Filistin Özgürlük Konvoyu Ankara'ya ulaştı...
Filistin'in İsrail işgalini protesto etmek ve dünyaya duyurmak için İngiltere'nin Başkenti Londra'dan yola çıkan Filistin Özgürlük Konvoyu İstanbul'dan sonra yüzlerce araçla Ankara'ya da ulaştı.
Sabah saatlerinde İstanbul'dan yola çıkan konvoy, İstanbul-Ankara otobanı Kazan gişelerinde büyük bir coşku ile karşılandı. Yoğun hava muhalefetine rağmen öğleden sonra Ankara'ya ulaşan konvoyu gişelerde yüzlerce Başkentli karşıladı. Ellerinde Filistin bayrakları ve boyunlarında Filistin atkıları ile gelen kadın erkek, çocuk yüzlerce vatandaş gelen özgürlük eylemcilerini büyük bir heyecanla karşıladı. Yüzlerce araçlık konvoy ile gelenler daha sonra ASKİ Kapalı Spor Salonu'na geçerek buradan açıklama yaptılar.
Ankara'da birçok kuruluş ile temaslara geçen konvoy mensupları sivil toplum kuruluşu mensupları ile bir araya geldi. Filistin'e Yol Açık Uluslararası Yardım Konvoyu Tertip Komitesi üyeleri, dün Meclis'i de ziyaret ettiler. Önce TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından kabul edilen Filistin heyeti, ardından Dışişleri Komisyonu ve İnsan Haklarını komisyonlarını ziyaret ederek, destek istediler. İngiltere'nin Başkenti Londra'dan 06 Aralık 2009'ta yaklaşık 250 araç ile yola çıkan konvoy, Fransa, İtalya, Yunanistan üzerinden 15 Aralık'ta Edirne'den Türkiye'ye geldi. Önce İstanbul'a uğrayan konvoy mensupları daha sonra sırayla Ankara, Konya, Adana ve Gaziantep üzerinden Suriye'ye geçiş yapacak, Suriye, Ürdün, Mısır üzerinden gidilerek 27 Aralık'ta Gazze'de Refah Sınır Kapısı'na ulaşacak.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



