Maddi imkansızlıklar yüzünden böbreğinden ameliyat olamayan Gazzeli 10 yaşındaki Vesim'in annesi Rim Derdes, Türkiye'den yardım istediğini söyledi.
Gazze'nin El Sahabe Mahallesi'nde annesi ve 5 kardeşiyle 2 odalı bir küçük bir evde zor şartlar altında yaşayan Vesim Derdes küçük yaştan beridir böbreklerinden rahatsızlık çekiyor. Vesim'in annesi Rim Derdes yaptığı açıklamada eşini 2007 İsrail-Gazze savaşı sırasında kaybettiğini kaydederek, ''Kocamı kaybettikten sonra maddi sıkıntılar çekiyoruz. yardım kuruluşları ve hayırseverlere sayesinde hayatta kalıyoruz'' dedi.
Rim Derdes, Vesim'in küçük yaştan itibaren böbreklerinden rahatsız olduğunu kaydederek, ''Hastanelere götürdük. Hatta İsrail'de de hastaneye götürdük. Sadece muayene ettiler. Çocuğumun ameliyat olması gerekiyor ve bunun için çok fazla paraya ihtiyaç var'' diye konuştu. Derdes, Türkiye'nin ve Türk halkının Gazze'ye olan ilgisini bildiğini ve bunu ''güzel bulduğunu'' da dile getirdi.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



