. Haşıloğlu, bu sorularından sonra da "İbrahim Şahin'in başına geçeceği yeni 'terörle mücadele müsteşarlığı'na sizin seçilme nedeniniz, diğer arkadaşlarınızdan belli özellikleriniz açısından çok ileride olduğunuz şeklinde görülmüyor." ifadesini kullandığı gözlendi.

Haşıloğlu, sanık Güngördü'ye, Hakkari'de görev yaptığı sürede kırsalda ya da şehirde operasyonlara katılıp katılmadığını da sordu. Dağda ya da kırsalda operasyona katılmadığını belirten Güngördü, şehir merkezinde operasyona katıldığını ancak bu operasyonda da sıcak çatışmaya katılmadığını ifade etti. Güngördü'nün bu cevapları, kurulması planlanan ve içinde polis ile askerlerin yer aldığı özel bir birime seçilmesi için özel bir vasfı olmadığını, hatta tecrübesinin de bölgede görev yapan diğer Özel Harekatçı polislerden daha az olduğunu ortaya koydu.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Gündem bölümü’nde 22.09.2011 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: hava kuvvetleri, balyoz davası, ismail taş, general, gösteri, başörtüsü, fişleme, dizi, trt, namaz,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Gündem

    1. Fetih namazı
    2. Fethimiz mübarek olsun!
    3. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    4. Milli Görüş barışın dilidir
    5. İstanbul, İslam dünyasının liderlerine ev sahipliği yapacak
    6. PKK yeniden çocuklara yöneldi
    7. Silvan'da teröristler mayın patlattı
    8. Göz nuru dantelleri "büyüteçle'' örüyor
    9. Karpuz, aç karnına ve çekirdekleriyle yenilmeli
    10. Cerrahi elçi
  • Diğer

    1. Ayasofya'yla Konuşmak..
    2. Çatışmada şehit olmuş
    3. Toplu sınav sistemi için hedefi 2015
    4. Yakalanmamak için uyuşturucu yüklü aracı ateşe verdiler
    5. Sezaryene neşter
    6. Hüseyin Dede, 70 yıldır eşe dosta örgü örüyor
    7. Son bilet kimin olacak?
    8. Rıza Çalımbay Beşiktaş'ta
    9. Okan Yılmaz teknik direktör oldu
    10. Erdem Bursaspor'da
  • Çok Okunanlar

    1. Iskarta tanka 500 milyon avro
    2. Yelkenler indirildi
    3. Bu olacak Ayasofya!
    4. Bu kadarını Deli Dumrul bile yapmadı
    5. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    6. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    7. İktidarda figüran çatlağı
    8. Şok Detay
    9. Regaip Geceniz mübarek olsun
    10. Yasa geri çekilsin
  • Çok Yorumlanan

    1. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    2. Böbrek taşına karşı ,kuşkonmaz
    3. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    4. Üstad Necip Fazıl anılıyor
    5. Zamma toplu savunma!
    6. Vefatının 30. yılında Hamid Aytaç
    7. Fırçasıyla gönül köprüleri inşa ediyor
    8. Cepheden Haber Var oyunu izleyenleri duygulandırdı
    9. Mourinho, İstanbul'a geliyor
    10. Fenerbahçe'den 5 ayda 27 şampiyonluk
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek