Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde ezeli rakibi Trabzonspor‘un 10 farkla önünde bulunuyor. Ligde yapılan 72 karşılaşmanın 32‘sini ‘‘Cim Bom‘‘ kazanırken, 22 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu, 18 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Galatasaray 93, Trabzonspor ise 80 gol attı.

Trabzon‘daki lig maçları

İki ekip arasında Trabzon‘da yapılan lig karşılaşmalarında ise ev sahibi Trabzonspor, galibiyet sayısında rakibine üstünlük kurdu. Trabzonspor, evindeki 36 maçta Galatasaray‘ı 15 kez yenerken, ‘‘Cim Bom‘‘ ise bordo-mavilileri 12 kez mağlup etmeyi başardı. Trabzon‘daki 9 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor‘un sahasındaki 43 golüne, Galatasaray 42 golle karşılık verdi. Geçen sezon Trabzon‘da yapılan lig maçını Trabzonspor 1-0 kazandı.

‘Cim bom‘ deplasmanda zor kaybediyor

Galatasaray, Trabzonspor ile son 13 sezonda deplasmanda yaptığı lig maçlarında sadece 2 kez yenildi. Sarı-kırmızılılar, ligde son 13 sezonda Trabzon deplasmanında rakibini 7 kez yenerken, 5 kez de berabere kaldı, sadece 2006-2007 sezonundaki maçı 3-1, geçen sezonki maçı da 1-0 kaybetti.

Yönetimden taraftara uyarı

Trabzonspor Kulübü, Galatasaray ile  Hüseyin Avni Aker Stadı‘nda yapacakları maç öncesi taraftarlarını uyardı. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, taraftarların maçta koltuk kırılmaması, meşale yakılmaması, sahaya konfeti, yabancı madde atılmaması, küfürlü tezahürat yapılmaması ve merdiven boşluklarına oturulmaması konularında dikkatli olmaları istendi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: ‘‘5149 sayılı Sporda Düzensizliğin Önlenmesine dair kanun ve TFF talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır. Bu gibi eylemler neticesinde kulüpler ciddi cezalarla karşı karşıya kalmakta ve eylemi gerçekleştirenler de cezalandırılmaktadır. Bu nedenle kulübümüzün maddi, manevi zarara uğratılmaması için tüm taraftarlarımızdan konuya hassasiyet göstermelerini, meşale yakmamalarını, sahaya başta konfeti olmak üzere yabancı madde atmamalarını, koltuklara zarar vermemelerini, kötü tezahüratta bulunmamalarını ve merdiven boşluklarına oturmamalarını istiyoruz. Sadece takımınızı destekleyin."

Muhabir: Haber Merkezi