Sivas'ın Divriği ilçesinde, Hırka-i Şerif'in parçası olduğu ileri sürülen parça ve Bedir Savaşı'nda kullanıldığı iddia edilen sancak, bir camide çelik kasa içerisindeki demir parmaklıklar arasında, her bir anahtarı 8 ailede olan 8 kilitle korunuyor.
Araştırmacı-yazar Seyit Veysel Semih Danişment, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Peygamber torunları olduklarını ve Divriği'de toplam 10 kutsal emanet bulunduğunu öne sürdü. Bu emanetlerden Hırka-i Şerif ve Bedir sancağının yine kendi dedelerinin kurduğu Hasanağa Vakfı tarafından yaptırılan Gökçe Camisinde çelik kasa içerisindeki demir parmaklıklar arasında her bir anahtarı 8 ailede olan 8 kilitle korunduğunu söyleyen Danişment, Hz. Muhammed'in 7. soy torunu olan tarihteki ilk ''Mandı'' ailesinden Seyit Hacı Cafer Mandı'dan kendilerine kadar soylarının geldiğini kaydetti. Dünyada iki sancağın kaldığını, bunlardan birinin kendilerinde olduğunu öne süren Danişment, şöyle konuştu: ''Diğer sancaklardan Abdullah bin Revaha'dan gelen beyaz sancak, Musab bin Umeyr'de olan sancak ve Hz. Hamza'dan gelen beyaz sancak kaybolmuştur. Topkapı'da bulunan sancaktar da aynı bunun gibi siyah softtan yapılmıştır. Bu sancak 47. yer değişiminden sonra buraya gelmiştir. Biz hayatımız pahasına bugüne kadar bunu koruduk getirdik.''.
Müftülük: ''İddia belgeye dayalı değil''
Divriği Müftülüğü yetkilileri ise belgeye dayalı olmadığı için şu anda konunun bir iddiadan ibaret olduğunu ifade etti. Eşyaların gerçekten kutsal emanet olup olmadığının belirlenmesi için
uzmanlar tarafından incelenmesi ve tescil edilmesi gerektiğini belirten yetkililer, şu anda böyle bir tescilin olmadığını, eşyaların kutsal emanet olarak resmi kayıtlarda bulunmadığını bildirdiler.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



