milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

27 MAY 2012 PAZ
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • FETİH NAMAZI
  • FETHİMİZ MÜBAREK OLSUN!
  • FETHİN ERLERİ HOCASIYLA BULUŞTU
  • MİLLİ GÖRÜŞ BARIŞIN DİLİDİR
  • İSTANBUL, İSLAM DÜNYASININ LİDERLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
  • ÜŞÜTMEYE KARŞI ETKİLİ (CİĞEROTU)
  • BU OLACAK AYASOFYA!
  • TERÖR DEHŞETİ
  • KAHRAMAN POLİS CAN KAYBINI ÖNLEDİ
  • ŞOK DETAY

Engelli vatandaşlar iş imkanı arıyor

27 EYLÜL 2010
PZT 11:57

[-] Normal [+]
  • Haber
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan engelli vatandaşlar, iş sahibi olabilmek amacı ile Fiziksel Engelliler Derneği tarafından açılan kurslara katlıyor. Tekstil ve muhasebe kurslarına katılan kursiyerler ise kendilerine iş imkanı verilmesini istiyor.

Ereğli'de faaliyet gösteren Fiziksel Engelliler Derneği, her dönem açtığı kurslarla, fiziksel engelli olan üyelerine iş imkanı sağlamaya çalışıyor. Verilen kurslarla meslek sahibi olan engelliler, kursu bitirdikten sonra ise iş bulma konusunda sıkıntılar yaşıyor. Ereğli Fiziksel engelliler Derneği Başkanı İsmail Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, kurstan mezun olan kursiyerler için iş yeri sahipleri ile görüşerek iş imkanı istiyor. Tekstil ve Muhasebe eğitimi gören engellilerin yasaya rağmen iş imanı sağlanmaması ise onları hayal kırıklığına uğratıyor.

Bugüne kadar açılan kurslarda eğitim gören birçok engelli işe yerleştirilmiş, bazıları ekonomik sıkıntılar dolayısıyla kapanan ya da işlerine ara veren firmalar nedeni ile işsiz kalmıştı. Ereğli Fiziksel engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, engellilerinde yaşam hakkı olduğunu, bu nedenle de engelli üyelerine balık vermek yerine balık tutmayı öğreterek hayata bağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Yasa gereği engellilere iş imkanının sunulması gerektiğini dile getiren Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, işyeri sahiplerinin ceza yemeden engellilere iş imkanı sağlaması gerektiğini söyledi. Şentürk " Fiziksel engelliler Derneği binamızın yan tarafına ek bir bina yaparak burayı tekstil atölyesi yaptık. Burada açılan kurslarımızda şu anda eğitim gören 15 kursiyerimiz, bir tekstil atölyesinde çalışacak duruma geliyor. 6 ay süren kurs sonrasında sertifikalarını alıyorlar. Burada eğitim alan kursiyerler iş önlüğü ve hemşire önlüğü dikiyor. İş-Kur ile ortaklaşa düzenlenen kurlarımızda kullanılan malzemelerin tamamı İş-Kur tarafından tedarik ediliyor. Ayrıca her kursiyere kurs süresince 15 TL yol ve yemek parası veriliyor. Burada amacımız kursiyerlerimizin meslek sahibi olarak engellilerinde meslek sahibi olabileceğini göstermek. Ütü, reçme, dikiş ve tamir işlerini de öğrenen engellilerin en büyük sıkıntısı ise buradan sonra iş bulamamaları." dedi.

Diğer atölyede açılan bilgisayar muhasebe kursunda da kursiyerlerin 660 saat ders gördüğünü söyleyen Şentürk, kursun 6 ay sürdüğünü söyledi. Muhasebe kurslarında da eğitim gören kursiyerlerin kalifiye hale getirmek için çaba sarf ettiklerini dile getiren Fiziksel engelliler dergi Başkanı İsmail Şentürk, engelli çalıştırması zorunlu olan işyerlerinde kalifiye elemanları yetiştirmek olduğunu söyledi. Şentürk, konuşmasında, "Arkadaşlarımızın altın bilezikleri olması hususunda eğitim veren arkadaşlarımız kursiyerlerimize önem gösteriyorlar. Burada eğitim alan arkadaşlarımız kapalı mekanlardan çıkıp burada sosyal hayatın içine katılıp yüne kendileri ile aynı kaderi paylaşan insanlarla bir araya geliyorlar. Derneğimize şu anda, işitme, görme ve fiziksel engelli olmak üzere yaklaşık bin 100 engelli üyemiz kayıtlı. Kayıtlı olan engellilerimizi de kurslara katılmaları konusunda görüşmeler yapıyoruz. Birçok engelli üyemiz kurslarımıza katılarak sertifikalarını aldı. Ancak iş bulamadıkları için şu anda çalışamıyorlar." dedi.

"ERDEMİR'İN 70 CİVARINDA ENGELLİ KADRO AÇIĞI VAR"

Ereğli Fiziksel engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, engelli çalışması zorunlu olan işletmelere de seslenerek, "Özellikle Erdemir başta olmak üzere özel ve kamu kuruluşlarına sesleniyorum. Lütfen engelli yasasına uysunlar. Bizler şu anda Erdemir'in 70 engelli kadro açığı var. Biz Erdemir' de verilen astronomik rakamları istemiyoruz. Engelli arkadaşlarımız makul fiyatlarda çalışmaya razı. Buradan da kendilerine sesleniyorum. İlgili konuyla kendilerine kesilen cezayı ödemek yerine engelli arkadaşlarımızı istihdam ersinler."

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Haber bölümü’nde 27.09.2010 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: engelli, vatandaş, iş, ilan,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Haber

    1. Çatışmada şehit olmuş
    2. Toplu sınav sistemi için hedefi 2015
    3. Yakalanmamak için uyuşturucu yüklü aracı ateşe verdiler
    4. Sezaryene neşter
    5. Hüseyin Dede, 70 yıldır eşe dosta örgü örüyor
    6. ''Herkes İçin Engelsiz Dönüşüm Projesi''
    7. Davutoğlu, Malmström ile vize muafiyetini görüştü
    8. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım İtalya'ya geldi
    9. Böğürtlen, üreticisini sevindiriyor
    10. Bombalı saldırıda yaralananlardan 11'i taburcu edildi
  • Diğer

    1. Fetih namazı
    2. Fethimiz mübarek olsun!
    3. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    4. Milli Görüş barışın dilidir
    5. İstanbul, İslam dünyasının liderlerine ev sahipliği yapacak
    6. Ayasofya'yla Konuşmak..
    7. PKK yeniden çocuklara yöneldi
    8. Silvan'da teröristler mayın patlattı
    9. Göz nuru dantelleri "büyüteçle'' örüyor
    10. Karpuz, aç karnına ve çekirdekleriyle yenilmeli
  • Çok Okunanlar

    1. Iskarta tanka 500 milyon avro
    2. Yelkenler indirildi
    3. Bu olacak Ayasofya!
    4. Bu kadarını Deli Dumrul bile yapmadı
    5. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    6. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    7. İktidarda figüran çatlağı
    8. Şok Detay
    9. Regaip Geceniz mübarek olsun
    10. Yasa geri çekilsin
  • Çok Yorumlanan

    1. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    2. Böbrek taşına karşı ,kuşkonmaz
    3. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    4. Üstad Necip Fazıl anılıyor
    5. Zamma toplu savunma!
    6. Vefatının 30. yılında Hamid Aytaç
    7. Fırçasıyla gönül köprüleri inşa ediyor
    8. Cepheden Haber Var oyunu izleyenleri duygulandırdı
    9. Mourinho, İstanbul'a geliyor
    10. Fenerbahçe'den 5 ayda 27 şampiyonluk
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek