milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

10 ŞUB 2012 CUM
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • DAVUTOĞLU: SURİYE'YE HERKES SEYİRCİ KALSA BİLE BİZ KALMAYACAĞIZ
  • ÇAY TANSİYONU DÜŞÜRÜYOR
  • TÜRKİYE GÜNEŞ ENERJİSİNDEN 96 MİLYON DOLAR TASARRUF SAĞLIYOR
  • YURTKUR'DAN SENETLERE İÇİN EK SÜRE
  • YILDIRIM: TCK DEĞİŞTİ, UYGULAMALAR ŞAŞIRTIYOR

Ergenekon’da 11. dalga

23 OCAK 2009
CUM 01:50

[-] Normal [+]
  • Gündem
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Dün sabah erken saatlerde başlatılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında suikast timinin bulunduğu da öne sürülüyor.

  • Ergenekon’da 11. dalga -

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında dün yapılan operasyonlarda iki suikast timinin yakalandığı iddia ediildi. Suikast timinde olduğu öne sürülen biri yüzbaşı 3 teğmen, 4 astsubay ile 1'i emniyet müdürü 8 polis memurunun da aralarında bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.

İstanbul, Iğdır, Kahramanmaraş, Isparta, Antalya, Sivas, Elazığ, Ankara, Bursa ve Tokat'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ilde sabahın erken saatlerinde eş zamanlı başlayan operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı. 26 şüphelinin haricinde belirlenen adreslerde bulunmadığı için birçok kişinin de gözaltına alınamadığı, bu kişileri gözaltına almak için polisin çalışmasının devam ettiği belirtildi. Bu kişilerle birlikte toplam gözaltı sayısının 40'ı aşacağı bildirildi. Gözaltına alınanların tamamının İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmesi bekleniyor.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Elazığ Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü A.A. ve Tokat Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli polis memuru M.Ç'nin gözaltına alındığı bildirildi.

11. dalgada tanınmış isimler de gözaltına alındı

Özbek ve Göksel de gözaltında

Ergenekon davası kapsamındaki 11. dalga operasyonu kapsamında Ankara'da Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ve Verso araştırma şirketinin sabihi Erhan Göksel'in yanı sıra Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Mecit Hazır ve Pevrul Kavlak, Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce ve Süleyman Erdinç'in gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimleri, ev ve işyerlerinde yapılan aramaların ardından İstanbul'a götürüleceği bildirildi. Bu arada soruşturma çerçevesinde gazeteci Ünal İnanç'ın da gözaltına alındığı öğrenildi. Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen bu kişiler, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Mustafa Özbek, gazetecilerin soruları üzerine, ''Ergenekon'dan tutuklanıyoruz. Bunlar hukuk devletinin olmadığını gösteriyor'' dedi. Özbek, ''Bir sendikacı olarak Ergenekon ile ne bağlantınız var?'' şeklindeki soruya da ''Hukuksuzluk'' cevabını verdi. Soruşturma kapsamında, Şirinoğlu Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde arama başlatıldı.

Özyürek: Muhalefeti susturma çabası

CHP Genel Saymanı ve Sözcüsü Mustafa Özyürek, yapılan operasyonların sendikaları ve medyayı susturmaya ve korkutmaya yönelik olduğunu öne sürdü. Özyürek, okul arkadaşı olan Mustafa Özbek'e reva görülen muameleyi kınadığını söyledi. ART Televizyonu'nu ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Özyürek, ART çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini iletmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Medya ve sendikalara dönük bu girişimin sendikaları da etkisiz ve suskun hale getirmeye, medyayı korkutmaya yönelik olduğunu ileri süren Özyürek, Türkiye'nin bir korku imparatorluğuna dönüştürülmek istendiğini öne sürdü.

Perinçek: Hükümeti deviremedik, yazıklar olsun bize

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kahramanları intihar eden bir milletin ayakta kalamayacağını belirterek, "Türkiye'de kahramanlar köpeklere boğduruluyorlar" dedi. Perinçek, "Daha iyi mücadele edemedim, yazıklar olsun bana, bu hükümeti devirememişiz, yazıklar olsun bize" diye konuştu. Davanın dünkü celsesinde, Doğu Perinçek'in savunmasına geçildi.

Antalya'dan iki emniyetçi İstanbul'a getirildi

Ergenekon soruşturması kapsamında, bir emniyet amiri ile bir polis memuru, ifadesine başvurulmak üzere Antalya'dan alınarak, İstanbul'a götürüldü.

İlişkili Haberler

  • Dakika dakika Ergenekon’da son dalga22-01-2009
  • Ergenekon Nedir, Neyi Amaçlıyor?20-01-2009
  • Tuncay Güney Ergenekon’un neresinde16-01-2009
Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Gündem bölümü’nde 23.01.2009 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: antalya, emniyet, istanbul, ergenekon, metal sendikası, ığdır, elazığ,
benimde söyleceklerim var

yorumcular

toplam 2 yorum|yorum rssrss

  • sonuna kadar

    bu davayı sonuna kadar ve kime dokunursa dokunsun gidilmesini istiyorum. yıllarca ülkyi kaosa ve karanlığa götürmek isteyen bu kişilerin bir an önce cezalarını bulmalarını istiyorum. siyasilerin bu davaya karışmaması gerekir ve karışmasın. ülkenin o kadar savcısı ve avukatı var. onlara ne oluyor. memleketin meselelerine çözüm üretemedikleri gibi bir de yargıya karışıyorlar. ama bu davaylada ülkenin gerçek gündemi değiştirilmesin.

    yazar92 | KatılıyorumKatılmıyorum (3.3/10 puan) | 23 Ocak 2009 13:31

  • garip ülkem

    ülkemiz ne hale gelmişte haberimiz yok.bunlar gerçek vatan hainleri,idamı kaldırdılar bu hallere geldi.idam cezası kaldırılmamalıydı,bilhassa cezaları kesinleşmiş vatan hainleri için!inşaallah sonuna kadar giderler ve hepsi hapsi boylar saygılarımla.

    rahman_50 | KatılıyorumKatılmıyorum (4.0/10 puan) | 23 Ocak 2009 01:01

Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Gündem

    1. Cübbeli Ahmet Hoca'yı Kamalak savunacak
    2. İrtica.org kuradan çıktı
    3. 'Sanki savaşa gidermiş gibi konuşuyor'
    4. Darbecilerin kıydığı hayatlar
    5. MHP'li vekil, Bahçeli'nin disipline sevkini istiyor
    6. Görevimiz Meclisi çalıştırmak
    7. İktidar savaşı
    8. Doğan'a göre dava yanlışlıkla açıldı
    9. Tarihçi Yılmaz Öztuna vefat etti
    10. Derin savaş
  • Diğer

    1. Davutoğlu: Suriye'ye herkes seyirci kalsa bile biz kalmayacağız
    2. Çay tansiyonu düşürüyor
    3. Türkiye güneş enerjisinden 96 milyon dolar tasarruf sağlıyor
    4. YURTKUR'dan senetlere için ek süre
    5. Yıldırım: TCK değişti, uygulamalar şaşırtıyor
    6. Okullarda ceza değil, idarenin haberdar olması engelliyor
    7. 40 ayrı adrese şafak operasyonu!
    8. Kar nedeniyle İDO seferleri iptal oldu
    9. Yunanistan acı ilacı içmek üzere
    10. 2011'de 10 bin 822 milyoner daha
  • Çok Okunanlar

    1. Gün ortasında camileri yaktılar
    2. Fidan'ı kim harcamak istiyor ?
    3. “AKP’nin dindar nesli böyledir!”
    4. Tezkereyle mi dönecek?
    5. Fatih'in karadan yürüttüğü gemilerin belgesi bulundu
    6. BÇG'yi de görün
    7. Mersin'de muhteşem Milli Gazete gecesi
    8. Bir ülkenin başbakanı, emperyalist proje içerisinde yer alabilir mi?
    9. Derin savaş
    10. "Erbakan'ın etkisi hiç bitmeyecek"
  • Çok Yorumlanan

    1. Fidan'ı kim harcamak istiyor ?
    2. Haniye İran'a gidiyor
    3. İstifa eden başkana tutuklama
    4. Uluslararası Af Örgütü endişeli
    5. Sinemanın Ankara'sı
    6. Humus'ta kan durmuyor
    7. Sahabe sadece inandık demekle yetinmemişti...
    8. Polonya'da 62 ölü var!
    9. İsrail'le sımsıkı biçimde birlikte çalışacağız
    10. Hamas ve El Fetih anlaştı; hükümeti Abbas kuracak
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Haberler | Bisiklet Mağazası | Bebek Mağazası | ticaretmerkezi.com.tr | Kombi | Bebek Ürünleri

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek