Eğitimleri başarıyla tamamlayan polislerin motosiklet üzerinde sunduğu gösteri beğeni topladı
Erzincan'da motosiklet sürüş teknikleri kursuna katılan polislerin sunduğu gösteri beğeni topladı.
Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nün emrine 4'ü scooter cinsi olmak üzere toplam 9 motosiklet gönderildi. Aralarında kadın polislerin de bulunduğu personele, bu motosikletleri kullanabilmeleri amacıyla eğitim verildi. Türkiye'deki şahin ekiplerinin de eğitmeni olan Melih Yeşildağ tarafından verilen güvenli motosiklet sürüş teknikleri kursuna 6'sı trafik polisi, 10'u toplum destekli polis ve 4'ü yunus ekibi olmak üzere toplam 20 personel katıldı.
Aralarında hiç motosiklete binmemiş polislerin de bulunduğu personel, motosiklet sürüş teknikleri konusunda hem teorik, hem de pratik eğitim alarak, 15 günlük kursu tamamlandı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan polislerin sunduğu gösteri ise büyük beğeni topladı. Gösteriyi, Erzincan Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel ve kentteki motosiklet tutkunları izledi.
Tüzel, yaptığı açıklamada, motorize ekiplere büyük önem verdiğini belirterek, bu ekiplerin Erzincan için ayrı bir önem taşıdığını belirtti.
Erzincan'ın deprem bölgesi olduğuna dikkati çeken Tüzel, ''Bunu geçmiş yıllarda gördük, yaşadık. Önümüzdeki yıllarda da yaşanmayacak gibi bir garantimiz yok. Depremlerde en verimli araçlar motosikletlerdir. Arabalarla, pikaplarla her yere giremezsiniz. Ama motosikletlerle girip çıkılabilir'' dedi.
Motorize ekiplerin suç ve suçlularla mücadelede önemli olduğunu ifade eden Tüzel, motosikletli polislerin suçla mücadelede daha hızlı hareket edebildiğini söyledi.
Eğitimleri tamamlayan polislerin, yarın sertifika töreninin ardından şehir turu yapacakları belirtildi.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Kaynak: anadolu ajansı / Türkiye
Etiketler:



